Befektetés

Eredmények megjelenítése 1401-től 1420-ig 1498 találatból.

Simor szerint állnak a tárgyalások a forintsávról

Befektetés - 2007-10-05

Nincs egyezség az MNB és a kormány között a forintsáv sorsáról, mivel a kormány attól tart, hogy a sáv felszámolása esetén a forint nagyon elszaladna erős irányban, idézte pénteken az egyik vezető londoni befektetési ház Simor András jegybankelnököt.

Demján Sándor 260 milliárd forinttal vezeti a TOP-100-as listát

Befektetés - 2007-10-04
A leggazdagabb magyar 260 milliárd forintos vagyonnal Demján Sándor, a TriGránit társtulajdonosa, aki megelőzi a 140 milliárdra becsült Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját és a 90 milliárd forintra értékelt Várszegi Gábort, a Fotex tulajdonosát - derül ki a Napi Gazdaság "100 leggazdagabb magyar" címmel szerdán megjelent kiadványából.

A Mol 2,1 milliárd eurós hitelmegállapodást kötött

Befektetés - 2007-10-03

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egy új, 2,1 milliárd euró összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá október 2-án - közölte a Mol szerdán. A 2,1 milliárd euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 3 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő.

Direktbiztosítót alapított a Generali

Befektetés - 2007-10-01

Csak interneten és telefonon elérhető, úgynevezett direktbiztosítót alapított Genertel Biztosító Zrt. néven a Generali biztosító - jelentette be Ilics László, a Generali-Providencia ügyvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Mol: a bioüzemanyag irracionálisan drága "klímafegyver"

Befektetés - 2007-09-29

A bioüzemanyagok irracionálisan drága eszközei a klímaváltozás elleni küzdelemnek, helyette ésszerűbb lenne az államnak olcsóbb szén-dioxid-csökkentési módokat ösztönöznie - vélekedett Vargha Péter Simon, a Mol stratégiai elemzője egy pódiumbeszélgetésen. A szakértő jelezte, hogy Magyarországon a kukoricából készült bioetanol benzinbe keveréséért literenként 8 forint jövedéki adókedvezmény jár

Növelhetik a nyomást a független részvényesek a Molra

Befektetés - 2007-09-28

A Mol részvényesei minden bizonnyal növelni fogják a nyomást, miután a Mol vezetése hevesen ellenzi az OMV 14 milliárd eurós átvételi próbálkozását. De még ha szavazásra kerülne is sor, a magyarok hatalmas védműveket építettek, hogy a részvényeseknek ne legyen méltányos esélyük határozni az OMV ajánlatáról, írta pénteken a Wall Street Journal Europe.

Megkezdődött az AAA Auto részvények tőzsdei kereskedése

Befektetés - 2007-09-26

Megkezdősött a csehországi központú AAA Auto Group részvényeinek kereskedése szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. A részvények 490 forintos nyitás után délelőtt az 508 forintos jegyzési ár alatt, 485 és 500 forint közötti árfolyamon forogtak a tőzsdén.

Egy világszenzáció lehet: tőkegarantált részvénycsomag tíz évre a XEN

Befektetés - 2007-09-15

Nagyon sok befektetőnek az az igénye, hogy szeretné, ha a befektetései hasonlóan emelkednének, ahogy másoké, de nem akarja kockáztatni a pénzét. Most számos jel mutat arra, hogy korlátozott, néhány milliárd forintos kerettel kialakítottak egy ilyen befektetési lehetőséget.

ChemChina bejelentette, hogy a Blackstone stratégiai befektetésre készül Kínában

Befektetés - 2007-09-13
A nemzetközi téren is tevékenykedő, sokoldalú China National Chemical Corporation („ChemChina”) vegyipari cég és a The Blackstone Group bejelentette, hogy stratégiai partnerként együttműködik egy világviszonylatban is élenjáró, speciális termékeket előállító vállalkozás létrehozásában.

