Vadkakasok: új csapat, régi remények

Sport - 2006-09-16

A Vadkakasok gárdája ott lesz a honi bajnokság legjobbjai között az ősszel induló 2006-2007-es szezonban. A vezetőség elvárása: a Magyar Kupában és a bajnokságban is az első négy közé kerülés. A csapatról Rajko Toroman vezetőedző elmondta, hogy örül a magyar fiatalok kereten belüli aránya növekedésének, de ez most még különböző okok miatt nem lehetett tökéletes.

A keretet illetően: Bukva papa még egy évet vállalt. Első számú center - klasszikus 5-ös pozíciójú játékos  helyett is külföldit, a korábban Toroman keze alatt már megforduló szlovén 211 centis Davorin Skornikot szerződtették.

     Hasonló módon, tehát nem első szándékból került a klubhoz a horvát Miro Vranjic (technikás, irányító és bedobó is tud lenni). Roman Horvat helyére a MAFC-tól elcsábított nagy tehetség, Likár Péter kerül.

      Az eddigi közönségkedvenc –Williams- utóda Gregory Harris lehet, aki egy – Toroman szavaival élve – „Williamsnél jobb csapatjátékot bemutató”, több éve Európában pattogtató 28 éves kosaras,  Belgiumban játszott sokáig. Papp Tamás, valamint Ádám Béla és Takács Dániel új ember még a keretben. Pappnak szép jövőt jósolnak, s ő amerikai kitérő után jött vissza Debrecenbe, míg Ádám éppen a rutint képviseli.