Labdarúgó NB I - Debreceni győzelem Zalaegerszegen

Sport - 2023-04-23

A bronzéremért harcoló Debrecen 2-0-ra győzött a kiesés elkerüléséért küzdő ZTE vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.

A DVSC maradt a negyedik, a Zalaegerszeg pedig a kilencedik helyen.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

ZTE FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)

Zalaegerszeg, v.: Zierkelbach

gólszerzők: Szécsi (35.), Bárány (85.)

sárga lap: Ikoba (56.)

Három alapembere, az eltiltott Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János és Christian Manrique nélkül állt ki a Debrecen, amely igyekezett labdaszerzésekből támadásokat vezetni, de sokáig nem tudott veszélyt teremteni a hazai kapu előtt. Bő fél óra helyzet nélkül telt el, majd az első gólszerzési alkalmat a vendégcsapat kihasználta: hazai labdavesztést követően Mance indította pontosan Szécsit, aki a 16-os vonaláról átemelte a labdát a kifutó Demjénen. Egy perccel később a túloldalon Tajti lőtt távolról szépen, Megyeri azonban védett. A rövid felélénkülés után a szünetig hátra lévő időben ismét a mezőnyben folyt a küzdelem. A statisztikai mutatók alapján a ZTE volt némi fölényben, de ez a játékban nem érződött, gólhelyzetekben egyáltalán nem látszott meg.

ZTE:Demjén - Safronov (Lesjak, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi (Bedi, 63.) - Szendrei, Sankovic - Ubochioma, Klausz (Szalay, a szünetben), Tajti (Grezda, 92.) - Németh D. (Ikoba, a szünetben)

Debrecen:Megyeri - Kusnyir (Bévárdi, 74.), Romancsuk, Dreskovic, Lagator, Szécsi - Loncar, Varga K., Ojediran (Neofitidisz, 88.) - Mance (Bárány, 68.), Do. Babunski (Bódi, 88.)

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a második félidőre három helyen változtatott az összeállításon. Ennek ellenére egymást követték a debreceni helyzetek, Demjén többször nagyot védett. A folytatásban magára talált a Zalaegerszeg, sokat támadott az egyenlítésért, de nem járt eredménnyel. Sőt, a hajrában egy pontrúgás után a DVSC növelni tudta előnyét, ezzel megérdemelt győzelmét.