Megvan a triplázás!

Sport - 2010-05-27

A Magyar Kupa döntőjében 3-2-re legyőzte a Loki  a Zalaegerszeget, így a bajnokság és a Ligakupa után újabb serleggel gazdagodott. A Zalaegerszeg először, vagy a Loki negyedszer lesz Magyar Kupa-győztes? Ez volt a tétje a 2010-es döntőnek, amely egyébként a századik születésnapját ünnepelte. A DVSC-TEVA számára azért is volt nagy jelentősége a találkozónak, mert ha győz, akkor az első csapat a magyar labdarúgás történetében, amely triplázni tud, ugyanis a Ligakupát és a bajnokságot már megnyerte.

Debrecenből mintegy 1500, Zalaegerszegről pedig körülbelül 1000 szurkoló érkezett a meccsre A találkozó helyszínéül szolgáló Puskás-stadionhoz a DVSC-TEVA csapatát szép emlékek fűzik, hiszen rendre 42 ezer néző előtt itt játszotta a Loki a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket. Ezúttal jelentősen kevesebben voltak.

A bajnokcsapat már a mérkőzés elején fölényben játszott, helyzeteket dolgozott ki és a 24. percben a vezetést is megszerezte. A ZTE akkor kezdett el igazán futballozni, amikor a DVSC-TEVA a második gólját is belőtte. A 42. percben szépítettek is a kék-fehérek, és közel álltak az egyenlítéshez is, ám a szünetig mindössze annyi változás történt, hogy a megsérült Yannick helyére Rezes László állt be.

 

Herczeg András felrázta a csapatot. Többet birtokolták a labdát a debreceniek, és voltak  lehetőségek, hogy növekedjen az előny. A fiatal Bódi Ádám többször is helyzetbe került, a gólt végül Coulibaly szerezte. Mielőtt azonban hátra dőlhettek volna a szurkolók, a ZTE gyorsan ismét szépített. Ez volt a döntő utolsó gólja, a DVSC-TEVA negyedszer hódította el a Magyar Kupát, és egyben véghezvitte azt a bravúrt, amely soha egyetlen magyar csapatnak sem sikerült: három sorozatot is megnyert! Milyen hármat? Négyet, hiszen miénk a Szuperkupa is!

 

Magyar Kupa-döntő

DVSC-TEVA – Zalaegerszegi TE 3-2 (2-1)

 

Puskás-stadion, 4000 néző. Vezette: Vad II (Ring, Varga)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Szélesi – Bódi (Varga J. 91.), Czvitkovics (Kiss Z. 82.), Szakály, Yannick (Rezes 45.) – Coulibaly

ZTE FC: Vlaszák – Kocsárdi (Prince 77.), Miljatovics, Bogunivics, Máté – Sluka (Balázs 61.), Horváth A., Kamber, Illés – Rudnevs, Pavicsevics

Gól: Coulibaly (24.), Yannick (30.), Pavicsevics (42.), Coulibaly (68.), Rudnevs (70.)

Sárga lap: Komlósi (12.), Laczkó (32.), Máté (64.), Rezes (71.), Horváth (71.)

 

Forrás:dvsc.hu