Külföld

Eredmények megjelenítése 5461-től 5480-ig 5494 találatból.

Szaddam Huszein és társai második napja éhségsztrájkolnak

Külföld - 2006-06-22

Szaddám Huszein volt iraki elnök és vádlott-társai csütörtökön is folytatták előző nap kezdett éhségsztrájkjukat, tiltakozásul a volt elnök egyik ügyvédjének meggyilkolása miatt - közölték Szaddám védői.

Először találkozott az izraeli kormányfő és a palesztin elnök

Külföld - 2006-06-22

A jordániai Petrában a II. Abdalláh jordániai király által adott reggelin találkozott első ízben Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök. A reggelin Olmert és Abbász mellett részt vettek a Nobel-békedíjasok második petrai találkozójának szervezői is.

Megölték Bagdadban Szaddám Huszein egyik ügyvédjét

Külföld - 2006-06-21

Az ügyvéd meggyilkolásának hírét a per főügyésze és a bagdadi rendőrség is megerősítette. Hamísz al-Ubaidi már a harmadik a tavaly októberben kezdődött per védőügyvédi csapatából, akivel végeznek.

Ukrajnában megállapodás született a kormánykoalícióról

Külföld - 2006-06-21

Megszületett a megállapodás az új kormánykoalícióról Ukrajnában az elnök pártja és a narancsszínű forradalomban résztvevő szövetségesei között.

Bécsi és budapesti látogatásra indul az amerikai elnök

Külföld - 2006-06-20

 Bécsi és budapesti villámlátogatásra indul kedden George Bush amerikai elnök, aki csak mindössze 63 órát tölt távol a Fehér Háztól.

Személyi változások várhatók a Vatikánban

Külföld - 2006-06-19

Személycserék várhatók az egyházi állam kormányában az államtitkár és a szóvivő posztján - írja a La Repubblica.

The New York Times: brutális kihallgatási módszereket alkalmaznak Irakban

Külföld - 2006-06-19

Miközben Irakban a hét végén zavartalanul folytatódott a vérontás, a The New York Times arról számolt be, hogy az amerikai haderő különleges alakulatai a legbrutálisabb kihallgatási módszereket alkalmazták az arab országban, hogy foglyaikat vallomásra bírják.

Kihirdették a szlovákiai parlamenti választások hivatalos eredményét

Külföld - 2006-06-19

Pozsonyban a Központi Választási Bizottság vasárnap este kihirdette az előre hozott parlamenti választások hivatalos eredményét. A választásokat 29,14%-os eredménnyel a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) nevű baloldali ellenzéki párt nyerte meg, amely ezzel 50 mandátumhoz jutott.

Vanhanen elutasítja az EU-alkotmány átdolgozását

Külföld - 2006-06-19

 

Matti Vanhanen finn miniszterelnök egy vasárnapi német lapnak adott interjúban elutasította a vitatott EU-alkotmány átdolgozását. "Finnország azt akarja, hogy ez az alkotmány életben maradjon" - közölte az EU-elnökség teendőit július elsején átvevő Finnország kormányfője a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitunggal.

Megnyílt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának első ülésszaka

Külföld - 2006-06-19

Kofi Annan ENSZ-főtitkár megnyitotta hétfőn Genfben a világszervezet újonnan létrehozott Emberi Jogi Tanácsának első ülésszakát, úgy fogalmazva megnyitó beszédében, hogy "új korszak kezdődött" az ENSZ emberi jogokkal kapcsolatos tevékenységében.

Megkezdődött az EU állam- és kormányfőinek féléves találkozója

Külföld - 2006-06-16

Megkezdődött csütörtökön Brüsszelben az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek rendes féléves találkozója, amelynek fő célja ezúttal, hogy meghatározza, mikorra és milyen ütemezésben keveredhet ki az EU jelenlegi intézményes válságából, illetve a lakosság részéről mutatkozó bizalomhiány állapotából.

Bush az 1956-os magyar forradalom emléke előtt tiszteleg majd Budapesten

Külföld - 2006-06-16

George Bush amerikai elnök június 22-i budapesti látogatásán az 1956-os magyar forradalom emléke előtt tiszteleg - közölte Stephen Hadley, az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén.

EU segély Nepálnak 

Külföld - 2006-06-14

 

Az Európai Unió Bizottsága 5 millió eurós segélyt nyújt a Nepálban folyó évtizedes konfliktus veszteseinek - jelentette szerdán a DPA hírügynökség Brüsszelből. 

Megbénult az expresszvonat-összeköttetés Belgium és Franciaország között

Külföld - 2006-06-14

A rendkívüli hőség miatt megbénult az expresszvonat-összeköttetés kedden este Belgium és Franciaország között. Az Infrabel belga vasúti társaság szóvivőjének közlése szerint a két ország között nem közlekedtek sem Thalys társaság járatai, sem pedig a brit Eurostar szerelvényei. A fennakadást a franciaországi szakaszon a szokatlan hőség okozta - fogalmazott a szóvivő, anélkül. hogy részletesebb okokat közölt volna.

 (MTI)

Titkos fogolyszállítás miatt vádolta az ír kormány az Egyesült Államokat

Külföld - 2006-06-14

Az ország területén keresztül történt titkos fogolyszállítással vádolta kedden este az Egyesült Államokat az ír kormány. Dermot Ahern külügyminiszter nyilatkozatában egyidejűleg visszautasította azt a vádat, hogy Írország közreműködött volna az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA titkos fogolyszállításaiban.

Olasz bundabotrány: végéhez közeledik az ügyészségi vizsgálat

Külföld - 2006-06-13

 

Sajtóinformációk szerint a nápolyi ügyészségen a végéhez közeledik az olasz labdarúgó bundabotrány részleteinek tisztázására indított vizsgálat. Vélhetően 37 személlyel szemben indul majd bírósági eljárás.

Financial Times:Gyurcsány radikálisabb is lehetne

Külföld - 2006-06-13

Még bátrabb intézkedések szükségességéről írt a magyarországi költségvetési csomagról közölt keddi szerkesztőségi cikkében a Financial Times, amely szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Fidesz jelenlegi állapotát tekintve akár a radikális fellépést is megengedhetné magának.

Bush már megint váratlanul érkezett

Külföld - 2006-06-13

Váratlanul az iraki fővárosba látogatott George Bush - közölte az iraki állami televízió. Az amerikai elnök a megszállás kezdete óta most másodszor látogatott az arab országba.

EU: megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások Törökországgal

Külföld - 2006-06-12

 

 Az Unió külügyminiszterei megoldást találtak a ciprusi ellenvetések ügyére