Fontos

Eredmények megjelenítése 2061-től 2080-ig 2281 találatból.

Megverték Kármán Irént, az olajszőkítések oknyomozó újságíróját

Fontos - 2007-06-23

Megverték Kármán Irén újságírót, aki az olajszőkítéssel kapcsolatos bűncselekmények feltárásán is dolgozott, az életveszélyes sérülésekkel a Szent János Kórházba szállított újságíró nincs kihallgatható állapotban.

Visszavonták a szcientológus tanulási technológia akkreditációját

Fontos - 2007-06-22

Hiller István oktatási és kulturális miniszter visszavonta az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. számára kiadott engedélyt - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Ez azt jelenti, hogy nem használható a pedagógus-továbbképzésben az L. Ron Hubbard nevéhez fűződő Tanulási Technológia program.

Országos tűzgyújtási tilalom lép életbe szerdától

Fontos - 2007-06-19

Tűzgyújtási tilalom lép életbe szerdától az ország teljes területén az erdőkben és azok környékén - közölte a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium. A június 20-án életbe lépő tilalmat a katasztrófavédelem kérésére rendelte el a tárca.

Agyműtétek a koponya megnyitása nélkül:  Gamma Sugársebészeti Centrum nyílt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában

Fontos - 2007-06-18

Az agyi sugársebészet olyan speciális módszer, mellyel koponyán belüli betegségeket, daganatokat, érrendellenességeket lehet nagy hatékonysággal kezelni a koponya megnyitása nélkül. Az eljárással azok a betegek is kezelhetők, akiknél kérdéses volt a klasszikus idegsebészeti beavatkozás lehetősége.

Az Anmnesty International ellen fordult a Vatikán

Fontos - 2007-06-14

Az Amnesty International (AI) visszautasította a Vatikán katolikusokhoz intézett szerdai felhívását, hogy vonják meg támogatásukat az emberi jogi szervezettől, amiért az kiállt az abortusz dekriminalizálása mellett.

A gazdasági bizottság támogatta a földtörvény szétválasztását

Fontos - 2007-06-13

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a termőföldről szóló törvény módosítási javaslatát, illetve az ezzel összefüggő, a termőföld védelméről szóló törvényjavaslatot a testület szerdai ülésén.

Gyurcsány: nem lesz külügyminiszter csere

Fontos - 2007-06-12

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök légből kapott, alaptalan információnak nevezte a külügyminiszter-váltásról felröppent híreket. A miniszterelnök kedden azt követően mondta ezt az MTI-nek, hogy Koppenhágában megbeszélést folytatott Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnökkel.

Az internetről is letölthető a kormány egyéves munkájáról szóló beszámoló

Fontos - 2007-06-11

Az internetről is letölthető Az Új Magyarország - Beszámoló a kormány egyéves munkájáról című dokumentum - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda az MTI-t hétfőn.

Luxemburgban eldőlhet a kukoricaintervenciós ügy

Fontos - 2007-06-11

A hétfőn Luxemburgban kezdődő háromnapos agrárminiszteri értekezleten "valószínűleg eldől" a kukoricaintervenciós ügy, amiben Magyarország két "csatát" is folytat - jelentette ki a Napi Gazdaság hétfői számában közreadott interjújában Gráf József.

Részleges siker a G8-csúcson

Fontos - 2007-06-09

Dicséretből és bírálatból egyaránt kijutott a fejlett ipari államokat és Oroszországot tömörítő nyolcaknak a németországi Heligendammban pénteken zárult csúcstalálkozójuk után.

Várhatóan júliusban kezdődik meg az importszemét visszaszállítása

Fontos - 2007-06-08

A Németországból származó illegális szemétbálák visszaszállítása várhatóan júliusban kezdődik meg - közölte Erdey György, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Májusban 7,5 milliárd forint volt az államháztartási hiány

Fontos - 2007-06-07

Az államháztartás egyenlege, önkormányzatok nélkül 7,5 milliárd forint hiánnyal zárt 2007 májusában - közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium (PM). Ez a várthoz képest 33,6 milliárd forinttal jobb. A szaktárca májusra - önkormányzatok nélkül - 41,1 milliárd forint pénzforgalmi hiányt prognosztizált korábban.

Az MSZP is támogatja a dohányzási tilalmat

Fontos - 2007-06-06

Az MSZP is támogatja a nyilvános helyen való dohányzás teljes tilalmát - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese; Mesterházi Attila a játszótereken, a vidámparkokban és az állatkertekben is betiltaná a füstölést.

Ab: a vizitdíj, a kórházi napidíj és a képzési hozzájárulás kérdése is népszavazásra bocsátható

Fontos - 2007-06-05

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette az OVB-nek a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a képzési hozzájárulásra vonatkozó népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő ívének hitelesítését megtagadó határozatát.

Irán szerint "az év vicce" az amerikai rakétapajzs terve

Fontos - 2007-06-04

"Az év viccének" nevezte hétfőn az iráni nemzetbiztonsági főtanács titkára az amerikai rakétapajzs Kelet-Európára való kiterjesztésének tervét, amit Washington azzal indokol, hogy Irántól védené meg az Egyesült Államok szövetségeseit.

Debreceni Egyetem: doktor- és díszdoktoravató

Fontos - 2007-06-01

A Debreceni Egyetem  június 2-án, szombaton 11 órai kezdettel, az egyetem aulájában doktor- és díszdoktoravató ünnepséget tart. Dr. Nagy János rektor köszöntője után Dr. Berta András tudományos rektorhelyettes mond ünnepi beszédet.

Az Egyetemi doktori (PhD) fokozatok átadása után a Habilitált doktori (Dr. habil.) címek átadása következik, majd  Professor emeritus és Doctor honoris causa (díszdoktori) címeket adományoz az egyetem.

A munkanélküliség február-áprilisban 7,5 százalék

Fontos - 2007-05-31

Az idén február-áprilisban a foglalkoztatottak száma 3,902 millió, a munkanélkülieké 314 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A perthi fellebbviteli bíróság nem állította le a Zentai elleni kiadatási eljárást

Fontos - 2007-05-30

Az ausztráliai Perth fellebbviteli bírósága szerdán elutasította azt a kérelmet, hogy állítsák le a háborús bűnökkel vádolt Charles Zentai elleni kiadatási eljárást.

KSH: kevesebb a születés, több a halálozás

Fontos - 2007-05-29

Kevesebb gyermek született és több lakos halt meg az év első három hónapjában, mint az előző esztendő azonos időszakában; nagyobb mértékű volt a természetes fogyás, mint 2006 első negyedévében, két hónapja 10 millió 59 ezer lakosa volt az országnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

Megkárosítja a fogyasztókat az Electro World Magyarország Kft

Fontos - 2007-05-25

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közérdekű keresetet indított a héten az Electro World Magyarország Kft ellen a jótállási idővel kapcsolatos - álláspontunk szerint - jogszabálysértő gyakorlat miatt.