DVSC: mindenki tudja, mit jelentene a továbbjutás

Sport - 2009-08-05
Herczeg András szerint egy pillanatig sem lehet úgy kimenni a pályára, hogy már eldőlt a továbbjutás. Történelme legnagyobb sikerét érheti el a DVSC-TEVA szerdán este, ha a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében búcsúztatja az észt Levadia Tallinn együttesét.  A továbbjutás azt jelentené, hogy a Loki már mindenképp részt vehet az Európa Liga csoportmérkőzésein.

Persze a visszavágó még hátravan, ezzel kapcsolatban a Levadia pályaedzőjével, Marko Kristallal, illetve Herczeg András klubmenedzserrel és Dr. Bartha Csaba sportigazgatóval sajtótájékoztatót tartott a klub.

 

Marko Kristal újságírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni a vendégcsapat taktikáját, azt azonban elmondta, hogy optimistán várják a mérkőzést, és ugyanannyi esélyt látnak a továbbjutásra, mint amennyi nekünk van.

 

Herczeg András, a Loki klubmenedzsere hangsúlyozta, hogy legalább úgy kell játszani, mint az első mérkőzés második félidejében.

 

- Egy pillanatig sem lehet úgy kimenni a pályára, hogy már eldőlt a továbbjutás – mondta a szakvezető. - Nagyon nagy energiákat kell majd mozgósítani, fegyelmezetten, egységesen kell pályára lépni, higgadtan, ugyanakkor elszántan kell futballozni. Hasonló felfogásban kell játszanunk, mint az első találkozó második félidejében. Ha azt meg tudjuk ismételni, akkor hazai pályán is eredményesek lehetünk.