MTK: közepes játékkal újabb győzelem

Sport - 2006-12-09

Az MTK nem játszott jól, de megérdemelten nyerte a mérkőzést, így zalaiakhoz képest hat pontos előnnyel zárta az idei évet, egy esetleges vasárnapi debreceni győzelemmel is öt egységgel a mezőny előtt várhatja a tavaszi szezont.

A Borsodi Liga 17. fordulójának pénteki játéknapján a bajnokság első két helyezettje csapott össze egymással a Hidegkuti-stadionban. Az első félidő rangadóhoz méltatlan játékot hozott, rengeteg hibával játszottak a csapatok, az MTK szinte semmit sem tudott bemutatni abból a látványos játékból, amely jellemezte az együttest az ősz folyamán. A ZTE sem lehet büszke egyetlen kialakított helyzetére, így a szünetben mindenki jobb folytatásban reménykedett.

 

A várt fordulatot Czvitkovics Péter bombagólja hozta meg a 49. percben, a támadó 28 méterről bombázott a léc alá. Ezt követően megélénkült a játék, a ZTE gyakrabban mozdult ki térfeléről, a kontrára beálló hazaiak előtt ezért több lehetőség nyílott a támadásra, ám a kelleténél több pontatlanság miatt nem tudtak betalálni a csapatok. A hajráig volt esélye a vendéggárdának, ám két perccel a rendes játékidő letelte előtt az előrefutó Pollák remek beadása után a csereként beállt Pál pöckölte a kapuba a labdát.

 

 

MTK Budapest – Zalaegerszegi TE 2-0 (0-0)

Hidegkuti-stadion, 1000 néző

Vezette: Szabó Zs. (Hegyi P., Tompos Z.)

MTK: Végh – Pintér, Lambulic, Rodenbücher, Pollák – Bori (Pál, 82.), Lipcsei R., Zsidai, Czvitkovics – Kanta J., Hrepka

ZTE: Varga Z. – Tóth Z., Botis, Sebők V., Csóka – Nagy L. (Waltner, 59.), Molnár B. Ljubojevic, Józsi (Franciskovic, 65.) – Sebők J., Ferenczi (Simonfalvi, 46.)

Gól: Czvitkovics (49.), Pál (88.)

Sárga lap: Molnár B. (45.), Botis (74.)