Egészségügy

Eredmények megjelenítése 1241-től 1260-ig 1270 találatból.

Ágyszámcsökkentés: 4312 aktív ágy szűnik meg, egy részük végleg

Egészségügy - 2006-12-05

Az egészségügyi szolgáltatóknál 4312 aktív kórház ágy kerül ki az ellátásból, amelyből 1586 végleg megszűnik - jelentette be az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára. Ebből az ágyszámból 2155 a krónikus ellátást, míg 571 a járóbeteg-ellátást fogja szolgálni a jövőben - tette hozzá Horváth Ágnes.

Parlagfű-helyzet: romlás évről évre

Egészségügy - 2006-12-03

  A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület Parlagfű Fórumot tartott parlamenti képviselők, szakegyetemek professzorai, minisztériumi és hatósági szakemberek, civil szervezetek részvételével. Elemezni kívántuk az okokat, hogy a parlagfű pollenkoncentrációját évek óta miért nem sikerül érdemben csökkenteni és csak a fagyok beállta hozza meg betegek számára az eredményt.

Karcsúsító kúrán a Kenézy kórház

Egészségügy - 2006-12-02

A Kenézy Gyula-kórházban évente 1,3 millió járó- és 54 ezer fekvőbeteget kezelnek, ezzel Kelet-Magyarország legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Míg a kórháznak 2002-ben még 600 millió forintos pénztartaléka, és 60 millió forintos fizetetlen számlatartozása volt, addig mára az arány megfordult.

Calicivírus a kaposvári kórházban: látogatási tilalmat rendeltek el

Egészségügy - 2006-12-01

Calicivírus-fertőzést mutattak ki a vizsgálatok csütörtökön Kaposváron, a Kaposi Mór Oktatókórházban; eddig nyolc betegnél bizonyosodott be a fertőzés - közölte Papp Erzsébet, a fertőző osztályt vezető-főorvos. A fertőzésre a kórházban naponta végzett fertőzésvizsgálatat során derült fény - tette hozzá.

Február 15-től kell vizitdíjat fizetni

Egészségügy - 2006-11-30

A kormány döntése értelmében 2007. február 15-től kell egységesen 300 forintos vizitdíjat fizetni - jelentette be Danks Emese, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint mintegy négymillióan részben vagy egészben mentesülnek a vizitdíj fizetése alól.

Medián: nőtt az egészségügyi rendszerrel való elégedettség

Egészségügy - 2006-11-24

Az egészségügyi rendszerrel való elégedettség mérőszáma az augusztusi 30 pontról novemberre 43 pontra emelkedett - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből. A kutatás eredménye azt is mutatja, hogy az egészségügy egyes elemeivel az emberek jóval elégedettebbek, mint az ellátás egészével.

Felfedezték az Alzheimer-kór fő okát

Egészségügy - 2006-11-22

Az Alzheimer-kórnak különféle kockázati tényezői léteznek, ám kanadai kutatók megtalálták a mindegyik hátterében meghúzódó legfőbb okot, ami nem más, mint az oxigénhiány - olvasható a The New Scientist című angol tudományos hetilap honlapján.

Elfogadták a gyógyszerellátásról szóló törvényt

Egészségügy - 2006-11-21

Az Országgyűlés hétfői ülésén 195 igen, 160 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadta a gyógyszerellátásról szóló törvényt, amely bizonyos, vény nélkül kapható készítmények gyógyszertáron kívüli forgalmazását is lehetővé teszi.

Hol zárnak be a kórházak? - Kilencezerrel kevesebb ágyszám

Egészségügy - 2006-11-13

Folyik a lobbyharc a kórházak bezárását, átalakítását illetően. A kórházigazgatókkal pénteken ismertették az Egészségügyi Minisztérium terveit. Eszerint 48 "súlyponti", biztosan talpon maradó kórház szerepel a minisztériumi, értesült a Népszabadság.

Innovatív gyógyszergyártók: a törvénytervezet hátrányos az iparnak

Egészségügy - 2006-11-08

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint a gyógyszergazdaságossági törvénytervezet a gyógyszeriparra olyan mértékű terheket ró, amely lehetetlenné teszi annak hatékony működését, a jelenlegi szintű gyógyszerellátás fenntartását és az eddigi magas színvonalú szolgáltatásokat.

