Női kézilabda Európa-liga - Súlyos debreceni vereség Dániában

Sport - 2023-02-11

A Debrecen 34-22-re kikapott a dán Nyköbing Falster otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, C csoport:

Nyköbing Falster (dán)-DVSC Schaeffler 34-22 (14-10)

---------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/34, illetve 50/22

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 3/1

kiállítások: 6, illetve 10 perc

A vendégek annak tudatában léptek pályára Dániában, hogy pontszerzésük esetén biztosan továbbjutnak a csoportkörből. Keretükből Hornyák Dóra, Bordás Réka és Jovana Jovovic hiányzott.

Rosszul, pontatlanul kezdett a Debrecen, amely 3-0-s hazai vezetésnél, nyolc perc után lőtte első gólját. Egy perccel később Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért, de a játék képe a folytatásban sem változott jelentősen. A dánok időkérésénél Szilágyi közölte játékosaival, hogy támadásban kapkodnak, és nem azt csinálják, amit megbeszéltek, védekezésben pedig hiányolta az ütközéseket, és nyitott védekezést kért.

A Nyköbing a meccs negyedénél sérülés miatt elveszítette Alberte Kielstrup Madsent, és mivel a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetben 14-10-es előnyben voltak a házigazdák.

A második felvonás elején sem találata a ritmust támadásban a DVSC, a remekül felkészített hazaiak tovább növelték a különbséget, így már a játékidő kétharmada előtt eldöntötték a meccset (21-13). A magyar együttes 12 perc alatt csupán egyszer talált be, de kilenc gólt kapott, és ekkor már az is biztos volt, hogy nem ússza meg a súlyos vereséget.

Kácsor Gréta nyolc, Planéta Szimonetta négy góllal, Catherine Gabriel hét, Ann-Cathrin Giegerich pedig három védéssel zárt. A házigazdáknál Elma Halilcevic tíz alkalommal talált be, Cecilie Greve 48 százalékos hatékonysággal 17 lövést védett.

A három győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén álló DVSC egy hét múlva hazai pályán a horvát Podravka Koprivnica ellen zárja szereplését az Európa-liga csoportkörében, és még van esélye a negyeddöntőbe jutásra