Programajánló

Eredmények megjelenítése 121-től 140-ig 489 találatból.

Március 15. - Huszáros hosszú hétvége a szentendrei Skanzenben

Programajánló - 2018-03-11

- Huszárfelvonulás, lovas díszbemutató és huszárkiképzés is lesz a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén március 15. és 18. között.

A huszártáborrá alakuló Skanzenben a Hagyaték Lovas Egyesület tagjai gondoskodnak a korhű programokról. A látogatók megismerhetik a huszárok viseletét, fegyvereit, de terepasztal-hadműveletet is rendeznek ólomkatonákkal, és szerveznek "újoncozást", vagyis tréfás katonaverbuválást is.

Március 15. – Ünnepi programok a fővárosban

Programajánló - 2018-03-11

Március 15-éhez közeledve arra emlékezünk, hogy mindig voltak olyan magyarok, akiknek az ország szabadsága és függetlensége mindennél többet ért - jelentette ki a kormányszóvivő a Parlament előtti Kossuth téren vasárnap, sajtótájékoztatón.

Budapest Art Week - Hat nap alatt 176 program

Programajánló - 2018-03-07

Idén 72 fővárosi és szentendrei galériában, múzeumban, műteremben és egyéb helyszínen 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon vehet részt április 17. és 22. között a Budapest Art Week közönsége.

A Budapest Art Week három éve indult a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretein belül, azzal a céllal, hogy az érdeklődők egyetlen karszalaggal látogathassanak végig számos fővárosi képzőművészeti helyszínt és vehessenek részt különleges programokon - idézte fel az eseménysorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Bérczi Linda, a Budapest Art Week alapítója és vezetője.

Lukács Gyöngyi és Ramón Vargas önálló estjei tavasszal az Erkel Színházban

Programajánló - 2018-03-04

Lukács Gyöngyi, az Operaház örökös tagja pályafutásának 30 éves jubileumát ünnepli nagyszabású gálakoncerttel az Erkel Színházban március 12-én, míg Ramón Vargas mexikói tenor március 19-én egy temperamentumos, latin és mediterrán művekből válogató dalesttel lép a közönség elé.

Cirkuszfesztivál - Kínai rúdszámot mutatnak be a magyar versenyzők

Programajánló - 2018-01-07

Egyedüli magyar produkcióként egy kínai rúdszámmal képviseli az országot Fehér Ádám és Kassai Benjámin a hétfőn kezdődő XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

A közönség az A-programban találkozhat a 20 éves fiatalokkal, akik az öt méter magas, gumival bevont és négy oldalról kifeszített kínai rúdon mutatják be erő és akrobata mutatványaikat január 9-én egy, 13-án pedig két előadáson.

Kétrészes Mária Terézia-filmet sugároz a Duna televízió pénteken és szombaton

Programajánló - 2018-01-05

Mária Teréziáról szóló kétrészes történelmi filmet sugároz pénteken és szombaton este a Duna televízió - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. A Mária Terézia című alkotást a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia közösen készítette. Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós és rádiós médiaszolgáltatási igazgatója hangsúlyozta: példaértékű a koprodukció, mivel a négy ország még sosem készített közösen filmet, főleg nem ilyen nagy volumenű és költségvetésű alkotást.

Kiállítással indul hétfőn a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Programajánló - 2018-01-04

A 250 éves európai cirkuszművészet születésének emléket állító nagyszabású kiállítás megnyitójával veszi kezdetét hétfőn a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál a Fővárosi Nagycirkusz előtt.

Gőzerővel folynak az utolsó szervezési munkáltok a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol január 8. és 14. között rendezik meg 12. alkalommal a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált

Kulturális és művészeti rendezvényekkel ünnepel a 60 éves Kortárs folyóirat

Programajánló - 2017-11-15

- Középiskolásoknak meghirdetett irodalmi versennyel, a Kortárs-díjak átadásával, valamint beszélgetős estekkel ünnepli fennállásának 60. évét a Kortárs irodalmi és művészeti folyóirat.

Hosszabb kihagyás után indul újra az eredetileg idén januárban indult Szavakon túl című interaktív beszélgetős sorozat, amely a művészeti látásmódok közötti különbségeket, megegyezéseket keresi a különféle művészeti ágakat képviselő meghívott vendégek segítségével.