Nem szabad eleve lehetetlenné tenni a patikán kívüli gyógyszerforgalmazást

Egészségügy - 2006-11-08

 Az Egészségügyi Minisztérium egyetért az Országos Kereskedelmi Szövetség november 4-én megjelent nyílt levelében foglaltakkal.

Három XDR-es tuberkulózisos beteget tartanak nyilván Magyarországon

Egészségügy - 2006-11-07

Magyarországon három olyan tuberkulózisban (tbc) szenvedő beteget tartanak nyilván, akikben a baktériumok ellenállnak a gyógyszeres kezelésnek - mondta el Kovács Gábor főorvos sajtótájékoztatón.

Jövő héttől kérhető az influenza elleni oltás

Egészségügy - 2006-11-03

Jövő héttől a házi orvostól kérhető és a patikákban megvásárolható az influenza elleni védőoltás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal szóvivője.

A madárinfluenza-vírus mutációja terjed Kínában

Egészségügy - 2006-11-02

A H5N1 madárinfluenza-vírus olyan új változata terjed Kínában, amely ellenáll az államilag kötelezővé tett baromfi védőoltásnak. A piacon árult látszólag egészséges baromfiban egyre gyakoribb Fucsien-vírustörzs azért is veszélyes, mert nincs még ellene védőoltás.

MDF: vizitdíjfizetésnél az egészségi állapot legyen a meghatározó

Egészségügy - 2006-11-02

A Magyar Demokrata Fórum javaslata szerint a vizitdíj fizetésénél inkább az egészségi állapot, mint a szociális helyzet legyen meghatározó. Pusztai Erzsébet azt indítványozta, azoknak ne kelljen vizitdíjat fizetniük, akik krónikus betegségben szenvednek, és bármikor állapotromlás következhet be náluk.

Véget ér a szocializmus az egészségügyben - ki járhat ingyen orvoshoz?

Egészségügy - 2006-10-31

Az Országgyűlésben kedden egyebek között a vizitdíjról és a kórházi napidíjról volt szó. A szakminiszter szerint a második reformtörvénnyel véget ér a szocializmus a magyar egészségügyben is, míg az ellenzék számos ponton kritizálta a vizitdíj intézményét.

Hatvani-díjat kapott:  Dr. Záborszky Zoltán professzor

Egészségügy - 2006-10-29

Orvosi diplomája megszerzését követően 1957-ben szakvizsgázott általános sebészetből, majd traumatológiából szerzett szakvizsgát. 30 évet dolgozott a Központi Katonai Kórház Baleseti Sebészetén. Számos hazai és külföldi kurzuson bővítette szakmai tudását. Széles érdeklődésének megfelelően több területen végzett kutatómunkát.

Nyílt levél Dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszterhez

Egészségügy - 2006-10-29

    Tisztelt Miniszter Úr!

    A Magyar Traumatológus Társaság felhívását követően az aláíró Orvos Társaságok képviselői aggodalmunkat fejezzük ki az egészségügyi ellátás jelenlegi és jövőbeni, ezen belül az orvosok helyzete miatt. Az észszerű átalakítás szükségességét elismerve, messzemenően a betegellátás, az orvoskar és minden egészségügyi dolgozó helyzetének javítása érdekében közös elhatározással követeljük az alábbiakat:

Ellenőrök fogják járni a kórházakat

Egészségügy - 2006-10-27

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átfogó ellenőrzést és vizsgálatot indít annak érdekében, hogy megszűnjön az egészségügyben a pazarlás és a tb-támogatással való visszaélés - mondta az egészségügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósításában.

Dr. Gyenes Géza: megkövetem dr. Molnár Lajos egészségügyi minisztert

Egészségügy - 2006-10-25

Meggyőződtem az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, hogy a nyilvántartásban egy társadalombiztosítási számon több személynek többféle szolgáltatást számoltak el, ezért megkövetem dr. Molnár Lajos egészségügyi minisztert és kijelentem, hogy a miniszter állításai - amelyeket korábban kétségbe vontam a fenti üggyel kapcsolatban - megfelelnek a valóságnak.