Külföld

Eredmények megjelenítése 5301-től 5320-ig 5644 találatból.

 Jordánia: a palesztin kormánynak eleget kell tennie a kvartett elvárásainak

Külföld - 2007-02-25
Széles körű egyetértés él az arab országok körében, hogy a leendő palesztin egységkormánynak eleget kell tennie a közel-keleti kvartett elvárásainak - jelentette ki II. Abdalláh jordániai király egy izraeli tv-csatornával készült interjújában.

Az olasz államfő nem fogadta el Prodi lemondását

Külföld - 2007-02-24

Az olasz államfő nem fogadta el Romano Prodi miniszterelnök lemondását, s arra kérte őt szombaton, hogy maradjon meg posztján, és a jövő héten a parlament kérjen bizalmi szavazást. Giorgio Napolitano így próbálja meg megoldani a belpolitikai válságot, amelyet Prodi szerdai lemondása idézett elő.

A brit sajtó szerint Izrael Washington jóváhagyására vár, hogy megtámadja Iránt

Külföld - 2007-02-24

Izrael csak Washington jóváhagyására vár, hogy repülőgépekkel megtámadjon iráni atomlétesítményeket - írta izraeli forrásokat idézve szombaton a The Daily Telegraph konzervatív brit napilap.

Újabb külföldi újságíró működési engedélyét vonták vissza Kubában

Külföld - 2007-02-24

Az amerikai The Chicago Tribune és a mexikói El Universal című újság tudósítói működési engedélyének visszavonása után a kubai hatóságok nem hosszabbították meg a BBC brit televízió és rádió munkatársának akkreditációját sem, a Reuters brit hírügynökség tudósítói pénteken még a döntésre vártak.

Göncz Kinga: Európának új vízióra van szüksége

Külföld - 2007-02-23

A magyar külügyminiszter szerint új vízióra van szüksége Európának. Göncz Kinga erről az EU-bővítés és a szomszédságpolitika felülvizsgálatáról szóló konferencián beszélt pénteken, Budapesten.

Az EU-biztos bízik az amerikai vízumkönnyítésben

Külföld - 2007-02-22

Az Európai Unió jogi és igazságügyi biztosa bízik abban, az amerikai kongresszus még az idén jóváhagyja azt a törvényjavaslatot, amelynek alapján a vízumkötelezett uniós tagországok, köztük Magyarország lekerülhetne a diszkriminációs listáról.

 Csehország 2012-ben vagy 2013-ban vezethetné be az eurót

Külföld - 2007-02-22

Csehország 2012-ben vagy 2013-ban térhetne át az euró használatára - véli Alexandr Vondra, az európai ügyekért felelős cseh miniszterelnök-helyettes. "A közös európai pénznem, az euró bevezetése azon reformok megvalósításának a függvénye, amelyeket a korábbi kormányok állandóan halasztgattak.

 XVI. Benedek megbocsátott Stanislaw Wielgus lengyel érseknek

Külföld - 2007-02-21
XVI. Benedek pápa megbocsátott a varsói érseki tisztéről besúgó múltja miatt lemondani kényszerült Stanislaw Wielgusnak levelében, amelyet kedden tettek közzé Varsóban.

 Litvinyenko-ügy: az orosz nyomozókat fogadták a Scotland Yard képviselői

Külföld - 2007-02-21

Az orosz ügyészség Alekszandr Litvinyenko orosz exkém londoni megölésének ügyében nyomozó munkatársait fogadták Londonban a Scotland Yard képviselői. A találkozóról adott brit tájékoztatás szerint a megbeszélés célja "a kölcsönös jogi segítségnyújtás iránti orosz kérelmeket illetően elért haladás megvitatása" volt.

Megkezdődött az iráni főtárgyaló és a NAÜ-főigazgató megbeszélése

Külföld - 2007-02-21

Megkezdődött Bécsben Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyalónak és Mohamed el-Baradeinek, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójának megbeszélése. A találkozót egy nappal azelőtt tartják, hogy lejár az ENSZ Biztonsági Tanácsa által szabott határidő az iráni urándúsítás felfüggesztésére.

