Győzelemmel kezdte a bajnoki szezont a DVSC-TEVA

Sport - 2010-08-01
A Bajnokok Ligája után az NB I-ben is megkezdődött a küzdelemsorozat a DVSC-TEVA számára. A szakmai stáb figyelembe vette, hogy szerdán BL-visszavágót játszik a csapat Bázelben, emiatt több meghatározó játékos kimaradt a keretből, vagy a kispadon foglalt helyet.

Először kapott szerepet a nyáron igazolt német védő, Dajan Simac, és másik új igazolás, Kabát Péter is Loki-szerelést húzott. A csatár rögtön vezetést szerezhetett volna, ám később is számtalan lehetőség adódott a debreceniek előtt. Sok volt ugyan a hiba, de összességében remek játékot láthatott a közönség. Nagy iramot diktált a hazai csapat, a vendégek egyszerűen nem tudták átlépni a felezővonalat. Kulcsár Tamás különösen hasznosan futballozott, rengeteg labdát szerzett, sokszor hozta társait helyzetbe, Szilágyi Péter góljában is jelentős szerepet vállalt, és a 32. percben maga is betalált a hálóba. Akár ötgólos előny is lehetett volna a szünetig, ha nem maradnak ki az ordító helyzetek, Nagy Zoltán például hatalmas kapufát rúgott.

 

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, ám az iram jelentősen visszaesett, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A Loki magabiztosan őrizte előnyét, sőt a hajrában ismét feltámadt. Egy-két ígéretes kontratámadást is vezettek a hajdúságiak, Czvitkovics például hatalmas lehetőséget hagyott ki, így végül maradt a 2-0.

 

NB I, 1. forduló

DVSC-TEVA – Lombard FC Pápa 2-0 (2-0)

 

Debrecen, 3500 néző. Vezette: Fábián (Varga Zs., Márkus)

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Szűcs, Korhut – Kulcsár (Dombi 56.), Ramos, Bódi, Rezes (Czvitkovics 61.) – Szilágyi, Kabát (Farkas B. 56.)

Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Farkas A., Supics (Bíró 33.), Rajnay - Zulevs, Gyömbér, Heffler (Germán 59.) – Bárányos (Jovánczai 46.), Abwo, Tóth N.

Gól: Szilágyi (18.), Kulcsár (32.)

Sárga lap: Rajnai (64.), Farkas A. (82.)