Labdarúgó NB I - Magabiztos fehérvári siker Debrecenben

Sport - 2022-05-01

A MOL Fehérvár FC háromgólos győzelmet aratott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

A sikerükkel a negyedik helyre előrelépett vendégek sorozatban hatodik bajnokijukon maradtak veretlenek (4 győzelem és 2 döntetlen), a hazaiak pedig még nem érezhetik magukat teljes biztonságban a bennmaradással kapcsolatban.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 0-3 (0-2)

---------------------------------------

Nagyerdei Stadion, 3604 néző, v.: Vad II

gólszerzők: Nikolics N. (9.), Kodro (35.), Nego (80.)

sárga lap: Sós (20.), Baranyai (88.), illetve Nikolics N. (67.)

Debreceni VSC:

-------------

Hrabina - Kusnyír (Baranyai, 73.), Pávkovics, M. Nikolics, Ferenczi J. (Korhut, 84.) - Varga J., Bényei - Sós (Bévárdi, 63.), Da. Babunski, Dzsudzsák (Bódi, 63.) - Do. Babunski (Tischler, 63.)

MOL Fehérvár:

-------------

Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego (Lüftner, 82.), Makarenko, Dárdai P. (Ljednyev, 82.), Rúben Pinto (Zulj, 67.), Heister (Bese, 82.) - Kodro, Nikolics N. (Petrjak, 67.)

Az első félidőben sokkal veszélyesebben játszott a vendégcsapat, gyors ellentámadásaival rendre zavart okozott a debreceni kapu előtt. A gólokon kívül is volt számos helyzete, míg a túloldalon a házigazdák sokat hibáztak, körülményesek voltak, s nem is volt igazán ígéretes gólszerzési lehetőségük.

A szünet után a korábbiaknál jóval többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de a fölénye meddőnek bizonyult, a fehérvári védelem jól teljesített. A vendégek elsősorban az eredmény tartására törekedtek, majd a hajrában Nego szemfüles fejesgóljával bebiztosították győzelmüket.