Külföld

Eredmények megjelenítése 5641-től 5660-ig 5687 találatból.

A tavalyi londoni merényletek elkövetője újabb támadásokat ígér

Külföld - 2006-07-07

A múlt évi londoni pokolgépes öngyilkos merényletek egyik elkövetőjéről sugárzott videofelvételt a terrorcselekmények első évfordulójához időzítve a katari székhelyű al-Dzsazíra hírtévé, amit átvett a BBC.

Kétszeri halasztás után elindult a Discovery amerikai űrsikló

Külföld - 2006-07-05

Kétszeri halasztás után a floridai Cape Canaveral-i űrközpontból elindult a Discovery amerikai űrrepülőgép, közép-európai idő szerint kedd este röviddel kilenc óra előtt. Az űreszköz úti célja a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás.

A magyar-szerb parlamenti együttműködésről tárgyalt Bácstopolyán Szili Katalin

Külföld - 2006-07-03

A szerb és a magyar parlament együttműködéséről, a toleranciaprogramok továbbviteléről is szó volt Szili Katalin magyar és Predrag Markovic szerbiai parlamenti elnök vasárnap esti bácstopolyai találkozóján, amelyre a helyi katolikus templom fennállásának 100. évfordulóján tartott ünnepség adott alkalmat.

Aláírták a koalíciós megállapodást Szlovákiában

Külföld - 2006-07-03

Robert Fico a szlovákiai választást megnyert Smer párt miniszterelnök-jelöltje aláírta a koalíciós megállapodást a Szlovák Nemzeti Párttal és a Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal.

Életben van a fogságba esett izraeli katona palesztin illetékes szerint

Külföld - 2006-07-01

Megsebesült, de életben van a palesztin fegyveresek fogságába esett izraeli katona közvetítők beszámolói szerint - erősítette meg szombaton egy palesztin illetékes.

Gyurcsány Ferenc Londonban ismertette az egyensúlyi programot

Külföld - 2006-06-30
A magyarországi egyensúlyi program nem kellő ismerete lehet az oka a tartalmi elemeket érő elemzői bírálatoknak - mondta csütörtök este Londonban Gyurcsány Ferenc. A magyar miniszterelnök a hasonló frankfurti rendezvény után a City elemzői közösségének tartott zárt körű előadáson is ismertette a program egyes pontjait.

Oszama bin Laden internetes üzenetben magasztalta Zarkávit

Külföld - 2006-06-30

A világhálóra pénteken feltett videoüzenetben dicsőítette Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője a nemzetközi terrorszervezet iraki csoportjának nemrég megölt vezérét, Abu Muszab az-Zarkávit.

Kimarad a Magyar Koalíció Pártja az új szlovák kormányból

Külföld - 2006-06-29

Kimarad a Magyar Koalíció Pártja az új szlovák kormányból, mert a választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico szerdán este bejelentette: a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Meciar nevével jegyzett Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (LS-HZDS) szándékozik kormányt alakítani.

Épül a Moszkva-City

Külföld - 2006-06-29

Tíz éven belül hatvan felhőkarcoló felépítését tervezik Moszkvában. Az orosz fővárosban már épül a Moszkva-City néven ismert negyed, benne Európa legmagasabb épületével, amely egyelőre még csak az alapoknál tart.

Putyin parancsot adott az orosz diplomaták haláláért felelősök megölésére

Külföld - 2006-06-28

Vlagyimir Putyin elnök szerdán parancsot adott az orosz titkosszolgálatoknak, hogy tegyenek meg mindent az Irakban megölt négy orosz diplomata haláláért felelős "bűnözők felkutatására és megölésére" - jelentette be a Kreml.

Lemond a cseh kormány

Külföld - 2006-06-28

Jirí Paroubek, cseh miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy hétfőn benyújtja lemondását, ami a hatályos alkotmány szerint egyben a kormány lemondását is jelenti.

Ítéletidő Washingtonban: csónakokkal mentettek ki embereket

Külföld - 2006-06-27

Hatalmas eső hullott hétfőn az Egyesült Államok fővárosa környékén az autópályákra, a nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként csónakokkal mentettek ki embereket, kidőlt a Fehér Ház kertjében egy szilfa, több kormányzati épületet bezártak, így a Nemzeti Archívumot is, ahol az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is őrzik.

Törökországban a körülményekhez képest jól van mind a két magyar sérült

Külföld - 2006-06-27

A körülményekhez képest jól van az a két magyar, aki a törökországi Manavgatban sérült meg - közölte Torma Tamás ankarai magyar konzul.

Szaddam Huszein és társai második napja éhségsztrájkolnak

Külföld - 2006-06-22

Szaddám Huszein volt iraki elnök és vádlott-társai csütörtökön is folytatták előző nap kezdett éhségsztrájkjukat, tiltakozásul a volt elnök egyik ügyvédjének meggyilkolása miatt - közölték Szaddám védői.

Először találkozott az izraeli kormányfő és a palesztin elnök

Külföld - 2006-06-22

A jordániai Petrában a II. Abdalláh jordániai király által adott reggelin találkozott első ízben Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök. A reggelin Olmert és Abbász mellett részt vettek a Nobel-békedíjasok második petrai találkozójának szervezői is.

Megölték Bagdadban Szaddám Huszein egyik ügyvédjét

Külföld - 2006-06-21

Az ügyvéd meggyilkolásának hírét a per főügyésze és a bagdadi rendőrség is megerősítette. Hamísz al-Ubaidi már a harmadik a tavaly októberben kezdődött per védőügyvédi csapatából, akivel végeznek.

Ukrajnában megállapodás született a kormánykoalícióról

Külföld - 2006-06-21

Megszületett a megállapodás az új kormánykoalícióról Ukrajnában az elnök pártja és a narancsszínű forradalomban résztvevő szövetségesei között.

Bécsi és budapesti látogatásra indul az amerikai elnök

Külföld - 2006-06-20

 Bécsi és budapesti villámlátogatásra indul kedden George Bush amerikai elnök, aki csak mindössze 63 órát tölt távol a Fehér Háztól.

Személyi változások várhatók a Vatikánban

Külföld - 2006-06-19

Személycserék várhatók az egyházi állam kormányában az államtitkár és a szóvivő posztján - írja a La Repubblica.

The New York Times: brutális kihallgatási módszereket alkalmaznak Irakban

Külföld - 2006-06-19

Miközben Irakban a hét végén zavartalanul folytatódott a vérontás, a The New York Times arról számolt be, hogy az amerikai haderő különleges alakulatai a legbrutálisabb kihallgatási módszereket alkalmazták az arab országban, hogy foglyaikat vallomásra bírják.