Belföld

Eredmények megjelenítése 6481-től 6500-ig 6536 találatból.

Aláírásgyűjtés a Gyurcsány-csomag ellen

Belföld - 2006-06-23

Aláírásgyűjtést kezdeményezett Gyurcsány Ferenc tervezett intézkedései ellen Szentannai József pécsi informatikus - olvasható a magyarhirlap.hu-n

Másodfokú a hőségriadó

Belföld - 2006-06-23

Jelenleg másodfokú hőségriadó van érvényben, a legmagasabb, harmadik szintet 40 fokos csúcshőmérsékleten rendelik el, ez egyelőre nem valószínű.

Az MDF a párt erősödését várja az önkormányzati választásoktól

Belföld - 2006-06-22

Az MDF vezetése a párt további erősödését várja - közölte a párt országos kampányfőnöke. "Szeretnénk végérvényesen lemosni magunkról azt a bélyeget, amelyet 1998-ban magunkra húztunk, hogy nem vagyunk öt százalék feletti erő. A cél, hogy a párt minden megyei közgyűlésben ott legyen" - hangsúlyozta Makai Zsolt.

A miniszterelnök és Bush elnök sajtónyilatkozata

Belföld - 2006-06-22

Néhány perces sajtónyilatkozatot adott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és George Bush amerikai elnök csütörtöki tárgyalásuk befejeztével. A helyszínre bebocsátást kapott újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Mégiscsak lesz nyár az idén?

Belföld - 2006-06-22

Három héttel ezelőtt még a hűvös, csapadékos nyárról szóló előrejelzéssel borzolták a magyar lakosság idegeit a meteorológusok, most azonban azt mondják: az elkövetkező két hétben szinte bizonyos, hogy marad a kánikula.

Flóbert – már csak pár nap maradt!

Belföld - 2006-06-22

Már alig több mint egy hete maradt a flóbert-pisztoly tulajdonosoknak, hogy lőfegyverükre beszerezzék a tartásához szükséges engedélyt. A törvény szerint ugyanis június 30-a után csak ennek birtokában lehet flóbert pisztolyt tartani idehaza. Aki ennek a követelménynek nem tesz eleget, bűntettet követ el, és súlyos büntetésre számíthat.

Újrakezdődött Hajdú László büntetőpere a móri bankrablás ügyében

Belföld - 2006-06-21

Újrakezdődött a Fővárosi Bíróságon Hajdú László büntetőpere szerdán, a móri bankrablás ügyében hozott elsőfokú ítéletet tavaly hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla.

Az SZDSZ feltételhez köti az Új Egyensúly program támogatását

Belföld - 2006-06-20

A Szabad Demokraták Szövetése azzal a feltétellel támogatja az Új Egyensúly programot, hogy a kormány 2009-től bevezeti az egykulcsos adórendszert, és a gazdaságpolitikai hangsúlyt a versenyképesség növelésére helyezi - közölte a párt.

Kósa szerint Orbán táltosnak alkalmasabb, mint vezetőnek

Belföld - 2006-06-20

Orbán Viktor a magyar politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak - nyilatkozta Kósa Lajos a 168 órának.

Saját főpolgármester-jelöltet indít az MDF

Belföld - 2006-06-19

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a közszolgálati televízió hétfő reggeli műsorában úgy vélte, hogy még akkor is érdemes elindulni a főpolgármesteri címért, ha jelöltjük gyakorlatilag esélytelen a győzelemre. 

Fidesz: nyolc törvénymódosító javaslat

Belföld - 2006-06-19

Az átlátható, takarékos állam és politika jegyében nyolc törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek a Fidesz - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.

Már ezen a héten elkezdődhet a pirotechnikai cégek ellenőrzése

Belföld - 2006-06-19

Várhatóan már ezen héten elkezdődik a pirotechnikai termékeket és robbanóanyagokat gyártó vagy raktározó magyarországi cégek ellenőrzése. Mind a 90 hazai üzemet ellenőrizni fogják a rendőrség, a katasztrófavédelem és a bányakapitányságok munkatársai - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tarnavári Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője.

Leépítési hullám - a környezetvédelmi tárca 285 dolgozójától válik meg

Belföld - 2006-06-19

Év végéig 285 közalkalmazottat és köztisztviselőt bocsát el a környezetvédelmi tárca. Egy részük a minisztériumban, többségük azonban a nemzeti parkoknál, valamint a környezetvédelmi, természetvédelmi és vizügyi felügyelőségeknél dolgozik - mondta el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter hétfőn, sajtótájékoztatón

Kiss Péter: nem kívánjuk növelni a munkaadói járulékokat

Belföld - 2006-06-16
"Számunkra a munkabérre nem rakódik teher, hiszen az egyéni járulékterhek növekszenek, a cégek oldalán nem növekszenek, tehát a munkaadói járulékokat nem kívánjuk növelni azért, hogy a gazdálkodók versenyképessége ne billenjen meg" - nyilatkozta a tárca vezetője a péntek reggeli Nap-keltében.

Molnár: a kórházak csak indokolt esetben kapják meg a kezelés költségét

Belföld - 2006-06-16

A kórházak csak indokolt esetben kapják meg a kezelés költségé:, ha a beteget szakrendelésen is el lehetett volna látni, akkor a minisztérium maximum a szakrendelés díját fizeti ki a kórháznak - közölte Molnár Lajos egészségügyi miniszter pénteken reggel a TV2 Mokka című műsorában.

MOK: sok a hiányosság a kormányprogram egészségügyi fejezetében

Belföld - 2006-06-16

A kormányprogram egészségügyi fejezetével kapcsolatban több kritikát is megfogalmazott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége; a részletekről Éger István, a testület elnöke számolt be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Vizsgálatot rendelt el a vízügyi miniszter a miskolci szennyezett ivóvíz ügyében

Belföld - 2006-06-16

Vizsgálatot rendelt el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a miskolci ivóvízellátás biztonsága, a karsztvíz használatának ésszerű korlátozása érdekében. Miskolc város nem az állami kezelésű vízműtársaság ivóvízbázisáról biztosítja az ivóvízellátást, hanem az önkormányzati tulajdonú Miviz Kft. a bükki karsztvizet használja.

Gyurcsány: át lehet menni Szlovákiába adózni, de ez nem oldja meg a gondokat

Belföld - 2006-06-16

Lehet Szlovákiával példálózni, s el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e, szlovák nyugdíjakkal - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Széles Gábornak, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökének válaszolva az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén.

 A Magyar Iparszövetség támogatja a megszorításokat

Belföld - 2006-06-14

A Magyar Iparszövetség egyetért a kormány lépéseivel a költségvetés hiányának csökkentése ügyében. Támogatják a kabinet terveit az államreformal, valamint az egészségügy és az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban - jelentette be a szervezet társelnöke szerdán Budapesten.

Legfelsőbb Bíróság: teljes munkabér jár ügyeletben az egészségügyieknek

Belföld - 2006-06-14

Minden magyarországi egészségügyi intézmény köteles munkaidőnek tekinteni a munkahelyi jelenléttel járó ügyelet idejét a Legfelsőbb Bíróság szerdai perecedensértékű ítélete szerint. Az orvosi kamara szerint ez évente 40 milliárd forint többletkiadást jelenthet a költségvetésnek.