Kigyulladt két raktárépület Debrecen külterületén

- Kigyulladt két raktárépület Debrecen-Bánk térségében hétfő délelőtt, a tüzet nagy erőkkel oltják, senki nem sérült meg - tájékoztatta Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Körülhatárolták a tüzet, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését - közölte a katasztrófavédelem kora délután.


Papp-Kunkli Nóra elmondta: egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki, és a tűz az erős szélben átterjedt az aljnövényzetre, majd a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is. A környező szabad területen, mintegy kétezer négyzetméteren szintén műanyag tárgyak égtek.

Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, ott vannak a lángok megfékezésénél a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos egységek, és a debreceni önkéntes tűzoltók is. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A tüzet tizenhárom vízsugárral, két vízágyúval és egy létrasugárral fékezték meg - közölték.

A Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben - közölte a szóvivő.