Befektetés

Eredmények megjelenítése 1461-től 1480-ig 1498 találatból.

Francia impresszionista alkotása a Virág Judit galéria árverésén

Befektetés - 2007-05-17

Armand Guillaumin-t a leghűségesebb impresszionista alkotóként tartja számon a művészettörténet. A Galéria által kínált Guillaumin festményhez mérhető, francia impresszionista alkotás a II. Világháború óta nem szerepelt magyar árverésen. 

60 millió forint egy Kmetty képért

Befektetés - 2007-05-13

Telt ház előtt, dübörgő sikerrel zajlott le a Kieselbach Galéria messze a legsikeresebb tavaszi festményárverése, amelynél csak a legnagyobb presztízsű decemberi aukció összforgalma volt valamivel magasabb.

Fotóárverés a Kieselbach galériában

Befektetés - 2007-05-11

A Kieselbach Galéria három nagy aukciót tart egy évben. Az árverések összforgalma 1997 óta, tíz éve, folyamatosan nő. A 2006-os téli festményaukció forgalma átlépte az egymilliárdos határt. Ez az eredmény a magyar műtárgypiac évtizedes folyamatos fejlődésének is fontos mérföldköve.

1,8 százalékos az infláció az eurózónában

Befektetés - 2007-05-02

Alacsony inflációs ráta, javuló üzleti klíma jellemzi az euróövezetet. Hétfőn kiadott előzetes adat szerint az övezetben az éves szintű drágulás áprilisban 1,8 százalék volt, ami egyrészt megfelel az előzetes várakozásoknak, másrészt kedvezőbb inflációs helyzetre utal, mint márciusban, amikor 1,9 százalékos volt az árindex éves változása.

Javuló üzleti klíma jellemzi az euróövezetet

Befektetés - 2007-04-30

Alacsony inflációs  ráta, javuló üzleti klíma jellemzi az euróövezetet. Hétfőn kiadott  előzetes adat szerint az övezetben az éves szintű drágulás  áprilisban 1,8 százalék volt, ami egyrészt megfelel az előzetes  várakozásoknak, másrészt kedvezőbb inflációs helyzetre utal, mint  márciusban, amikor 1,9 százalékos volt az árindex éves változása. 

A jelzáloghitel felvételénél elsődleges a törlesztő részlet nagysága

Befektetés - 2007-04-29

A jelzáloghitelek felvevői körében elsődleges szempont a havi törlesztő részlet nagysága, míg második helyen a részletek változatlansága szerepel, a bankok ezekhez igazítják konstrukcióikat - áll a BG Hitel és Lízing elemzésében. A piacon lévő jelzáloghitelek teljes spektruma szinte átláthatatlan.

Veres: nem tabu a forintsáv eltörlése, de nincs napirenden

Befektetés - 2007-04-27

A forintsáv eltörlése nem tabutéma, de nincs napirenden - mondta Veres János pénzügyminiszter csütörtökön a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

Monetáris Tanács: nem változott az alapkamat

Befektetés - 2007-04-23

A Monetáris Tanács változatlanul 8 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kamatdöntő ülést tart ma Monetáris Tanács

Befektetés - 2007-04-23

Ma ülést tart a Monetáris Tanács, amelyen várhatóan változatlanul 8%-on hagyja a jelenlegi alapkamatot, de egyes, jelentős kisebbségben lévő elemző szerint már elkezdődik a kamatenyhítési ciklus.

A jövő héten a kamatdöntések a figyelem középpontjában Közép-Európában

Befektetés - 2007-04-21

A jövő héten a jegybankok kamatdöntései állnak a figyelem középpontjában Kelet-Európában. Lengyelországban kamatemelés, Szlovákiában kamatcsökkentés várható. Magyarországon a központi bank várhatón májusi, vagy júniusi kamatcsökkentést jelez, míg Csehországban egyelőre nem változik a kamatszint, de a nyáron már emelkedhet.

Az Il Ferro június elején kifizeti a májusra esedékes pénzt

Befektetés - 2007-04-20

Az autós reklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a február-március-áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés - mondta Körmendi Ákos, a társaság tulajdonos-ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten.

TVK közgyűlés: nincs osztalék

Befektetés - 2007-04-19
A Mol csoport tulajdonában lévő Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. (TVK) csütörtöki éves rendes közgyűlésén a részvényesek - az igazgatóság javaslatának megfelelően - a magyar számvitel szerinti nem konszolidált 2006. évi 15,895 milliárd forint adózott nyereség eredménytartalékba helyezéséről döntöttek.

Coface: Magyarország Kelet-Európa Olaszországa

Befektetés - 2007-04-19

Az elmúlt évben az összes közép-és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné - jelentette a Coface Austria osztrák hitelbiztosító.

Év végére 750 dollár lesz az arany ára ?

Befektetés - 2007-04-18

Az arany árfolyama egy hajszállal a május óta nem látott 690 dolláros szint felett tartózkodik,  Ebben szerepe lehet a dollár 2004 decembere óta nem látott szintekre való gyengülésének az euróval szemben és 26 éves mélypontra jutásának a fonttal szemben.

Magyar kulcsváros lehet Debrecen?

Befektetés - 2007-04-14

Debrecen, Kecskemét, Pécs, Szeged és Székesfehérvár lettek a magyar gazdaságfejlesztés „gyöngyszemei” az ITDH vezérigazgatója szerint, aki a Magyar Outsourcing Szövetség (MOSZ) első konferenciáján azt is elmondta, hogy Közép-Európa lett a világ legfontosabb szolgáltató térsége az évek óta tartó tevékenységkihelyezés következtében.

Kína 2008-ban előzheti meg Németországot

Befektetés - 2007-04-12

A kinai gazdaságba befektetni szándékozókat bizonáyra érdekli az alábbi hír:

Kína várhatóan 2008-ban előzheti meg Németországot, mint a világ legnagyobb exportőr országa - derül ki a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) csütörtökön nyilvánosságra hozott külkereskedelmi statisztikáiból. Eszerint Kína az idei évben leszorítja az Egyesült Államokat az exportőr-lista második helyéről.

Gáz után kutatnak a Nyírségben

Befektetés - 2007-04-11

A brit Ascent Resources magyarországi cége, a PetroHungaria Kft. az ország észak-keleti térségében a Nyírség projekt keretében hamarosan megkezdi a földgáz kereskedelmi kitermelését, miközben előkészületeket folytat további két fúrási program megvalósítására - közölte az Ascent Resources kedden sajtóközleményben.

Az OTP igazgatósága 144 százalékos osztalékot javasol

Befektetés - 2007-04-10

Az OTP Bank igazgatósága a 2006. gazdasági évre vonatkozóan a részvényekre a névértékre vetített 144 százalékos osztalékot javasol a bank éves közgyűlésének - tette közzé a bank a Budapesti Értéktőzssde honlapján kedden. A javaslat szerint az osztalékot június 10-étől fizetik ki.

Márciusban a befektetési alapok vagyona 1,6%-kal nőtt

Befektetés - 2007-04-06

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona márciusban 1,6%-kal nőtt, a hónap végén 2.619 milliárd forintot tett ki - tartalmazza a szervezet legfrissebb tájékoztatója.

Lassuló gazdasági növekedést jósol Kelet-Ázsiának a Világbank

Befektetés - 2007-04-05
A Világbank csütörtökön kissé lassuló gazdasági növekedést jósolt a felzárkózó és iparosodott kelet-ázsiai gazdaságoknak idénre: átlagosan 7,3 százalékosat a tavalyi 8,1 százalékos ütem után, amely a legerősebb volt az utóbbi tíz év során.