Labdarúgó NB I - Magabiztos debreceni siker

Sport - 2019-04-06

- A Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte az MTK Budapestet a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton. A fővárosi csapat 2012 óta nyeretlen Debrecenben.

Az első pillanattól fogva támadólag lépett fel a hazai környezetben kiválóan szereplő (a mérkőzés előtt 8 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség) Debrecen, s a balhátvéd Ferenczi János szezonbeli első és második góljával bő húsz perc után magabiztos előnyt szerzett. A Debrecen könnyedén eldönthette volna az összecsapást, de kimaradtak a helyzetei, míg az MTK a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor szépségdíjas találatával "visszajött" a mérkőzésbe.

A fordulást követően a kék-fehérek próbálkoztak többet az egyenlítés reményében, azonban a félidő közepén a Debrecen Bódi Ádám kapáslövésével visszaállította a kétgólos különbséget. Az MTK a 79. percben ziccert rontott, ezzel pedig gyakorlatilag az utolsó reménye is elszállt az egyenlítésre. A hazaiak az utolsó percekben egy-egy kontrából még szerezhettek volna gólt, de az eredmény nem változott.

Debreceni VSC-MTK Budapest 3-1 (2-1)

Debrecen, 3200 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Ferenczi J. (5., 21.), Bódi (69.), illetve Torghelle (36.)

sárga lap: Pávkovics (71.), illetve Katona (49.), Pintér Á. (74.)

Debreceni VSC:

--------------

Nagy S. - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. - Varga K. (Csősz, 56.), Haris (Jovanovic, 85.), Tőzsér, Bódi - Szécsi, Takács T. (Zsóri, 65.)

MTK Budapest:

-------------

Horváth L. - Balogh B., Pintér Á., Gengeliczki - Katona, Kanta J., Vass Á. (Schön, a szünetben), Bognár I., Szelin - Gera D. (Lencse, 84.), Torghelle (Diallo, 77.)