Félelmetes ellenfél vár a Bozsik-csapatra

Sport - 2006-09-06

A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, ahogyan a norvégok ellen váratlan vereséget szenvedett együttesünk, úgy Boszniában is okozhat meglepetést. De most pozitívat.

Bozsik Péter az elmúlt napokban igyekezett alaposan kielemezni a bosnyákok játékát, ebben Zoran Kuntics és Nagy Tamás volt segítségére, akik Máltán élőben is meggyőződhettek arról, hogy ellenfelünk remek játékerőt képvisel. A szövetségi kapitány szerint a játékosokat már az új feladat foglalkoztatja, és egyre kevésbé befolyásolja őket a szombati kínos vereség.

 

- Beárnyékolja felkészülést a szombati vereség, mégis próbáltunk az új feladatra koncentrálni, és felszabadultan készülni a vendégszereplésre. Biztos vagyok abban, hogy nagy önbizalommal és vehemenciával támadnak majd le bennünket a bosnyákok, és ez ellen csak a higgadt futball és a labdatartásra épülő játék lehet az ellenszer. A budapesti mérkőzés előtt szinte senki nem tippelt a válogatott ilyen különbségű vereségére, most pedig a győzelmünkben nem hisznek sokan. Ahogyan ott borult a forgatókönyv, itt is születhet meglepetés – mondta a kapitány, aki a keddi edzést követően elárulta: több variáción is gondolkodott a taktikát illetően, ezért a kezdőcsapatot csak az utolsó pillanatokban jelöli ki. (forrás: SamsungSport)