Az AAA Auto 44 millió eurót vár a nyilvános részvényértékesítésből

Befektetés - 2007-09-12
Az AAA Auto Group 44 millió euró bevételt remél a hétfőn indult nyilvános részvényértékesítésből, az összeg elsősorban a társaság régiós terjeszkedésének finanszírozását szolgálja - hangzott el a társaság budapesti sajtótájékoztatóján.

A Europa Capital és a Convergence vásárolta meg a Zalahúst

Befektetés - 2007-09-11

Zalaegerszegen a Zalahús ingatlanát az Europa Capital befektetési alap és a Convergence Capital Kft. vásárolta meg, és ott 30 millió euróért egy kereskedelmi létesítményt épít - mondta az MTI-nek Baksa-Soós Attila a Convergence partnere a budapesti Citypoint 9 bemutatásán kedden.

 BB Alapkezelő: új, részvényekre fókuszáló alap

Befektetés - 2007-09-10

A Budapest Alapkezelő Zrt. vezetése bízik a részvénypiac világméretekben történő fellendülésében, ezért a héten az alapkezelő új nyílt végű alapot indított útjára "Hozamtár" néven. Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új alap a részvényekre koncentrál, így a világ húsz jelentős multinacionális cégének papírjaiba fekteti a felhalmozott pénzeszközeit.

Az OMV-t még mindig érdekli a Mol

Befektetés - 2007-09-07

A tervezett jogi akadályok, törvényi változtatások ellenére az OMV-t érdekli a Mol - derült ki Wolfgang Ruttenstorfer, az osztrák olajtársaság első számú emberének szavaiból, aki csütörtökön Bukarestben beszélt. Ruttenstorfer az ottani nemzetközi olajipari konferencián vett részt. Úgy nyilatkozott, hogy vállalata érdekelt a konszolidációban, vagyis érdekli a Mol.

Saját részvényt vásárolt a Mol

Befektetés - 2007-09-06

A Mol szerdán 33.377 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 26.309 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján csütörtökön. A tranzakciót követően a társaság 9.070.019 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol.

Mol: újabb saját részvény vásárlás

Befektetés - 2007-09-03

A Mol pénteken 290.000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 26.768 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján hétfőn. A tranzakciót követően a társaság 8.827.642 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol

CEZ-Mol: szándéknyilatkozat stratégiai szövetségről

Befektetés - 2007-08-31

Stratégiai szövetség létesítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a prágai CEZ és a Mol csütörtökön - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Tájékoztatásuk szerint Közép-Európa két vezető energiavállalata egy széleskörű stratégiai szövetség alapjait fekteti le.

700%-os hozam fél év alatt, a devizapiacon valóban lehetséges

Befektetés - 2007-08-30

Idén február végén indult a Buda-Cash Brókerház Zrt. szervezésében a TopTrader verseny, melyben a hazai befektetők versenyeznek egymással valós pénzzel, valós körülmények között, hogy elnyerjék a legeredményesebb befektetőnek járó díjat. A résztvevők egyben a nemzetközi mezőnyben is megmérettetik tudásukat, ugyanis Magyarországon kívül további 12 országban fut a verseny, mely 2008 február 18-ig tart.

Simor András: a nemzetközi tényezők indokolják a kamattartást

Befektetés - 2007-08-28

Döntő részben nemzetközi pénzpiaci hatások indokolták azt, hogy a Monetáris Tanács a jegybanki alapkamat 7,75 százalékon való tartása mellett döntött - értékelte a testület döntését Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.

A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamaton

Befektetés - 2007-08-27

A Monetáris Tanács változatlanul 7,75 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A Monetáris Tanács döntése megfelel a piaci várakozásoknak.

A londoni elemzők bizonytalanok az MNB kamatdöntésével kapcsolatban

Befektetés - 2007-08-27

Teljesen bizonytalanok a várakozások a londoni elemzői közösségben az augusztusra várható MNB-kamatdöntéssel kapcsolatban, attól függően, hogy a szakértők a gyenge növekedésre vagy a kockázatvállalási hajlam romlására helyezik-e a hangsúlyt.