Sidibe duplázott: ismét élen a Loki 

Sport - 2007-03-31

A híres debreceni  B-középben elég sokan nem értettek egyet az ulrák: nem szurkolunk  "kezdeményezésével", és inkább a csapatot buzdították, így legalább volt hangulata a mérkőzésnek.

Dzsudzsák előtt adódott az első nagy helyzet. A középpályás nagy erővel megrúgott labdája Sidibe fejéről visszapattant. A tatabányaiak is meglódultak időnként, a vezetést azonban a fölényben futballozó Loki szerezte meg: a 23. percben a gólkirályjelölt, Ibrahima Sidibe lőtte ki a bal alsó sarkot 6 méterről…( Sztojkov csinált egy cselt, majd a szenegáli elé sarkalt.). Ezután elképesztő helyzeteket hagyott ki a Loki: Leandro, Dzsudzsák, Sztojkov is növelhette volna az előnyt, de még az élvonalban most debütáló, saját nevelésű játékos, Bíró Péter is, akinek fejesét Postrk kapus védte.

 

A második félidő jól kezdődött a DVSC számára, bár Sándor Tamás fejese még mellé ment, Sztojkov lövése is célt tévesztett, de Sidibe második próbálkozása után a labda már a hálóban kötött ki. Bíró Péter mellett újabb játékos mutatkozott be a Lokiban: a gaboni válogatott Thierry Issiémou váltotta Dombi Tibort. A végére leült a mérkőzés, de a három pontot megszerezte a DVSC-TEVA, így ismét az élre ugrott, Sidibe pedig átvette a vezetést a góllövőlistán.

 

Borsodi Liga, 22. forduló:

 

DVSC-TEVA-Tatabánya 2-0 (1-0)

Gól: Sidibe (23., 50.)

DVSC: Balogh J. - Bernáth, Mészáros, Bíró P., Leandro - Dombi (Thierry 63.), Kiss, Sándor, Dzsudzsák - Sidibe (Zsolnai 75.), Sztojkov (Tchana 68.)

Tatabánya: Postrk - Megyesi, Vámosi, Filó (Romhányi (90.), Rajnay - Hullám, Hajdú, Necas, Balogh Z., Perez (Ábel 66.) - Kouemaha