Vasas - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

Sport - 2007-02-25

Körülbelül kétszáz debreceni drukker kíséretében a Vasashoz látogatott a Loki azzal a céllal, hogy a Borsodi Liga 18. fordulójának nyitómérkőzésén elhozza a 3 pontot Angyalföldről.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 3. percben Odrobéna szerzett labdát, majd 25 méterről hatalmas lövést eresztett meg, Balogh azonban szögletre mentett. Tíz percet kellett várni egy újabb helyzetre, amely ezúttal a debreceniek előtt adódott, de Zsolnai hiába ugratta ki remekül Kiss Zoltánt, a játékvezető – tévesen - les miatt megállította az akciót. Ráadásul az ezúttal bal oldalon futballozó középpályás megsérült, Dzsudzsák folytatta helyette.

A 23. percben váratlanul büntetőhöz jutott a Loki: Dzsudzsák szabadrúgása után Unierzyski a sorfalban felugorva kézzel ütötte el a labdát, amiért Szabó Sándor tizenegyest ítélt a javunkra, a büntetőt azonban Sidibe gyengén balra lőtte, Németh Gábor pedig vetődve hárított. Az amúgy sem túl magas színvonalú meccs a szünethez közeledve egyre unalmasabbá vált, a csapatok nem jutottak el még a tizenhatos vonaláig sem.

 

A második félidő is Vasas-helyzettel kezdődött, de ezután a hazaiak teljesen beszorultak térfelükre, sorra rúgtuk a szögteletek, Sándor Tamás nemegyszer távolról is veszélyeztetett, Németh Gábor azonban jó napot fogott ki. Balogh Jánosnak jóval kevesebb védenivalója volt. Különösen Dzsudzsák Balázs dolgozott sokat, nehezen tudták tartani a védők. Egyre nagyobb nyomás nehezedett a Vasasra, de a fölényt nem tudtuk gólra váltani a lokisták. A debreceni kapusnak a 71. percben kellett először igazán nagyot védenie, ekkor azonban bravúrra volt szüksége, amikor Lázok 10 méterről, félfordulattal lőtt kapásból.

Miroslav Beránek érezte, hogy javítani kell a támadójátékunkon, ezért cserére szánta el magát: Dombi helyett Jimmy Jones Tchana folytatta. A francia csatár  először lépett pályára tétmérkőzésen és jobb debütálást el sem lehetett volna képzelni: a 85. percben Sándor Tamás szöglete után 3 méterről a hálóba kotorta a labdát.  

Vasas - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

 

Illovszky-stadion. Vezette: Szabó S. (Szpisják, Tóth II)

Vasas: Németh G. - Kincses , Fehér Z. , Unierzkyski , Odrobéna (Ködöböcz 77. ) - Németh N. , Pintér Z. , Piller , Majoros - Bali (Nagy T. 61. ) , Lázok

DVSC-TEVA: Balogh J. - Bernáth , Komlósi , Mészáros , Szatmári - Dombi (Tchana 75. ) , Vukmir , Sándor T. , Kiss Z. (Dzsudzsák 21. ) - Zsolnai , Sidibe

Gól: Tchana (85.)

Sárga lap: Unierzkyski (23.) , Sidibe (27.) , Piller (52.) , Dzsudzsák (64.) , Lázok (66.) , Pintér Z. (80.)

 

Forrás:dvsc.hu