Jeges hangulat: Magyarország-Svédország 1-7

Sport - 2007-03-31

Debrecen péntek este jeges hangulatba öltözött. A magyar jégkorong válogatott a svéd válogatottal játszott barátságos mérkőzést, s bár a Főnix csarnok jege nem volt a legjobb minőségű, ez gondot okozott mindkét csapatnak. A mérkőzés előtt edzők szerint ez a technikásabb és tökéletes jéghez szokott svéd alakulatnak jelenthetett súlyosabb problémát.

A magyarok pici esélyét a Főnix Csarnok, a jég és az előző este aratott budapesti győzelem adta. A visszavágás szándéka érződött a svédek játékán, s már az első játékrészben végig irányították az ütközetet. Gyorsan szereztek is 3 gólt. Mindezt 5 perc alatt. A magyarok nem tudták velük felvenni a ritmust. Pat Cortina, a magyar válogatott edzője szerint az volt a baj, hogy a fiúk többet próbáltak vállalni, mint ami feltétlenül szükséges lett volna. Nem éltek az egyszerű megoldásokkal.

 

A második harmadban már egy sokkal motiváltabb magyar csapat lépett a jégre. Meg is született az első hazai találat, amelyet egy svéd bravúr követett. Ám ebben a harmadban a svédek több gólt nem tudtak szerezni, a magyar játékosok védekezésben nagyon jók voltak. A játék utolsó harmadában azonban ismét a svédek „ütőjébe” került az irányítás, újabb három pontot szereztek. A magyarok nem tudtak a kapuba találni, így végül 7-1-re kikaptak a svédektől. Ám az eredmény senkit sem lepett meg, hiszen ez papírforma volt. A szurkolók csak reménykedtek a pesti győzelem megismétlődésében.

A meccs után büntetőlövések következtek, amelyet a magyarok 2-1-re megnyertek. Budai Krisztián nagyszerűen védett a büntetők során, a meccsen már kevésbé.

Ugyan a csarnokot nem sikerült megtölteni, de egy nagyszerű közönség szurkolt a magyar csapatnak, és egy kisebb csoport svéd szurkoló is érkezett a barátságos megmérettetésre.

A meccs végén pedig a statisztika alapján ajándékot kaptak a legeredményesebb játékosok. A svédek közül Johan Harju (24), a magyarok soraiból pedig Ladányi Balázs (11) bizonyult a legjobbnak. A mérkőzés ideje alatt szavazni lehetett a legjobb játékosra, és ezt a címet is Ladányi Balázs nyerte el.

Az eredményhirdetés és a díjak átadása után az edzők értékelték a játékot.

Gustafsson Bengt-ake: Örülök, hogy sikerült nyernünk. A tegnapi vereség után a svéd jégkorong újra a helyére került. Mindenki maximálisan elégedett.

Pat Cortina: Az a fontos, hogy mit tanultunk ebből a két találkozóból, nem pedig az eredmény. Ez egy jó tapasztalatszerző meccs volt a csapatnak.

Magyarország – Svédország 1-7 (0-3, 1-1, 0-3 )

Debrecen, Főnix-csarnok, 4000 néző.

Vezette: Nyeste, Wolf, Abonyi

Gólszerző: Fekete (21.), illetve Bremberg (3.), Andersson (4.), Bäckström (6.), Harju (28., 53.), Sandström (46.), Warg (53.)

 

Tóth Ivett