Befektetés

Eredmények megjelenítése 1401-től 1420-ig 1576 találatból.

Mibe érdemes invesztálni?

Befektetés - 2009-12-26

Olaj és gázipar, napenergia, szélenergia, geotermia és infrastruktúra - ezekbe a szektorokba érdemes 2010-ben befektetni David Fessler, a The Oxford Club befektetési guruja szerint. A szakértő tizenkét konkrét részvényt is megnevezett a minap, amelyek tetszenek neki.

  PSZÁF:  Felszámolják a Fund De La Salle alapkezelőt

Befektetés - 2009-12-07

A Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt. azonnali felszámolását kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A határozat szerint a PSZÁF visszavonta a társaság befektetési alapkezelési, portfóliókezelési és befektetési tanácsadási tevékenységi engedélyét. Felszámolónak a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki.

Warren Buffett: Vége a pániknak

Befektetés - 2009-12-01

Az amerikai milliárdos tőzsdeguru azt mondta, hogy a pénzügyi világot az elmúlt hónapokban megrengető pániknak vége - annak ellenére, hogy az amerikai gazdaság továbbra is botladozik.

 A pénzügyi pánikot magunk mögött tudhatjuk - mondta Warren Buffett, a világ második leggazdagabb embere egy Columbia egyetemi rendezvényen, hozzátéve, az amerikai gazdaság azonban továbbra is botladozik.

Dollárinvázió indult

Befektetés - 2009-11-26

Kína befektetési buborék kialakulását kockáztatja, ha továbbra is ragaszkodik a 2008 júliusa óta 6,83 jüan/dolláron rögzített valutaárfolyamhoz.

A jegybank e célból végrehajtott valutaeladásai 29 százalékkal növelték a pénzkínálatot és a merev árfolyam több mint 150 milliárd dollár spekulatív tőke beáramlását eredményezte az elmúlt hat hónapban - állítja a China Capital Corp. tőketársaság.

Pénzpiaci hírek

Befektetés - 2009-11-04
Amerikában a lakossági fogyasztás 3,4%-al, az állami kiadások 2,3%-al növekedtek és némi élénkülés látszott a lakáspiacon is. Az amerikai GDP 3,5%-os növekedésében szerepet játszó számok mögött azonban az állam áll.

Tájékoztató tőkepiaci bírságról

Befektetés - 2009-10-26

A  Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a befektetési szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályok, így a szerződéskötést megelőző tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások megsértése miatt határozatában 2 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Concorde Értékpapír Zrt-t.

Most már nem romlik tovább

Befektetés - 2009-10-20

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2009 őszén a visszaesés mélypontján van, ehhez képest a IV. negyedévben már minimális növekedés várható, Idén összességében 6-7%-os visszaesés, jövőre stagnálás körüli állapot várható.

Makrogazdasági hírek, állampapír- és devizapiac

Befektetés - 2009-09-30

A múlt héten tartotta az amerikai jegybank (FED) kamatdöntő ülését. Az ülés végeztével a FED beszámolt a döntésekről: az amerikai kamatkörnyezet továbbra is ilyen alacsony marad, és egyelőre nem hosszabbítják meg az állampapír visszavásárlási programot. A befektetők másra számíthattak, mert az ülés megkezdése előtt ismét gyengült a dollár az euróval szemben éves negatív csúcsát állítva be.

Financial Times: Bernanke szerint „nagyon valószínű, hogy vége a gazdasági válságnak”

Befektetés - 2009-09-22

Nagyon valószínű, hogy vége a gazdasági válságnak – ezt Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke jelentette ki. Közben egy brit agytröszt jelentésében arról ír, hogy a pénzügyi szektor semmit nem tanult az egy éve kitört pénzügyi válságból. A szakértők szerint erre utaló jel, hogy a brit üzleti élet központja, a City, visszatért a csillagászati jutalmak osztogatásához.

Wirtschaftsblatt:  Privatizációs hullám előtt áll Kelet-Közép-Európa

Befektetés - 2009-09-15

A gazdasági napilap Papp Zsoltot, a belga KBC bank budapesti leányvállalatának elemzőjét idézi. Papp szerint a térség legtöbb országa ugyanabban a csónakban evez: az elmúlt évek adócsökkentései és a recesszió jelentős költségvetési hiányt okoztak, s csökkent a közvetlen külföldi tőkebefektetések mértéke. A hiány felszámolása leginkább azokban az országoknak sürgős, amelyeket az IMF megrótt miatta, s azoknak, amelyek be akarnak kerülni az EU-ba vagy az euróövezetbe.

