Éger László elégedett

Sport - 2006-12-21

A DVSC-TEVA védője, Éger László augusztusban szerződött egy évre kölcsönbe a spanyol második ligás Poli Ejido csapatához. Bár ott a bajnokság jelenleg is tart, a játékos sérülés miatt hazatérhetett Paksra, ahol a családjával tölti a karácsonyt.

Büntetőrúgás előtt

- Jól érzem magam, a város nagyon nyugodt, az emberek rendkívül türelmesek. Az együttes is jól teljesített ősszel, a huszonkét csapatos bajnokságban hetedik helyen állunk úgy, hogy mindössze három pontra vagyunk a feljutástól, ugyanakkor négy pontra a kieső zónától. Mindezt az bizonyítja, hogy nagyon kiegyensúlyozott a küzdelemsorozat – mondta honlapunknak Éger László, aki saját teljesítményére is kitért.

Elégedett lehetek, mert szinte minden mérkőzésen pályára léptem, jól is ment a játék, de nemrég izomszakadást szenvedtem, ami hat hét kényszerszünetet eredményez. Amikor idekerültem, meglepő volt, hogy ha valaki nem úgy teljesít, ahogy elvárják tőle a szakvezetők, akkor elbeszélgetnek a játékossal. Mindenkivel jó viszonyban vagyok, a kapussal már kifejezetten baráti a kapcsolatom. Ami a nyelvet illeti, már megértem, amit mondanak, de még sokat kell tanulnom. A bajnokságban egyébként nincs szünet, a csapat ma is pályára lép, de én a sérülés miatt hazajöhettem. December 27-én kell visszamennem, mert másnap már edzés van, január 7-én pedig újra meccs. Az orvosok azt mondták, hogy január végén, február elején végezhetek ismét teljes értékű munkát.

Éger Lászlót sokan felfedezhették a DVSC-TEVA Paks elleni mérkőzésén, ahol a lelátón izgulta végig az összecsapást. - Amikor Spanyolországban vagyok, akkor is figyelemmel kísérem az eredményeket. Most, hogy itthon voltam, kimentem a meccsre. Véletlenül alakult úgy, hogy éppen a Paks elleni mérkőzést figyelhettem meg. Egy kicsit rossz is volt, mert mindkét csapatnak nagyon szurkolok: a Paksnak azért, hogy maradjon az élvonalban, a Lokinak pedig az újabb bajnoki cím megszerzéséért szorítok.

(Forrás:dvsc.hu)