Fontos három pont

Sport - 2009-05-10

A DVSC-TEVA Szakály Péter góljával 1-0-ra győzött a Honvéd otthonában.

  A bajnokság végéhez közeledve egyre élesedik a küzdelem, a bajnoki címért a DVSC-TEVA és az Újpest folytat nagy csatát. A Loki legutóbb peches körülmények között vesztett el két pontot a Győr ellen, a mieink több mint egy félidőt emberhátrányban játszva egészen a 91. percig vezettek, ám a lefújás előtt Böőr Zoltán kiegyenlített.

Így is az élen állt együttesünk, előnyünk azonban csak két egység volt a lilákkal szemben a mai meccs előtt, ezért a hátralévő négy találkozót muszáj megnyerni.

 

Most a Honvéd otthonában kellett sikeresen szerepelni. Ellenfelünk rossz sorozatot tudhat maga mögött, bár a Magyar Kupa döntőjébe bejutott a Sisa-csapat, a bajnokságban bukdácsol. A hajdúságiak ellenben a legutóbbi 2-2 előtt zsinórban öt mérkőzés nyertek meg.

 

Kiss Zoltán sérülése és Bernáth Csaba eltiltása miatt Leandro viselte a csapatkapitánya karszalagot. A Győr elleni találkozón kiállított jobb oldali védőnket egyébként Nagy Zoltán helyettesítette. A szerdai meccs óriási irama valószínűleg sokat kivett a Lokiból, ugyanis passzívan kezdtünk, nem tudtunk eljutni a Honvéd kapujának a közelébe. A 18. percben jegyezhettük fel az első debreceni kapura lövést, de a hazaiak sem jeleskedtek. A hőség rányomta a bélyegét a találkozóra, mert azt nem mondhatni, hogy nagyon szedték volna a lábukat a két csapat játékosai. Helyzetekben sem dúskált a találkozó. A hazaiak valamivel többet támadtak, a mieink inkább a félidő hajrájára jöttek fel.

 

A szünet után némileg felgyorsult az iram, többet támadtak a csapatok. A vezetést a Loki szerezte meg Szakály révén az 58. percben, a középpályás tulajdonképpen javított, hiszen néhány perccel előbb kihagyott egy nagy helyzetet. Ezt követően a hazaiak érthetően nagyobb erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, időnként bizony Polekszics bravúrjára volt szükség. Úgy tűnt, együttesünk inkább már az eredmény megtartására törekedett, és ezt a célt el is érte. A Loki, ha nehezen is, de megszerezte a három pontot. Bár a játékunk ezúttal nem volt szép, mégis dicséret illeti labdarúgóinkat, hogy a Győr elleni találkozó után mentálisan is összeszedték magukat, és nagyon fontos győzelmet arattak.

 

Soproni Liga 27. forduló

Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

 

Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette: Berger (Forgács, Demeter)

Honvéd: Tóth I.- Takács, Szmiljanics, Debreceni, Filó (Magocs 78.) - Vukmir, Maróti – Abass (Moreira 69.), Hercegfalvi, Diego – Abraham (Palásthy 85.)

DVSC-TEVA: Polekszics – Nagy Z., Mészáros, Fodor, Leandro – Czvitkovics (Szűcs 87.), Varga J., Katona, Szakály (Demjén 83.) – Rudolf, Szilágyi P. (Dombi 66.)

Gól: Szakály (58.)

Sárga lap: Takács (6.), Maróti (43.), Szakály (56.), Rudolf (84.), Nagy Z. (89.)

Kiállítva: Maróti (93.)

 

Események:

58. perc: Szakály vezetgette a labdát középen. A védők felszabadíthattak volna, de tétováztak, így aztán a támadó hirtelen ziccerben találta magát, majd kilenc méterről a vetődő Tóth kapus lába alatt a kapu közepébe lőtt. 0–1

 

93. perc: Maróti megszerezte második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.