Labdarúgó NB I - Debrecen elleni győzelmével bebiztosította második helyét a Fehérvár

Sport - 2020-06-17

A MOL Fehérvár FC Futács Márkó hajrában elért találatával 1-0-ra legyőzte a kieséstől veszélyeztetett Debrecent szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, így bebiztosította második helyét a bajnokságban.

A Vidi győzelme azt is jelenti, hogy sorozatban a 16. bajnoki mérkőzésen sem tudták legyőzni a debreceniek a székesfehérváriakat.

OTP Bank Liga, 30. forduló: MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0)

Mol Aréna Sóstó, 1812 néző, v.: Vad II.

gólszerző: Futács (83.)

sárga lap: Varga K. (81.)

Fehérvár:

--------

Kovácsik - Fiola (Nikolov 61.), Juhász R., Stopira, Hangya (Vinícius, a szünetben) - Houri, Pátkai (Bamgboye 61.) - Nego, Hodzic (Futács 61.), Petrjak (Kovács I. 86.) - Nikolics

Debrecen:

--------

Kosicky - Kusnyír (Bódi, a szünetben), Pávkovics, Szatmári, Barna - Bényei, Csősz (Belényesi 89.) - Kundrák (Baráth 87.), Milunovic (Szécsi 74.), Varga K. - Trujic (Adeniji, a szünetben)

Az első félóra hazai fölényt hozott, de a kapusoknak egyik oldalon sem akadt védenivalója. A félidő hátralévő részében is a Fehérvár birtokolta többet a labdát, ám a masszív debreceni védelemmel nem bírt.

Fordulást követően - az időközben eleredő esőben - megélénkült a meccs: előbb a fehérvári Juhász Roland fejelt a felső lécre, majd a legnagyobb Debrecen-helyzetnél Tunde Adeniji fejesét piszkálta ki a léc alól Kovácsik Ádám. A kieső helyen álló hajdúságiak a mérkőzés végéhez közeledve sem adták fel a biztos védekezést, támadást csak elvétve vezettek. A Vidi próbálkozott becsülettel és Futács Márkó találatával megszerezte a vezetést. A vendégek az utolsó percekre feladták addig taktikájukat, megpróbáltak támadni, de helyzetig sem jutottak, így a Fehérvár otthon tartotta a három pontot.