Első meccsén 23-6-ra nyert a magyar csapat a vízilabda Eb-n

Sport - 2006-09-01

Belgrádban ma megkezdődött a vízilabda Európa-bajnokság, Kemény Dénes együttese a nyitónapon a szlovénok ellen szállt vízbe. A magyar válogatott 23-6-os kiütéses győzelmet aratott. A magyarok célja az aranyérem mesgzerzése.

Magyarország-Szlovénia 23-6 (5-1, 8-0, 4-2, 6-3)

 

A belgrádi vízilabda Európa-bajnokság nyitónapján a magyar válogatott 23-6-ra győzte le Szlovéniát. A magyar gólokat Kiss G. (5), Kásás, Madaras (4-4), Biros (3), Hosnyánszky, Szívós, Varga Dániel (2-2), Steinmetz Á. (1) szerezték.

 

A szlovénok képviselik a leggyengébb játékerőt a csoportban, ennek ellenére a csapatból mindenki egyöntetűen vallotta, nem szabad félvállról venni a találkozót. Augusztusban kétszer is megmérkőzött egymással a két gárda, a mieink előbb 19-6-ra, majd 23-3-ra verték ellenfelüket.

 

Biroséknak sokkal nehezebb dolguk lesz holnap, amikor is a horvátokkal kerülnek szembe, majd – sorrendben – jönnek azt olaszok, a görögök és a németek. Az elmúlt világversenyeket tekintve az esélyek egyértelműek: mindenki magyar-szerb döntőt vár, vagyis azt, hogy a két pólónagyhatalom ismét egymás közt dönti el a győzelmet.

 

Kemény Dénes az elmúlt hetekben, hónapokban átalakította a válogatott keretét, az athéni olimpián aranyérmes gárdából nyolcan maradtan az Eb-csapatban, és bekerültek a jövő emberei, olyan tehetséges fiatalok, mint Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, vagy Jászberény Gábor.

 

- Az elmúlt időszak eredményei alapján valóban nagy esélye van a szerb-magyar döntőnek, de ne felejtsük el, hogy van néhány nagyon erős gárda a mezőnyben, amelyek bármikor okozhatnak meglepetést. Ide sorolnám a spanyolokat és a horvátokat, ellenük senki sem mehet biztosra. Természetesen aranyéremért utaztunk Belgrádba, a tudásunk alapján – pláne ha ez önbizalommal is párosul – megnyerhetjük a viadalt.

 

Kemény Dénes csapata szombaton a horvátok ellen száll vízbe 18:45 órakor. (forrás: Magyar Nemzet Online)