Bizonyítsa a kormány, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, vonja vissza a kifizetési stopot

A kormány egy határozatban kifizetési stopot hirdetett, azaz arról döntött, hogy a kormány alá tartozó szervek október 31-ig nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség.

A Magyar Állam magyar vállalkozásokkal kötött szerződések sokaságát szegi most meg, hiszen a kormány nyíltan szerződésszegésre, jogsértésre, a törvények be nem tartására szólítja fel és kényszeríti a közigazgatási apparátust, ami miatt magyar vállalkozások nem jutnak hozzá az elvégzett munkájukért járó kifizetésekhez.

Ez egy vészjósló kormányzati döntés, ha a magyar gazdaság és a világ azt látja, hogy a Magyar Állam fizetésképtelen, az falra festi az államcsőd rémét.

Az egyetlen fontos kérdés: az állam nem akar vagy nem tud fizetni?

Az Árnyékkormány szerint a kormány azzal tudná bizonyítani az országnak és a világnak, hogy nincs államcsődközeli helyzetben, ha visszavonná a kifizetési stopot.

Az egyetlen fontos kérdés: az állam nem akar vagy nem tud fizetni? Az Árnyékkormány szerint a kormány világos válasszal tartozik erre a kérdésre: vagy visszavonja a kifizetési stopot, azt bizonyítva, hogy ha akar, akkor tud fizetni, vagy nem vonja vissza a kifizetési stopot és ezzel beismeri, hogy valóban nagy a baj.


Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter
Kiadó: Demokratikus Koalíció

OS