DVSC-TEVA: Irány Bázel!

Sport - 2010-07-22

Együttesünk 3-2-re legyőzte a Levadiát a BL-selejtező második körének visszavágóján, így továbbjutott.

  A tallinni meccsel ellentétben nem sütött a nap a debreceni visszavágón, ám ez nem jelenti azt, hogy kellemesebb lett volna az időjárás. Annyira fülledt meleg volt, hogy az ember úgy érezte, alig kap levegőt.

Alig kezdődött el a mérkőzés, hirtelen megállt a szurkolókban az ütő. Nem a melegtől, hanem a döbbenettől, ugyanis a 3. percben a Levadia egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést. Ismerve a tallinniak szervezett védekezését, sejteni lehetett, hogy innentől rendkívül nehéz dolgunk lesz, ám a mieink nem adták olcsón a bőrüket, és az akarat sikerhez vezetett...

 

A vendégek már korán elkezdték húzni az időt, mivel időnként igencsak beszorultak, ritkán tudták elhagyni térfelüket. A 24. percig bírták a nyomást, ekkor Yannick harcolt ki tizenegyest, amit Adamo Coulibaly végzett el, de lövését Kaalma kivédte, a visszapattanó labdát azonban francia támadónk a hálóba fejelte. Nyolc percet sem kellett várni, és a Loki új igazolása, Kulcsár Tamás révén átvettük a vezetést is, a gólban jelentős érdemeket szerzett Coulibaly és Yannick is.

 

Rosszul indult a mérkőzés, de végül előnnyel vonulhattunk a szünetre, ami után Kulcsár helyett Rezes folytatta. A nagy melegben hidegzuhanyként érte a hajdúságiakat a vendégek egyenlítése, akik szinte még ünnepeltek, amikor Szakály Péter gyorsan visszaszerezte a vezetést. Rendkívül megélénkült a meccs, izgalmassá vált a találkozó. A Loki jóval többet birtokolta a labdát, mégis tartani lehetett attól, hogy a semmiből ismét gólt szereznek a vendégek. A tallinniak reménye kezdett szertefoszlani, amikor a 74. percben Malov megkapta második sárga lapját, ennek ellenére nem adták fel, ám változtatni már nem tudtak.

 

Készülhetünk tehát a Basel ellen. Az első mérkőzést jövő hét szerdán játsszuk hazai pályán, és az biztos, hogy – sajnos - nem Debrecenben, hanem az Újpest stadionjában. Hogy miért éppen ott? Erről hamarosan részletesebben is beszámolunk.

 

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó

DVSC – FC Levadia Tallinn 3-2 (2-1)

 

Debrecen, 8000 néző. Vezette: Hagen (Wiken, Sandmoen – norvégok)

DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Komlósi, Mijadinoszki, Fodor – Kiss, Czvitkovics, Szakály (Varga J. 72.) – Kulcsár (Rezes 46.), Coulibaly, Yannick (Dombi 85.)

Levadia: Kaalma  - Podholjuzin, Morozov, Kalimullin, Teniste  - Nunes (Subbotin 80.), Nahk, Malov, Leitan - Neemelo, Ivanov

Gól: Nahk (3.), Coulibaly (24.), Kulcsár (32.), Leitan (54.), Szakály (55.)

Sárga lap: Malov (45+1.), Morozov (47.), Rezes (57.), Nahk (60.), Kalimullin (67.)

Kiállítva: Malov (74.)

 

 Forrás:www.dvsc.hu