 Bill Clintonból szenátor lehet

Külföld - 2007-02-20

Bill Clinton volt amerikai elnökből szenátor lehet, átveheti a washingtoni kongresszus felsőházában felesége helyét, ha az utóbbi elnök lesz - a Demokrata Párt néhány vezetőjének tervéről az examiner hírportál számolt be hétfőn.

14 év börtönre ítélték az "ördögűző" moldvai kolostorfőnököt

Külföld - 2007-02-20

Tizennégy év börtönre ítélték hétfőn azt a moldvai papot, aki korábban kolostorának négy apácájával közösen "ördögűzés" közben halálra kínzott egy apácanövendéket. A 23 esztendős Maricica Irina Cornici apácanövendék 2005 júniusában halt meg a moldvai Tanacu településen fekvő Szentháromság kolostorban.

 Támogatták az autonómia kiszélesítését az andalúziai népszavazáson

Külföld - 2007-02-19

A dél-spanyolországi Andalúziában vasárnap tartott népszavazáson az első eredmények szerint támogatták a tartomány kiszélesített autonómiáját. Az első eredmények szerint az autonómia kiszélesítésére 87,4%, ellene pedig mindössze 9,5% szavazott. A népszavazáson, amelynek érvényességét nem kötötték meghatározott részvételi arányhoz, a szavazásra jogosultak 36,3%-a vett részt.

Robbantások és gyújtogatások Thaiföld déli részén

Külföld - 2007-02-19

Több robbantás rázta meg vasárnap Thaiföld Malajziával határos, többségében muzulmánok lakta déli területeit, ahol szándékos gyújtogatások is voltak. A merényletekben legkevesebb három ember meghalt, 46 pedig megsebesült a helyi rendőrség közlése szerint. Thaiföld Narathivat, Jala és Pattani tartományait érték az összehangolt támadások.

Amerikai-palesztin tárgyalások Rámalláhban

Külföld - 2007-02-19

Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tárgyalt vasárnap a ciszjordániai Rámalláhban Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter. Két és fél órás megbeszélésük után egyikük sem nyilatkozott a sajtónak.

 Forgalomlassító demonstrációt rendeztek Londonban

Külföld - 2007-02-18

Forgalomlassító autós felvonulást rendeztek London nyugati negyedeiben a fizetős behajtási övezet hétfőtől életbe lépő jelentős kiterjesztése ellen. A belvárosi fizetős zónát, amely jelenleg a kelet-londoni Tower-híd vonalától a Hyde Parkot határoló Park Lane sugárútig terjed, Ken Livingstone polgármester kezdeményezésére éppen négy éve hozták létre.

 Benyújtották fellebbezésüket a bolgár ápolónők Líbiában

Külföld - 2007-02-18

Benyújtotta fellebbezését a Líbiában a gyerekek szándékos megfertőzésével vádolt és halálra ítélt öt bolgár ápolónő szombaton - közölte az ügyvédjük. Otman Bizanti elmondta, hogy a tripoli bíróságnak adta át a fellebbezési kérelmeket, ott ahol bűnösnek találták őket.

 Izraeli kollégájával tárgyalt az amerikai külügyminiszter

Külföld - 2007-02-18

Az amerikai elnök és az izraeli kormányfő megállapodott, hogy mellőzi a palesztin egységkormányt, hacsak az el nem fogadja a nemzetközi követeléseket - jelentette be az izraeli miniszterelnök irodája szombat este, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter tárgyalásainak kezdetéhez időzítve.

 Az Egyesült Államok előre hozza az iraki csapaterősítést

Külföld - 2007-02-17

A tervezettnél három hónappal korábban vezényelnek Irakba mintegy ezer amerikai katonát a csapaterősítés keretében - közölte pénteken az amerikai védelmi minisztérium.

Újabb pokolgép robbant az iráni Zahedánban

Külföld - 2007-02-17
Pokolgép robbant péntek este Irán délkeleti részén, ugyanabban a városban, ahol két nappal korábban egy másik robbantásos merényletben az iráni Forradalmi Gárda 11 tagja veszítette életét; az újabb robbanás nem követelt áldozatokat.