A világzene afrikai ikonjai a Müpában

Programajánló - 2017-10-30

Afrika két világhírű világzenei előadója ad koncertet a Müpában, mindketten első alkalommal lépnek fel Magyarországon. Hétfőn az etiópiai Mulatu Astatke, két hét múlva pedig a mali Rokia Traoré lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A most 73 éves Mulatu Astatkét szülei az ötvenes évek végén azzal a céllal küldték Etiópiából Észak-Walesbe, hogy repüléstechnikai mérnök legyen belőle, a dolgok azonban másképp alakultak. Astatke a Trinity College-ban végezte tanulmányait, majd első afrikai hallgatóként diplomázott dzsessz szakon a bostoni Berklee College of Music-ban

Premier előtti filmekkel indul a Cinema City Filmünnep

Programajánló - 2017-10-23

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet, köztük négy premiert és hatot premier előtt nézhet meg a közönség október 26. és 29. között a mozihálózat fővárosi és vidéki termeiben. Premier előtt debütál a Filmalap támogatásával készült Budapest Noir, amelyet Kondor Vilmos regénye alapján készített Gárdos Éva. A rendezővel és a film szereplőivel, Kolovratnik Krisztiánnal, Tenki Rékával, Dobó Katával Székesfehérváron, Veszprémben, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Győrben, Sopronban és Budapesten a Cinema City Allee-ban találkozhatnak a nézők.

Izlandi horrortól a francia vígjátékig több európai film is premier előtt debütál a filmünnepen, így az Emlékszem rád, az Eszeveszett esküvő és a Madame című film is, amelyben Toni Collette, Harvey Keitel és Rossy de Palma játsszák a főszerepeket.

Magyar Festészet Napja - Kiállítások országszerte

Programajánló - 2017-10-13

Országszerte csaknem negyven településen számtalan kiállítással és programmal várja a közönséget októberben a 16. Magyar Festészet Napja.

A Magyar Festészet Napját 2002 óta ünneplik a festők védőszentje, Szent Lukács ünnepe (október 18.) körüli napokban; a programsorozat mára Magyarország legnagyobb festészeti eseményévé vált - emlékeztettek a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az idei év fő kiállítása az Élő magyar festészet - A hal című kiállítás, amely október 15 és 27. között, a Duna partján álló Bálna Budapest épületében tekinthető meg, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjának részeként.

Budapest Maraton - Harmincezernél is többen indulhatnak

Programajánló - 2017-10-05

Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője hangsúlyozta: a maratoni távra - amelyen a hazai legjobbak az országos bajnoki címért is küzdenek - csaknem hétezer indulót várnak, és a futóhétvége versenyeire 84 országból érkeznek résztvevők.

Fut a város, fut az ország - mondta a versenyigazgató, kiemelve, hogy Budapest minden kerületéből neveztek, s Magyarország 1000 településéről jönnek futók. Hozzátette, ezek az adatok is alátámasztják, hogy Budapest Európa egyik futófővárosa. A 42,195 kilométeres távon a legidősebb résztvevő egy 78 éves olasz futó lesz.

"Ha kedvező lesz az időjárás, akár 30 ezer fölött is lehet az indulók száma" - jelentette ki Kocsis Árpád.

Haydn-oratóriummal indul 2018-ban a classic.Esterházy programsorozat

Programajánló - 2017-10-01

Joseph Haydn Az évszakok című oratóriumával kezdődik a 2018-as classic.Esterházy programsorozat Kismartonban.A 2018. január 27-i hangversenyen közreműködik Christina Landshamer szoprán, Mark Padmore tenor, Rudolf Rosen basszus, a Purcell Kórus és az Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Haydn Filharmónia Nicolas Altstaedt vezényletével.

A szervezők hangsúlyosabbá szerették volna a szomszédos Magyarországgal való kulturális együttműködést, így több magyar vendégművész mellett először lép fel a Budapesti Fesztiválzenekar is. Haydn muzsikáját Magyarországról, Olaszországból és Németországból érkező együttesek állítják különböző kontextusokba olyan dirigensek és szólisták mellett, mint Marc Minkowski, Sir Roger Norrington, Avi Avital, Marlis Petersen és Sir Schiff András - közölték a szervezők.

A programsorozatban szerepel a közkedvelt Anyák napi hangverseny, a nyári piknikkoncertek és a gyerekeknek, fiataloknak szánt zenepedagógiai programok. Érdekes meglepetést ígér a francia Quatour Arod vonósnégyes februári fellépése is

Háromezer kilogramm debreceni páros az idei Zamat fesztiválon

Programajánló - 2017-09-20

Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal várják az érdeklődőket a hétvégén a Nagyerdőbe, a hetedik alkalommal megrendezendő Zamat fesztiválon - közölték a szervezők a rendezvény sajtótájékoztatóján, a debreceni víztoronyban.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült pároskolbász-kódexet, a debreceni páros eredeti receptúrájával.

