Külföld

Eredmények megjelenítése 5301-től 5320-ig 5364 találatból.

Az iráni Hezbollah kész amerikai és izraeli célpontok támadására

Külföld - 2006-07-19

Késznek mondta magát kedden amerikai és izraeli célpontok támadására bárhol a világon az iráni Hezbollah, amely az azonos nevű libanoni gerillaszervezettel vállal ideológiai közösséget. "Kétezer önkéntes jelentkezett tavaly óta" - mondta egy szóvivőjük.

Újabb légitámadást hajtott végre Izrael Libanonban

Külföld - 2006-07-18

Újabb légitámadást hajtott végre kedden hajnalban Izrael Libanonban, miközben a Hezbollah síita fegyveres szervezet is folytatta rakétatámadásait Észak-Izrael ellen.

Indonéziai szökőár: 201 halálos áldozat

Külföld - 2006-07-18

Legkevesebb 201-re emelkedett a hétfői indonéziai szökőár halálos áldozatainak száma - közölték indonéz tisztségviselők és tömegtájékoztatási eszközök. A halottak között keddi hivatalos tájékoztatás szerint holland, svéd és pakisztáni állampolgárok is vannak.

Izrael folytatta libanoni hadműveleteit

Külföld - 2006-07-17

Izrael vasárnap bejrúti célpontok bombázásával folytatta libanoni hadműveleteit, miközben a Hezbollah gerillaszervezet újabb - nyolc izraeli halálát okozó - rakétatámadást intézett északi települései ellen, szakértők szerint Szíria területéről, iráni gyártmányú rakétákkal.

Tüzet okád az Etna és a Mayon vulkán

Külföld - 2006-07-17

Újra tüzet és hamut okád az Etna, Európa legnagyobb és lakaktívabb vulkánja, miközben a Fülöp-szigetek keleti részén a Mayon vulkánból ömlik a láva, Ecuadorban pedig a Quito közelében lévő Tungurahua hamut és gázt lövell.

Helsinkiben tárgyal Gyurcsány Ferenc kormányfő

Külföld - 2006-07-14

Az Európai Unió soros finn elnökségéhez kapcsolódó célkitűzésekről, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, valamint befektetési lehetőségekről folytat megbeszéléseket pénteken Helsinkiben a magyar kormányfő.

A Hezbollah rakétákkal lövi Haifát, Izrael harmadik legnagyobb városát

Külföld - 2006-07-14

A Hezbollah szervezet két rakétája a libanoni határtól hatvan kilométernyire fekvő Haifába, Izrael harmadik legnagyobb városába csapódott be csütörtök délután.

Az EU elítélte a Hezbollah támadására adott aránytalan izraeli választ

Külföld - 2006-07-14
Az Európai Unió csütörtökön bírálta Izraelt katonai ereje "aránytalan" alkalmazásért Libanonban, miután a Hezbollah gerillái előző nap támadást intéztek egy izraeli katonai állás ellen, és túszként magukkal hurcoltak két izraeli katonát.

Az izraeli miniszterelnök "háborús cselekménynek" nevezte a Hezbollah-támadást

Külföld - 2006-07-13

Libanon által elkövetett "háborús cselekménynek" nevezte Ehud Olmert izraeli miniszterelnök a Hezbollah észak-izraeli támadását. Hozzátette, hogy az izraeli katonai válasz "nagyon fájdalmas" és "messzire ható" lesz.

Mumbai merénylet:eddig 179 halálos áldozat

Külföld - 2006-07-12

Százhetvenkilencre nőtt a mumbai robbantássorozat halálos áldozatainak száma, miután többen belehaltak sérüléseikbe a kórházban - közölte szerdán a mumbai rendőrség.

40 fok Portugáliában; vízhiány Lengyelországban

Külföld - 2006-07-11

Portugália egyes részein olyan forrón perzsel a nap, hogy az már veszélyes a helybeliek és a turisták egészségére. Lengyelország keleti részén vízhiányt okoz a tartós hőség.

Gyurcsány a gazdasági megállapodásokról tárgyalt Putyinnal

Külföld - 2006-07-11

A gazdasági megállapodások teljesüléséről tárgyalt a magyar miniszterelnök az orosz elnökkel hétfői telefonbeszélgetésén. A Kreml rövid közleménye szerint Gyurcsány Ferenc azért hívta fel Vlagiymir Putyint, hogy a február végén, március elején Budapesten tartott találkozójukon létrejött kereskedelmi-gazdasági megállapodások megvalósulását vitassa meg vele.

Iraki lány megerőszakolásával és megölésével vádolnak amerikai katonákat

Külföld - 2006-07-10

Újabb négy amerikai katona ellen emeltek vádat amiatt, hogy megerőszakoltak egy iraki lányt, majd családjával együtt megölték - közölték az ázsiai országban állomásozó amerikai haderő illetékesei.

Sikeresen véget ért a Discovery két asztronautájának első űrsétája

Külföld - 2006-07-09

Sikeresen véget ért szombaton Mike Fossum és Piers Sellers amerikai asztronauták első űrsétája a houstoni irányító központba érkezett felvételek alapján.

Több mint 150 halálos áldozata van az irkutszki repülőbalesetnek

Külföld - 2006-07-09

Leszállás közben súlyos balesetet szenvedett a Szibir orosz légitársaság egyik A-310-es repülőgépe Irkutszkban. A vasárnap hajnalban bekövetkezett szerencsétlenségnek 149 halálos áldozata van

Szélviharok okoztak károkat Németországban és Ausztriában

Külföld - 2006-07-07

Heves zivatarok és szélviharok tetemes károkat okoztak a péntekre virradó éjszakán Németország és Ausztria számos részén. Utak és pincék százait öntötte el a víz, számos, tövestül kicsavart fa akadályozta a közlekedést.

Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az EU-val

Külföld - 2006-07-07

Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az Európai Unióval - jelentette ki csütörtök este Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló, mielőtt Brüsszelben vacsora keretében találkozott Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

A tavalyi londoni merényletek elkövetője újabb támadásokat ígér

Külföld - 2006-07-07

A múlt évi londoni pokolgépes öngyilkos merényletek egyik elkövetőjéről sugárzott videofelvételt a terrorcselekmények első évfordulójához időzítve a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtévé, amit átvett a BBC.

Kétszeri halasztás után elindult a Discovery amerikai űrsikló

Külföld - 2006-07-05

Kétszeri halasztás után a floridai Cape Canaveral-i űrközpontból elindult a Discovery amerikai űrrepülőgép, közép-európai idő szerint kedd este röviddel kilenc óra előtt. Az űreszköz úti célja a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás.

A magyar-szerb parlamenti együttműködésről tárgyalt Bácstopolyán Szili Katalin

Külföld - 2006-07-03

A szerb és a magyar parlament együttműködéséről, a toleranciaprogramok továbbviteléről is szó volt Szili Katalin magyar és Predrag Markovic szerbiai parlamenti elnök vasárnap esti bácstopolyai találkozóján, amelyre a helyi katolikus templom fennállásának 100. évfordulóján tartott ünnepség adott alkalmat.