Magyar–román összecsapás: a pályán döntetlen, a pályán kívül nyertek a magyar zsaruk

Sport - 2007-01-27

Gólzáporos mérkőzésen döntetlen eredmény született a DVSC-TEVA pénteki előkészületi találkozóján. A román bajnokság tizedik helyén álló vendégcsapat számos idegenlégióst vonultatott fel. A Lokiban is az idegenlégió termelt, hiszen Tchana és Sidibe duplázott. Pár perccel a vége ellőtt még a DVSC vezetett 4-2-re, de az aradiak két remekbe szabott találattal egyenlítettek.

Előkészületi labdarúgó-mérkőzés:

DVSC-TEVA – UT Arad 4-4 (2-1)

Egyetemi sporttelep, 600 néző, vezette: Veizer

DVSC (1. félidő): Hamar – Németh Á., Bíró P., Szűcs I., Szatmári – Dombi, Kiss Z., Spitzmüller, Virág A. – Zsolnai, Tchana

DVSC (2. félidő): Balogh J. – Nagy Z., Komlósi, Vukmir, Túlio – Nagy R., Dzsudzsák, Sándor T., Leandro – Bakongolia, Sidibe

Gólszerzők: Tchana 2, Sidibe 2, illetve Edson, L. Todea, Andrade, Simion

A román csapat szurkolóinak honlapján olyan tartalmú üzeneteket küldtek egymásnak az aradi szurkolók, hogy meg fogják verni a hazai drukkereket. Az Egyetemi sporttelep műfüves pályáján megrendezett meccsre közel száz román szurkoló érkezett, nagyobb részük békés szándékkal. Ennek ellenére már a találkozó előtt is összecsaptak két helyszínen kisebb létszámban a felek.

Erről értesülve az igazi kemény vendég legények mintegy 30-an megjelentek a Dóczy utcai bejáratnál, ahol azonban már a rendőrök várták őket elkerülendő a további összecsapásokat. Kisebb dulakodás és kiabálás után a végül néhány rendőr kíséretében elindulhattak a DEAC-pálya tribün felőli oldalában. Amikor a nyugati kapu mögé értek, néhányan közülük a pályán keresztül megindultak az átellenben gyülekező debreceniek felé. (Mindez a műfüves pálya mellett, ahol a Loki már 1-0-ra vezetett.)

 

Pillanatok múlva a DEAC pályáján is elkezdődött egy összecsapás, amit csak nagy nehezen tudott megfékezni a tucatnyi rendőr és a DVSC egyik biztonsági embere. A rendőrök gázsprayt is bevetettek, ám az egyik aradi nehéz fiút ez sem tántorította vissza, és megütött egy rendfenntartót. Ekkor már előkerült a bilincs is, és a támadót előállították a kapitányságra. Addigra már sikerült a két acsarkodó tábort elválasztani egymástól, többen a szemüket törölgették a könnygáztól, de helyreállt rend. A korlát mögé, a DEAC-pálya lelátójára terelt aradi szurkolók egy darabig még huzakodtak a rend őreivel, majd elcsendesedtek, és a félidőben el is hagyták az Egyetemi sporttelepet, és buszra szálltak.

(ID, DEOL)