Új rendszerben rendez futó vb-t Debrecen

Sport - 2006-09-29

Október 8-án Debrecenben rendezik meg az I. IAAF Utcai Futó Világbajnokságot, a mezőnyre most először vár 20 kilométeres versenypálya az eddigi félmaratoni táv helyett. A debreceniek atlétikai csúcstalálkozója előtt az atlétikavilág a márciusban elhunyt Gyulai István emléke előtt tiszteleg.

A versenyt a Nagyerdő utcáin rendezik meg, a mezőny az egyetem épülete elől indul, és négy darab öt kilométeres kör megtétele után ugyanoda érkezik vissza. A rajtlista egyelőre nem végleges, de a tervek szerint mintegy félszáz nemzet 200 sportolója vesz részt az eseményen. A magyar színeket öt férfi és öt női atléta képviseli, a hölgyek közül Kálovics Anikótól, Rakonczai Beától és Staicu Simonától várható kiemelkedő eredmény, a férfiak közül Csillag Balázs esélyes a jó szereplésre.

 

- Egy nagyszerű ember, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori főtitkára iránt érzett tiszteletünket és szeretetünket kívánjuk kinyilvánítani a vb előestéjén, az Oláh Gábor utcai atlétikai stadionban, mikor a létesítményt Gyulai István Atlétikai Stadion és Nemzetközi Edzésközpontnak kereszteljük – mondta Orendi Mihály, a vb szervezőbizottságának elnöke. – A névadó ünnepséget megtiszteli jelenlétével Lamine Diack úr a nemzetközi szövetség elnöke, és Pierre Weiss úr, a szervezet – Gyulai István helyére lépő – főtitkára.

 

A világbajnokság fő támogatói között olyan neves cégek képviseltetik magukat, mint a Samsung Electronics Magyar Rt., az Adidas, a SEIKO, az EPSON, vagy a Szerencsejáték Rt. (forrás: SamsungSport)