Heti 3 Lufthansa járat Debrecenből Münchenbe, az Októberfestre

Programajánló - 2017-09-17

2017. szeptember 16. és október 3. között mindencsak a sörről fog szólni Münchenben. A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszínután „Wiesn"-nek is nevezik) a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. Egyre nagyobb számban találhatók köztük külföldiek, főleg olaszok, amerikaiak, japánok, és ausztrálok. Az utóbbiévekben növekvő problémát jelent a látogatók körében a túlzott alkoholfogyasztás. Ennek szeretnének gátat szabni az illetékes szervezők a „NyugodtWiesn" koncepcióval. A sátrakat arra kötelezik, hogy 18 óráig csak tradicionális fúvószenét játszhatnak, a maximális hangerőt pedig 85 dB-ben szabták meg. A sláger- és a popzene csak esténként szólhat. Ezáltal az Oktoberfest a családok és az idősekszámára is elérhető maradt, az évek alatt megszokott hangulat megtartásával.

Az Oktoberfesten a müncheni sörfőzdék Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu saját sátrakkal képviseltetik magukat. A kilátogatókat 14 nagy és 15 kisebb sörsátor várja.

Megnyílt az Ars Sacra fesztivál

Programajánló - 2017-09-15

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál, a jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint hatszáz ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket szerte az országban és a határon túl is. A fesztivált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban péntek délután.

Erdő Péter kiemelte: ez a hét alkalom arra, hogy "elgondolkodjunk azon, mit jelent számunkra a szent és mit a művészet".

Úgy fogalmazott: "a mai esztétikai irányzatok jó része egyetért abban, hogy a művészet olyan emberi tevékenység, amely szimbólumokat alkot. A művész pedig - élve szabadságával -, kreatív és interpretáló módon variálja e szimbólumok közti kapcsolatokat".

Ebben az interpretáló tevékenységben van a mai művészet fogalmának kapcsolata a szent valóságával, hiszen az ember és a világ létének, "nagy tényeinek értelmezése abban áll, hogy feltárjuk a közöttük lévő viszonyokat" - mondta.

A harmóniának, az alapvető összefüggéseknek és az értelmességnek a keresése ösztönzi az igazi művészetet, innen a művész nyugtalansága - tette hozzá Erdő Péter.

Mudi világtalálkozó helyszíne Nyíregyháza

Programajánló - 2017-09-07
cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

- Az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutya-fajtát, a mudit mutatják be a nagyközönségnek az első alkalommal megrendezett Mudi Világtalálkozón a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

Táncdalslágerek dzsesszesen a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Programajánló - 2017-09-05

A népszerű táncdalszerző, Gábor S. Pál dalai dzsesszes feldolgozásban szólalnak meg szeptember 6-án, szerdán a Dohány utcai Zsinagógában, a Zsidó Kulturális Fesztivál keretében.

"Gábor S. Pál a magyar könnyűzene történetének egyik legjobb zeneszerzője. Ő kért fel minket arra, hogy dalainak dzsesszes feldolgozásait elkészítsük" - mondta Tony Lakatos szaxofonos, a koncert egyik fellépője az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Kezdődik a New Orleans Swingfesztivál a Müpában

Programajánló - 2017-08-25
wholesale inkjet paper inkjet paper manufacturers inkjet photo paper manufacturers cheap photo paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet paper online

Kozma Orsi és zenekara Woody Allen filmzenéit idézi meg, Gyárfás István koncertjén rajzfilmslágerek elevenednek meg, az amerikai No BS! Brass Band pedig autentikus New Orleans-i hangulatot teremt majd a Müpában péntektől vasárnapig tartó New Orleans Swingfesztiválon.

Ismét Nemzetközi Tisza Halfesztivált rendeznek Szegeden

Programajánló - 2017-08-24

Ismét Nemzetközi Tisza Halfesztivált rendeznek Szegeden szeptember 1-jétől, melyre sok ezer vendéget várnak Magyarországról és a határon túlról.

A háromnapos gasztronómiai seregszemlén mindenki megkóstolhatja a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet - mondta az esemény programját bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács. Elárulta azt is, a kiváló szegedi halászlé titka, hogy többféle hal csontját fölhasználva alaplevet készítenek, melybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat