Közérdekű

Eredmények megjelenítése 621-től 640-ig 664 találatból.

Társadalmi vitán a II. Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai

Közérdekű - 2006-10-17

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) ágazati és regionális operatív programjait - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Persányi: zöld beruházásokra akár 3.500 milliárd 2013-ig

Közérdekű - 2006-10-17

Környezetvédelmi jellegű projektekre az elkövetkező hét évben mintegy 2.300 milliárd forint juthat, ezt további 1.200 milliárd forintnyi, közvetetten környezeti hasznú támogatás egészíthet ki - jelentette ki Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter  sajtótájékoztatón Budapesten.

Szakmai oktatási konferenciát rendeznek

Közérdekű - 2006-10-17

 A III. Országos Oktatási Konferenciát rendezi a Felvételi Információs Szolgálat, ahol nemcsak a legaktuálisabb témákról - a felvételi pontszámítás változásairól, a fejlesztési részhozzájárulás rendszerének gyakorlati alkalmazásáról - esik szó, hanem a következő témákban tartanak előadásokat a meghívott előadók:

A hétvégi vásár, valamint futó-világbajnokság kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2006. október 07-én és 08-án egy időben kerül megrendezésre városunkban a Mihály napi nagyvásár (a szokásos területen), valamint az 1. IAAF Utcai Futó Világbajnokság.

Próbaüzem előtt a Debreceni Városi Sportuszoda

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Sportuszoda Beruházó és Üzemeltető Kft. és a Debreceni Gyógyfürdő Kft., mint az uszoda leendő üzemeltetője 2006. október 5. és 12. között tartja az uszoda nyitás előtti, terheléses próbaüzemét, 8 órától 16 óráig való nyitva tartással.

Sajtóközlemény: Közösen a hétvégi házaink védelmében!

Közérdekű - 2006-09-13

A rendőrség felhívja a hétvégi-ház tulajdonosok figyelmét arra, hogy télire semmilyen értéket ne hagyjanak házaikban, lehetőség szerint azokat szállítsák be házaik, lakásaik pincéibe, mert ha „a rossz úton járó” elkövetők jól látják azt, hogy egy-egy nyári lakban nincs számukra értékesíthető, hasznosítható dolog, akkor biztos nem fognak oda bemenni, hiszen azokat nincs miért feltörni.

Idős korúak sértetté válásának megelőzéséről

Közérdekű - 2006-09-08

A Debreceni Rendőrkapitányság az előző évek gyakorlatának megfelelően ismételten kiemelt figyelmet fordít a sajtón keresztül az idős korú személyek sértetté válásának megelőzésére, hiszen ismét olyan időszakhoz  érkeztünk el (pl: fűtési szezon kezdődik), amikor olyan személyek jelenhetnek meg náluk, akik jóhiszeműségüket, szűkös anyagi körülményeiket kihasználva bejuthatnak lakásaikba, s onnan értékeket tulajdoníthatnak el.

Tagfelvétel

Közérdekű - 2006-09-03

A Debreceni Művelődési Központ Kiváló Együttes címmel kitüntetett Alföld Gyermekszínpada és Főnix Diákszínpada felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet érző fiúk és lányok részére 10-14 és 14-20 éves kor között.

Új ügyfél-tájékoztatási rendszer az APEH-nál

Közérdekű - 2006-09-01

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága tájékoztatja ügyfeleit, hogy július óta új ügyfél-tájékoztatási központot (Contact Center) működtet.

Debrecenben polgármester jelöltet állító szervezetek vezetői részére

Közérdekű - 2006-08-31

Tisztelt Elnök Úr/Aszony!

Azért fordulok Önhoz nyílt levélben, mert fontosnak tartom, hogy minden politikai és civil szervezet, amely polgármesterjelölttel képviselteti magát a soron következő választáson, közösen megállapodjon a jelöltek közötti nyilvános vita lebonyolításának feltételeiről, körülményeiről

Verespatak: Nyilvános lakossági meghallgatás Szegeden augusztus 28-án és Budapesten augusztus 29-én

Közérdekű - 2006-08-28

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium továbbra is úgy véli, hogy a tervezett aranybánya projekt komoly környezeti kockázatot jelent. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium álláspontja nem változott: továbbra is határozottan ellenzi a verespataki aranybánya megnyitását.

Jótékonysági árverést tart a Református Szeretetszolgálat Debrecenben

Közérdekű - 2006-08-21

Az árverés augusztus 22-én 10-12 óra között a Kossuth téri nagyszínpadon lesz megtartva. Az árverést református kötődésű neves alkotók fölajánlott műveiből rendezi a Szeretetszolgálat.

Tájékoztatógázár és távhő-szolgáltatási támogatásról

Közérdekű - 2006-08-16

2006. július 15-én lépett hatályba az egyes szociálisan rászorult családok 2006. évi gázár és távhő-szolgáltatási támogatásáról szóló 138/2006. (VI. 29.) Korm. rendelet.

Forgalomkorlátozások a Virágkarnevál idején

Közérdekű - 2006-08-16

A XXXVII. Debreceni Virágkarnevál és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében az 1988. évi I .tv. 14.§.(1). bekezdésében biztosított jogánál fogva a Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el az alábbi időpontokban, illetve helyeken.

Jövedelemigazolás kiadása az APEH-nél

Közérdekű - 2006-08-16

A felsőoktatásba felvételt nyert hallgatók szülei (esetleg az egy háztartásban élő hozzátartozók) előző évi jövedelméről igazolást kérhet az oktatási intézmény.

Az MDF tisztázza szerepét és helyét a jobboldalon

Közérdekű - 2006-08-13

Több debreceni jelöltünknek feltették a kérdést, hogy az MDF miként viszonyul a szélsőjobboldalhoz az országos híradásoknak köszönhetően. Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Ami már vállalhatatlan, a szocialista frakció megdöbbenését fejezi ki Franka Tibor fideszes támogatása miatt

Közérdekű - 2006-08-13

A Fidesz szövetségi politikája a jelek szerint végkifejletéhez közeledik. Az 1994-es választási vereséget követően a párt fegyelmezett jobbra át!” -ot hajtva végre, az MDF -fel és a KDNP-vel keresett politikai kapcsolatot.

Újra ADÓKEDD

Közérdekű - 2006-08-10

Mint ismeretes, ADÓKEDD elnevezéssel, a nagy érdeklődésre számot tartó, időszerű adózási témákról ingyenes előadások megrendezésével is igyekszik biztosítani az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága ügyfeleinek adózással kapcsolatos tájékoztatását.

Közlemény

Közérdekű - 2006-08-09

A debreceni Polgármesteri Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2006. augusztus 14-én, hétfőn az Új Városházán,  az Okmányosztályon közlekedési igazgatási ügyekben – gépjármű átírás, forgalomból kivonás,  forgalomba helyezés, forgalmi engedély, törzskönyv ügyek stb. –  az ügyfélfogadás és ügyintézés szünetel.

Gázártámogatás: egy hét múlva határidő

Közérdekű - 2006-08-09

 Szociális gázártámogatásra 187 ezer család jogosult - őket a minden lakossági fogyasztónak járó támogatáson felül segíti az állam. A kormány - az igazságosság elveit figyelembe véve - a gázszámlák kifizetéséhez többlettámogatást nyújt a nagycsaládosoknak és a fogyatékkal élőknek.