Egészségügy

Eredmények megjelenítése 1241-től 1258-ig 1258 találatból.

Jövő héttől kérhető az influenza elleni oltás

Egészségügy - 2006-11-03

Jövő héttől a házi orvostól kérhető és a patikákban megvásárolható az influenza elleni védőoltás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal szóvivője.

A madárinfluenza-vírus mutációja terjed Kínában

Egészségügy - 2006-11-02

A H5N1 madárinfluenza-vírus olyan új változata terjed Kínában, amely ellenáll az államilag kötelezővé tett baromfi védőoltásnak. A piacon árult látszólag egészséges baromfiban egyre gyakoribb Fucsien-vírustörzs azért is veszélyes, mert nincs még ellene védőoltás.

MDF: vizitdíjfizetésnél az egészségi állapot legyen a meghatározó

Egészségügy - 2006-11-02

A Magyar Demokrata Fórum javaslata szerint a vizitdíj fizetésénél inkább az egészségi állapot, mint a szociális helyzet legyen meghatározó. Pusztai Erzsébet azt indítványozta, azoknak ne kelljen vizitdíjat fizetniük, akik krónikus betegségben szenvednek, és bármikor állapotromlás következhet be náluk.

Véget ér a szocializmus az egészségügyben - ki járhat ingyen orvoshoz?

Egészségügy - 2006-10-31

Az Országgyűlésben kedden egyebek között a vizitdíjról és a kórházi napidíjról volt szó. A szakminiszter szerint a második reformtörvénnyel véget ér a szocializmus a magyar egészségügyben is, míg az ellenzék számos ponton kritizálta a vizitdíj intézményét.

Hatvani-díjat kapott:  Dr. Záborszky Zoltán professzor

Egészségügy - 2006-10-29

Orvosi diplomája megszerzését követően 1957-ben szakvizsgázott általános sebészetből, majd traumatológiából szerzett szakvizsgát. 30 évet dolgozott a Központi Katonai Kórház Baleseti Sebészetén. Számos hazai és külföldi kurzuson bővítette szakmai tudását. Széles érdeklődésének megfelelően több területen végzett kutatómunkát.

Nyílt levél Dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszterhez

Egészségügy - 2006-10-29

    Tisztelt Miniszter Úr!

    A Magyar Traumatológus Társaság felhívását követően az aláíró Orvos Társaságok képviselői aggodalmunkat fejezzük ki az egészségügyi ellátás jelenlegi és jövőbeni, ezen belül az orvosok helyzete miatt. Az észszerű átalakítás szükségességét elismerve, messzemenően a betegellátás, az orvoskar és minden egészségügyi dolgozó helyzetének javítása érdekében közös elhatározással követeljük az alábbiakat:

Ellenőrök fogják járni a kórházakat

Egészségügy - 2006-10-27

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átfogó ellenőrzést és vizsgálatot indít annak érdekében, hogy megszűnjön az egészségügyben a pazarlás és a tb-támogatással való visszaélés - mondta az egészségügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósításában.

Dr. Gyenes Géza: megkövetem dr. Molnár Lajos egészségügyi minisztert

Egészségügy - 2006-10-25

Meggyőződtem az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, hogy a nyilvántartásban egy társadalombiztosítási számon több személynek többféle szolgáltatást számoltak el, ezért megkövetem dr. Molnár Lajos egészségügyi minisztert és kijelentem, hogy a miniszter állításai - amelyeket korábban kétségbe vontam a fenti üggyel kapcsolatban - megfelelnek a valóságnak.

Mikola: ellenállunk az egészségügyi reformnak

Egészségügy - 2006-10-25

Mikola István október 24.én, kedden az Országgyűlésben azt mondta: a szakmai szervezetekkel ellen fognak állni az egészségügyi reformnak. A kormány a betegeket költségérzékeny szolgáltatás-vásárlónak tekinti - közölte a Fidesz országgyűlési képviselője az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Gyógyszergazdaságossági törvény: minden piaci szereplő fizet

Egészségügy - 2006-10-15

A gyógyszergazdaságossági törvényjavaslat szerint a gyógyszergyártóknak, illetve a forgalmazóknak, a nagykereskedőknek, a patikáknak és a betegeknek is meghatározott fizetési kötelezettségük lesz a támogatott gyógyszerekkel kapcsolatban - derül ki a pénteken közzétett törvényjavaslatból

Az MSZP elkötelezett az egészségügy reformja iránt

Egészségügy - 2006-10-13

Az MSZP elkötelezett az egészségügy reformja iránt, amelyek az érdemi változásokat szolgálják - mondta Kökény Mihály, az MSZP országgyűlési képviselője. A  gyógyszergazdaságosságról, a biztosítási felügyeletről és a kötelező kamarai tagságról szóló törvényjavaslatok elfogadásához a parlamenti képviselők felének szavazata szükséges. emlékeztetett a kormánypárti politikus.

 Mikola: történelmi bűn lenne az egészségügyi csomag megvalósulása

Egészségügy - 2006-10-13

Mikola István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint "történelmi bűn a magyarság ellen", ha megvalósul a napokban nyilvánosság elé tárt, három részből álló kormányzati egészségügyi csomag.

Három egészségügyi törvényjavaslat

Egészségügy - 2006-10-13

Három, az egészségügy átalakítását szolgáló törvényjavaslatot nyújt be a kormány az Országgyűlésnek - jelentette be az egészségügyi miniszter szerdán, Budapesten. Molnár Lajos elmondta: reményeik szerint a törvényjavaslatok első csomagját még az őszi ülésszak folyamán elfogadja a Ház.

Nem ér semmit a gyerekkori elhízás ellen a több mozgás?

Egészségügy - 2006-10-06

A kisgyerekeknél a több mozgás nem akadályozza meg az elhízást - állítják brit kutatók, akik több mint 500 négyéves gyerek segítségével próbálták bizonyítani azt a - hamisnak bizonyult - feltételezést, miszerint a kevesebb tévézés és a több mozgás önmagában megelőzheti a gyerekeknél az elhízást.

Orvosi szenzáció Debrecenben: agyműtét ébren 

Egészségügy - 2006-10-01

Hazánkban első alkalommal végeztek éber állapotú betegen epilepsziaműtétet - jelentette be Bognár László egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Idegsebészeti Klinikájának igazgatója.

"Megtört a jég. A demonstráció elérte a célját"

Egészségügy - 2006-09-29

„Megtört a jég. A demonstráció elérte a célját” – értékelte csütörtök délelőtti patikusdemonstrációnak Hávelné Szatmári Katalin.

Sürgősségi betegellátó részleg a debreceni Kenézy kórházban

Egészségügy - 2006-09-29

A kórház főorvosi karával együtt vagy ötvenen vártuk közösen azt a helikoptert, amik végül leszállt Debrecenben a Kenézy mellett kialakított helikopter leszállóhelyen. Megépítéséhez az Északalföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kórház, amely további 5 millió forint önrészt finaszírozott a beruházáshoz

A miniszter bírósághoz fordul a mai patikussztrájk miatt

Egészségügy - 2006-09-28

Az egészségügyi miniszter szerint jogsértő a gyógyszerészek demonstrációja, ezért bíróság elé viszi az akciót. A kamara nem enged.