Úszó EB: jönnek a magyarok?

Sport - 2006-07-31

Óriási sikert aratott az Európa-bajnoki szervezők azon döntése, hogy a szinkronúszó-versenyeket ingyen tekintheti meg a közönség: vasárnap minden eddiginél többen zsúfolódtak be a margitszigeti Széchy Tamás uszoda lelátóira, több mint hétezren látták a csapatverseny döntőjét - további százak pedig kívülről, a kivetítőket figyelve követték a produkciókat.

Bartolo Consolo, a LEN elnöke sokadszorra is elismerő szavakkal méltatta a Gyárfás Tamás vezette magyar szervezőbizottság munkáját, de dicsérte a vendéglátó ország kormányát és a fővárost is az Eb sikeréért tett lépéseikért. "Nagyon-nagyon elégedett vagyok a szervezőkkel, a vendéglátással, az Európa-bajnokság eddigi menetével, s bár szombaton rossz volt az idő, biztos vagyok benne, hogy az új hét is kiválóra vizsgázik, és nagyon sikeres Eb-t zárunk" - jelentette ki a LEN-elnök.    

Gyárfás Tamás elnök elmondta: "Valamennyi szurkolónak köszönjük, hogy kilátogatott az Európa-bajnokság helyszínére, azoktól pedig megértést kérünk, akik nem jutottak be a tribünökre. Reméljük, ők a jövő héten visszatérnek, hogy szurkoljanak úszóinknak, hiszen minden nap van legalább egy komoly éremesélyünk."

A szervezők ugyanakkor jelezték, a vasárnapi nappal lezárult az ingyenes belépés, az úszóversenyeket mind délelőtt, mind délután kizárólag jeggyel lehet megtekinteni: belépők válthatóak a Margitszigeten, továbbá az IBUSZ-irodákban és a lottózókban.