Egy félidő foci, egy félidő kocogás

Sport - 2006-09-16

Borsodi Liga 6. fordulójának nyitómérkőzésén a DVSC-TEVA együttese a Budapest Honvédot látta vendégül. Az első félidőben örömfoci volt a debrecenieknek: a Loki három csatárral, és a hátvédsoron kívül csupa támadószellemű labdarúgóval kezdte az összecsapást.

DVSC-TEVA–Budapest Honvéd 2–1 (2–0)

Debrecen, 6000 néző, vezette: Fábián.

DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Komlósi, Vukmir, Leandro – Halmosi (Dombi, 88.), Sándor, Dzsudzsák – Bogdanovics, (Madar, 46.), Sidibe, Brnovics (Rezes, 81.).

Bp. Honvéd: Miski – Debreceni, Benjamin, Baranyai, Takács Z. – Csobánki (Schindler, 60.), Mészáros, Dobos, Genito – Herczegfalvi, Koós (Schrancz, 45.).

Gólszerzők: Brnovics (26.), Sándor (29.), illetve Dobos (73.).

Sárga lap: Debreceni (6., 36.), Genito (10.), Brnovics (19.), Csobánki (22.), Madar (83.), Bernáth (89.).

Kiállítva: Debreceni (36.).

 

Percek, események

20. perc: Leandro beadása után Miski rosszul számította ki a labda ívét.  Brnovics elé pattant a labda, és a hazai támadó közelről a hálóba fejelt. A játékvezető asszisztense jelzését elfogadva nem adta meg a gólt.

26. perc: Bogdanovics passzolt, Brnovics lépett ki a védők közül, és Miski mellett 15 méterről lőtt laposan a bal sarokba  (1–0).

29. perc: Bogdanovics futott el a jobb oldalon. Egy visszahúzós csel után betört a tizenhatoson belülre, majd négy vendégvédő között hátragurította a labdát. Nagy lendülettel érkezve,  Sándor 20 méterről kapásból, bal lábbal a bal alsó sarokba lőtt (2–0).

36. perc: Sidibe egyedül tört kapura, amikor Debreceni hátulról, utolsó emberként buktatta. Fábián előbb sárga, majd piros lapot mutatott fel a kispesti futballistának, az utóbbit azért, mert  már volt egy figyelmeztetése.

72. perc: Dobos tört előre, és a védők között 19 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2–1).