Bodnár Lászlót leigazolta a DVSC-TEVA!

Sport - 2009-08-10

Visszatért Debrecenbe a Loki egykori védője, akivel egyéves szerződést kötött a klub.

 A labdarúgó elmondta, hogy januártól szeretne ismét külföldön futballozni. Bár több ajánlata is volt, de úgy döntött, hogy a Lokit segíti a nemzetközi szereplésben. A 30 éves játékos egy évre szóló szerződést kötött a klubbal.

A mátészalkai születésű védő nem ismeretlen a Loki-szurkolók előtt, hiszen profi pályafutását a DVSC-nél kezdte. Az 1996/1997-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben. Abban az idényben mindössze egy bajnoki mérkőzést játszott, a következő években azonban egyre több alkalommal kapott szerepet.

 

A 2000–2001-es idényt már légiósként kezdte, az ukrán Dinamo Kijev szerződtette. Első ottani évében csak a bajnokságban játszott. A következő évad hozta meg az igazi áttörést, mivel az európai kupaporondon is bemutatkozhatott a Dinamo színeiben. Az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában a román FC Steaua Bukarest ellen a párharc első mérkőzésén Valerij Lobanovszki vezetőedző az 59. percben cserélte be. A mérkőzést 4–2-re nyerték, az 1–1-es végeredménnyel zárult visszavágót már kezdőként játszotta végig. A csoportmérkőzések során háromszor lépett pályára, ebből egyszer a kezdőcsapat tagjaként. A 2002/2003-as szezonban az edzőváltás miatt kevesebb lehetőséget kapott Olekszij Mihajlicsenkótól. Az európai kupaküzdelmek ennek ellenére jól indultak számára: az FA Pjunik Jereván ellen 4–0-ra megnyert második fordulós BL-selejtező 1. mérkőzésén a 93. percben gólt szerzett. A visszavágót és a 3. selejtezőforduló PFK Levszki Szófia elleni első találkozóját egyaránt végigjátszotta, vagyis nem ismeretlen számára a Loki jelenlegi BL-ellenfele. A csoportmeccseken kétszer kapott játéklehetőséget, a Feyenoord (0–0) és a Juventus FC (1–2) ellen. A csoportban a harmadik helyen végeztek, ami az UEFA-kupában való folytatást jelentette. A Besiktas JK elleni 3–1-re elveszített mérkőzést végig a pályán töltötte. A Dinamónál töltött időszaka során érte el legnagyobb sikereit, a Bajnokok Ligája és UEFA-kupa szereplések mellett kétszer volt bajnok, egyszer ezüstérmes, egyszeres kupagyőztes és kupadöntős.

 

A 2003/2004-es idényben kölcsönbe a szintén ukrán FK Arszenal Kijevhez került, majd a szezon végeztével elhagyta a klubot, de Ukrajnát is. A holland Roda JC csapatához szerződött, ahol meghatározó játékos lett. Másfél éves ottléte alatt összesen 38 bajnokin játszott. Gólszerzésben is ezen időszakában volt a legaktívabb jobbhátvéd létére: a 2004/2005-ös bajnokságban 6, míg a következő őszi szezonjában 2 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

 

Jó teljesítményére az osztrák FC Red Bull Salzburg is felfigyelt, így a 2005/2006-os idény felénél, a téli átigazolási időszakban hozzájuk igazolt. Ismét játszhatott európai kupamérkőzést, több alkalommal pályára lépett mind a Bajnokok Ligájában, mind az UEFA-kupában. Idén lejáró szerződését azonban nem hosszabbította meg a klub, így került a játékos ismét Debrecenbe.

 

Bodnár László a válogatottban is alapember. A nemzeti együttesben 2000. október 11-én mutatkozott be a 2002-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek keretein belül Litvánia ellen. A 82. percben cserélte be Bicskei Bertalan, az akkori szövetségi kapitány. Azóta stabil kerettagnak mondható, legutóbb 2009. április 1-én lépett pályára a válogatottban, akkor a máltaiak elleni 3–0-ra végződő vb-selejtezőt végigjátszotta.

 

Jelenleg is tagja a keretnek, így holnap reggel - támadónkkal, Rudolf Gergellyel együtt - csatlakozik a Románia ellen készülő együtteshez. A barátságos mérkőzést szerdán 20 órakor rendezik a Puskás-stadionban.

 

 Forrás:www.dvsc.hu