Labdarúgó NB I - Drámai végjáték után debreceni siker

Sport - 2023-02-11

Az első félidő kevés helyzetet, jellemzően leginkább mezőnyjátékot hozott. A debreceniek birtokolták többet a labdát, de alig-alig tudták átjátszani a paksi védelmet. Izgalmat csupán a hazai védelem egy-egy megingása tartogatott, a 18. percben például Hahn kilépett az elalvó védők között, kapura lőtt, de mivel Megyeri még bele tudott kapni a labdába, a kapufa megmentette a Debrecent a góltól.

A szünet után veszélyesebbé vált a Paks, így nem volt váratlan, hogy a góllövőlistát vezető Varga Barnabás idénybeli 12. találatával sikerült előnybe kerülnie. A folytatásban sok volt a szabálytalanság, a hazai futballisták pedig kezdtek egyre feszültebbé válni. A DVSC támadójátékából sokáig hiányzott az átütőerő, ritka pillanat volt, amikor Dzsudzsák a 73. percben nagy helyzetbe került, de Nagy Gergely bravúrral hárította a lövését.

A győztes debreceni csapat ünnepel. A DVSC 2-1-re nyert. MTI/Derencsényi István

A hajrában beszorította ellenfelét a hazai csapat, s végül két pontrúgásból sikerült előbb egyenlítenie, majd az utolsó pillanatokban fordítania is.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Debreceni VSC-Paksi FC 2-1 (0-0)

--------------------------------

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Dreskovic (92.), Do. Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)

sárga lap: Szécsi (67.), Dzsudzsák (68.), Manrique (83.), illetve Kinyik (37.), Papp K. (82.)

Debreceni VSC:

--------------

Megyeri - Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi - Varga J. (Loncar, 71.), Manrique - Szécsi (Mance, 78.), Dzsudzsák, Sós (Bódi, 71.) - Do. Babunski

Paksi FC:

---------

Nagy G. - Sajbán, Kinyik, Kádár, Osváth (Vas, 75.) - Papp K., Windecker - Hahn (Haris, 80.), Haraszti, Bőle (Skribek, 61.) - Varga Ba.