Vereséggel, de bajnok a DVSC-TEVA

Sport - 2010-05-23

A Debreceni VSC-TEVA a bajnok a labdarúgó Soproni Liga 2009/2010-es idényében, mert bár 1-0-s vereséget szenvedett vasárnap Kecskeméten a zárófordulóban, közvetlen üldözője, a Videoton is kikapott 1-0-ra Győrött. A címvédő hajdúsági együttes 2005, 2006, 2007 és 2009 után ötödször végzett az élen. A tabella harmadik helyén a Győr zárt, a Vasas ellen győztes Újpest negyedik, a Zalaegerszeg pedig ötödik lett.

  A Debrecen a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet, a Videoton, a Győr, illetve a Magyar Kupa-döntőjében érdekelt Zalaegerszeg - a DVSC bajnoki győzelme miatt már biztosan - az Európa Liga selejtezőjében lesz érdekelt.

   

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza és a Diósgyőr búcsúzik az élvonaltól.

 xxx

Bajnok a Loki!

 

 

Kétezer Loki-szurkoló utazott el Kecskemétre, hogy élőben lássa a mindent eldöntő összecsapást, de a hazaiak részéről is nagy volt az érdeklődés, hiszen majdhogynem telt ház volt, mindössze néhány száz szék maradt üresen.

 

A DVSC-TEVA együttesének sok mindennel meg kellett küzdenie az elmúlt egy évben. Ősszel a mennyekben érezhette magát a csapat, ám tavasszal akadályokba ütközött. Azt már megszokhattuk, hogy az épen aktuális rivális edzője megjegyzéseket tesz, most még a sajtó megnyilvánulásait is el kellett viselni. A sportnapilapnál sosem voltunk kiváltságos helyzetben (kivéve talán a BL-csoportkörben való szereplés idején), ám az elmúlt néhány hónapban tapasztalható megnyilvánulás, vagyis a Lokiról rosszal vagy semmit, már kicsit sok volt. És akkor még nem beszéltünk az UEFA váratlan és titokzatos megjelenéséről a bajnoki hajrában. Büszkék lehetünk csapatunkra, hogy ezek után egyáltalán odáig eljutott: az utolsó fordulót az élről várta.

 

A tét úgy tűnt, kicsit nyomja a mieink vállát. A védekezésben több hibát is elkövettünk, és csak a hazaiak pontatlanságán múlt, hogy nem szereztek vezetést. Fokozatosan vettük át az irányítást, ám továbbra is idegesen, kapkodva futballoztunk, a hazaiak kontrái pedig igen veszélyesnek bizonyultak. Egy ilyen támadás végén megszerezte a vezetést a KTE, éppen a szünetet jelző sípszó előtt. Közben elvesztette egy támadóját a Loki, ugyanis Feczesin Róbert megsérült, és már nem tudta folytatni a játékot, Rezes állt be helyette.

 

A második játékrészre már Dombi Tibor futott ki Luis Ramos helyett. Csapatunk előtt rögtön egyenlítési lehetőség adódott, ám Czvitkovics lövése mellé ment. Százhúsz százalékon pörögtek a Loki játékosai, hajtottak, küzdöttek, csak a gól hiányzott. Herczeg András Etogo személyében egy támadót is pályára küldött, Bodnár László pedig lejött. Némileg visszavettünk a tempóból, ám továbbra is fölényben játszottunk. A hazaiak előtt is adódott néhány lehetőség.

 

A végére teljesen leült a meccs, és az eredmény sem változott. Úgy tűnt, ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. Ma nem jött össze, és még meg kellett várni, mi lesz a másik meccs vége. Nos, a Győr legyőzte a Videotont, így veresége ellenére bajnok a Loki!

 

Soproni Liga, 30. forduló

Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)

 

Kecskemét, 6000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Medovarszki)

KTE: Holczer – Némedi, Gyagya, Lambulics, Alempijevics – Bori, Csukics, Koncz, Litsingi (Schindler 89.) – Csordás (Simon 74.), Montvai (Savics 81.)

DVSC: Polekszics – Bodnár (Etogo 69.), Szélesi, Fodor, Laczkó – Ramos (Dombi 46.) – Feczesin (Rezes 33.), Varga J., Czvitkovics, Yannick – Coulibaly

Gól: Csordás (45.)

Sárga lap: Alempijevics (19.), Feczesin (19.), Bodnár (32.), Bori (87.), Coulibaly (87.)

 

Forrás:www.dvsc.hu