Gyurcsány és Orbán találkozott??

Vélemény - 2006-09-17

Ha a kedves olvasó rákattint szeptember 17-i belpolitikai híreinkre, azt olvashatja, hogy zavartalan volt Gyurcsány Ferenc hajdú-bihari programja. Itt tartunk. Az a hír, hogy nem történt semmi rendkívüli.

Mennyivel érdekesebb lenne az alábbi tudósítás:

A miniszterelnök szombati napját Hajdú-Bihar megyében töltötte. Hajdúnánáson felavatta az 1,1 milliárd forintból épült új városközpontot.

A helyszínen megjelent Orbán Viktor, a FIDESZ-MPP elnöke, aki gratulált Éles András polgármesternek  a szép és új városközpont alkalmából, majd átnyújtotta a miniszterelnöknek a polgári párt programcsomagját az önkormányzatok fejlesztési lehetőségeiről.

Hajdúböszörményben az épülő termálfürdő bokrétaünnepségén vett részt a miniszterelnök. Ott meg összefutott   Varga Mihály ex-pénzügyminiszterrel, aki nemzetközi pénzintézetek által is jóváhagyott turisztikai-fejlesztési tervet adott át a kormányfőnek, és Kathiné Juhász Ildikó polgármester asszonynak.

 A beruházás és a fejlesztés teremt csak új munkahelyeket - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Hajdúhadházon. A kormányfő erről a helyi szántóverseny díjkiosztóján beszélt. A gazdák között várakozó Matolcsy György ex-gazdasági miniszter előbb bocsánatot kért az Orbán kormány idején a gazdákra szabadított miniszterek miatt,  majd a csorbát köszörülendő, a FIDESZ új agrárpolitikai téziseit adta át Gyurcsány Ferencnek.

 A miniszterelnök Berettyóújfaluban megnézte a területi kórház most épülő sürgősségi betegellátó osztályát, ahol a fehér köpenyben álldogáló Mikola István előbb elnézést kért a kis késésért, de a belgyógyászati osztályon konzultációra hívták. Tekintettel arra, hogy az orvosnak első a beteg, a miniszterelnök csak második- mondta Mikola, majd a területi kórház(ak) CT, MR készülékekkel való azonnali ellátásának tervét és a kivitelezés módozatait tartalmazó  dossziét adott át a miniszterelnöknek és Bulyovszky István kórházigazgatónak. Kapott egy példányt Szeifert Ferenc polgármester is, hogy tudja, mit kell támogatni.

A miniszterelnök hajdú bihari körútja Püspökladányban ért véget, ahol a helyi gimnázium és szakközépiskola fedett díszudvarának alapkőletételi ünnepségén vett részt. A ceremónia végén félórát beszélgetett Pokorny Zoltánnal, a FIDESZ oktatási szakemberével a kisvárosi középfokú oktatási intézmények felzárkóztatásának lehetőségeiről. A miniszterelnök megköszönte Pokorny javaslatait, különösen tetszettek neki a PISA programban élenjáró Finnország oktatási gyakorlatának hazai viszonyokra átültetett reformtervei, amit Pokorny és csapata készített el.

 Hajdu István