Női kézilabda MK - A Debrecen nyerte a bronzérmet

Sport - 2023-04-23

A Debrecen 32-26-ra legyőzte az MTK-t a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Eredmény, a 3. helyért:

DVSC Schaeffler-MTK Budapest 32-26 (13-8)

A fővárosiak csupán tíz mezőnyjátékost tudtak nevezni a találkozóra, mert Anna Kekézovity, Koronczai Petra, Marija Rnic, Simon Petra, Szücs Réka, Román Dorina és Mészáros-Mihálffy Adrienn is hiányzott a keretükből. A túloldalon Hornyák Dóra, Jovana Jovovic és Mariana Costa nem játszhatott.

Vágó Attila, az MTK vezetőedzője már a nyolcadik percben időt kért, mert együttese az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is rosszul kezdett (5-1). Bár a folytatásban sikerült 7-6-ra felzárkózniuk a fővárosiaknak, az első félidő végén több mint nyolc és fél percig nem találtak be. A második felvonás elején már nyolc gól volt a visszafogott lendülettel, mégis magabiztosan játszó DVSC előnye, ezt Dakos Noémi és Pál Tamara találataival némileg csökkentette az MTK, így a debreceniek végül hattal győztek.

A bronzérmesek öröme

Kácsor Gréta hét, Planéta Szimonetta, Vámos Míra és Füzi-Tóvizi Petra négy-négy góllal, Ann-Cathrin Giegerich kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Dakos és Pál is nyolc-nyolc találatig jutott.