The Wall Street Journal:  Eljött a véget nem érő hossz?

Befektetés - 2009-09-11

A Credit Suisse stratégái szerint 2010 közepéig 1150 pontig emelkedhet az S&P 500-as index értéke és ezért túlsúlyozás minősítéssel látják el a részvényeket portfólióikban.

Szerintük a GDP növekedés a következő negyedévekben pozitív lehet, sőt a jelenlegi előrejelzések felfelé módosulhatnak, az inflációs nyomás alacsony marad, s a gazdasági mutatók visszatérhetnek a Lehman-csőd előtti szintekre.

The Wall Street Journal:  Az amerikai befektetők elhagyják Európát

Befektetés - 2009-09-02

Az ingatlanpiaci boom idején amerikai befektetők uralták az európai ingatlanpiacot. Jelenleg azonban – néhány kivételtől eltekintve – az amerikaiak nemcsak kivonultak Európából, de ugyanakkor vezetik az eladók listáját is.

Financial Times:  Roubini szerint átkozottak a kormányok

Befektetés - 2009-08-27

A pénzügyi válságot megjósló professzor, Nouriel Roubini szerint a világgazdaság U alakú pálya mentén fog kilábalni a recesszióból, de a W formájú dinamika sem kizárt. Az egyik legfőbb kockázati tényező az expanzív gazdaságpolitika.

Nagy István művei a Kieselbach Galériában

Befektetés - 2009-07-23

A Kieselbach Galéria értékesítéssel egybekötött kamara-kiállításon mutatja be Nagy István 11 kiemelkedő kvalitású, ihletett szépségű pasztell-képét.

Az egyetlen gyűjteményből érkező, kiváló ízléssel válogatott alkotások láttán könnyen megérthetjük, miért kerültek Nagy István művei a 20. század legjelentősebb magán kollekcióiba és hogyan vált a festő megítélése a valódi műértés és az iskolázott szem sokak által elismert fokmérőjévé.

Visszalépési lehetőség a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe

Befektetés - 2009-07-10
Az Országgyűlés 2009. június 29-én elfogadott törvénye lehetővé teszi, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok egy része – ha úgy dönt – 2009. december 31-ig visszaléphessen a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe. A lehetőség azon pénztártagok számára nyílik meg, akik 2008. december 31-éig betöltötték 52. életévüket és önként (nem pályakezdőként) váltak magánnyugdíjpénztári taggá.

Miről kell a bankoknak tájékoztatniuk az ügyfeleket?

Befektetés - 2009-07-06

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felhívja a pénzügyi intézmények figyelmét, hogy ügyféltájékoztatásuk során térjenek ki az alábbiakban megfogalmazottakra:

Jó eredmények az értékpapír alapoknál

Befektetés - 2009-05-12

Mindössze fél százalékkal csökkent áprilisban a befektetési alapok összesített vagyona, ami az ingatlanalapok 90 napos kifizetéseit először tartalmazó hónapban azt mutatja, hogy a kedvező tőkepiaci körülmények mellett a befektetők visszatérő bizalma is jelentősen csökkentette az ingatlanalapokból kivont tőke hatását, elsősorban a likviditási és pénzpiaci szegmensben.

TONY CURTIS FESTMÉNYE KALAPÁCS ALATT A TAVASZI AUKCIÓN

Befektetés - 2009-04-22

Tony Curtis festőként először mutatkozik be a magyar közönségnek a Virág Judit Galériában 2009. április 23-30. között. A világhírű hollywood-i színész képeiről már sokszor hallhattunk Magyarországon, ez azonban az első kiállítás legérdekesebb műveiből. 

Töretlen a bizalom az üdülési csekk iránt

Befektetés - 2009-04-06
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott kedvezményes üdülési csekk vásárlás 2009. első negyedévében az országos adatok alapján  30%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. Az adatok alapján megállapítható hogy a gazdálkodók továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a munkavállalók pihenésének, kikapcsolódásának, rekreációjának támogatására.

Plázaépítés:  a válság valósága

Befektetés - 2009-03-04

Lassuló építés, felmondott üzletek, meg nem valósuló beruházások-így jellemezhetnénk a korábban biztos befektetésnek bizonyult plázaépítést. Most változott a helyzet: Budapesten új pláza átadás nem történt, ugyanakkor a finanszírozási nehézségekkel küszködő fejlesztők több kiskereskedelmi komplexum fejlesztését is leállították vagy elhalasztották, holott már azok egységeinek bérbeadása is megkezdődött.