Befektetés

Eredmények megjelenítése 1661-től 1680-ig 1680 találatból.

Márciusban a befektetési alapok vagyona 1,6%-kal nőtt

Befektetés - 2007-04-06

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona márciusban 1,6%-kal nőtt, a hónap végén 2.619 milliárd forintot tett ki - tartalmazza a szervezet legfrissebb tájékoztatója.

Lassuló gazdasági növekedést jósol Kelet-Ázsiának a Világbank

Befektetés - 2007-04-05
A Világbank csütörtökön kissé lassuló gazdasági növekedést jósolt a felzárkózó és iparosodott kelet-ázsiai gazdaságoknak idénre: átlagosan 7,3 százalékosat a tavalyi 8,1 százalékos ütem után, amely a legerősebb volt az utóbbi tíz év során.

Az IMF szerint Magyarország kevésbé vonzó a tőkebefektetőknek

Befektetés - 2007-04-04

Magyarország nemzetközi versenyképessége bizonyos tekintetben gyengülőben van, az ország kevésbé vonzó a nemzetközi tőkebefektetők számára, mint a régió többi országa - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) washingtoni tisztviselője.

Több tízezer kilométer új olaj- és gázvezeték épül Kínában 2010-ig

Befektetés - 2007-04-03
Kína a következő években jelentős fejlesztéseket tervez az ország kőolaj-és gázvezeték rendszerében: az elképzelések szerint 2010-ig 60 százalékkal bővítik a hálózatot - jelentette ki kedden Kína legnagyobb kőolajipari vállalata, a PetroChina vezetéküzemeltető leányvállalatának alelnöke. A földgázigény az előrejelzések szerint megnégyszereződik 2020-ban.

Az OTP várhatóan az eredmény 30%-át fizeti osztalékra

Befektetés - 2007-04-02

Az OTP a korábbi döntéseknek megfelelően az adózott eredmény mintegy 30 százalékát fizetik ki a részvénytulajdonpsoknak osztalékként az idén - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.

A világ legnagyobb abroncsgyárát építi fel a Michelin Kínában

Befektetés - 2007-03-31
A francia Michelin a világ legnagyobb abroncsgyárának felépítését tervezi Kínában. A francia konszern szándéknyilatkozatot írt alá a tartományi kormányzattal egy személy- és haszongépjármű abroncsokat gyártó üzem építéséről.

5 milliárd dolláros olajipari beruházás Kínában

Befektetés - 2007-03-30
A világ legnagyobb olajtársasága, az amerikai ExxonMobil pénteken megállapodást írt alá a szaúd-arábiai Saudi Aramco olajvállalattal és a kínai China Petroleum and Chemical Corp.-nel arról, hogy 5 milliárd dollárért háromszorosára, napi 240 ezer hordóra növelik a dél-kínai Fudzsian tartományban lévő olajfinomító kapacitását, és vegyipari műveket is építenek hozzá.

Nagy kereslet az állampapírokra

Befektetés - 2007-03-29

Közel négyszeres volt az érdeklődés a mai államkötvény aukción, mert az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 éves (2010/C) államkötvény-aukción az értékesítésre meghirdetett 75 milliárd forintnyi adósságpapírra összesen mintegy 279 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

Draskovics: ki kell használni a kedvező világgazdasági környezetet

Befektetés - 2007-03-28

Nemzetközi és amerikai pénzügyi szakemberek arra hívták fel Draskovics Tibor kormánybiztos figyelmét keddi washingtoni tárgyalásain, hogy ma nagyon kedvező a világgazdasági környezet, nagyon sok, befektetési lehetőséget kereső pénz van a világban, viszonylag gyors a növekedés világszerte, és ezt Magyarországnak ki kell használnia.

Mi is az a pénzügyi tanácsadás?

Befektetés - 2007-03-27

A pénzügyi tervezés és tanácsadás célja lehetőséget teremteni az embereknek, hogy az anyagi javaik gyarapításával, illetve biztonságos megőrzésével kapcsolatos döntéseiket egy szakmailag megalapozott, körültekintő és személyre szabott tervezést és tájékoztatást követően hozhassák meg.

A magyarországi háztartások bizalma töretlen a forint iránt

Befektetés - 2007-03-25

A forint árfolyamának ingadozása ellenére a háztartások megtakarításainak meghatározó hányada változatlanul a hazai valutában van - mondta Tokodi Gábor, az OTP Bank lakossági számlaüzletágának igazgatója

Lezárult az MKB Pagoda II .jegyzése

Befektetés - 2007-03-24

Az alapkezelő tájékoztatása szerint az MKB Pagoda II. Tőkegarantált Származtatott Alap elnevezésű nyilvános, zártvégű értékpapír-befektetési alap jegyzési eljárása 2007. február 12. és 2007. március 21. között megtörtént.

A Fed nem emelt kamatot, szárnyal a Wall Street

Befektetés - 2007-03-22

 A várakozásoknak megfelelően 5,25 százalékos maradt az amerikai alapkamat, mégis  a New York-i tőzsdeindexek régen látott mértékben emelkedtek. Szerdán 1,29 százalékos emelkedés után 12446,96 ponton zárt a New York-i tőzsde DJIA indexe, míg a Nasdaq piac composite mutatója 1,98 százalékos emelkedés után 2455,92 ponton fejezte be a kereskedést.

 Versenyképes hozam a nyugdíjpénztáraknál

Befektetés - 2007-03-21
A nyugdíjpénztárak teljesítménye versenyképes, az elmúlt évekre komoly reálhozam volt jellemző - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ügyvezető igazgatója a szervezet szerdai sajtóbeszélgetésén.

 A bankok ügyfeleik hitelképességének romlására számítanak

Befektetés - 2007-03-18

A bankok arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedéscsomag hatására romlani fog ügyfeleik hitelképessége - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januárban végzett és márciusban közzétett felméréséből, amely a bankok hitelezési gyakorlatát vizsgálja.

 Hamis okmányokkal nem tud majd manipulálni a lakásmaffia

Befektetés - 2007-03-16

Jövő januártól szinte lehetetlen lesz hamis igazolvánnyal lakást venni - egyebek mellett ez is szerepel abban a jelentésben, amelyet Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán terjesztett az Országgyűlés elé.

Ijedelem után

Befektetés - 2007-03-09

Egy hétig idegeskedtek a laikusok. A hozzáértők szerint a piaci kiigazítás várható volt, hiszen óriási kereslet irányult a távol-keleti piacokra és iszonyatosan nagy volt az ottani tőkeéhség is.

Egyheti idegbaj után megnyugodtak a kedélyek, visszatért az élet a tőzsdékbe, a befektetők figyelmen kívül hagyták az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelését is.

Kikkel ne kössünk üzletet

Befektetés - 2007-02-26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)  közleménye

 Figyelemfelhívó közlemények a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) hatálya alá tartozó tevékenységeket engedély nélkül, valamint az Európai Unió területén nyújtott, a tagállamok felügyeletei által kifogásolt, engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenységet végző társaságokkal kapcsolatban.

Robbantsunk bankot! – a pénzintézeti extra profit helyett  érjünk el tízezres megtakarítást jó folyószámla választással

Befektetés - 2007-02-22

Februári számában a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin többek között annak járt utána, hogyan spórolhatunk évi 10-15 ezer forintot számlavezető bankunk és pénzkezelési módszereink okos megválasztásával.

A pénzünk a bankban, a haszon a banknál

Befektetés - 2007-02-20

Elgondolkoztak már azon, hogy miért a bankszektor a legnyereségesebb Magyarországon? Hogy van az, hogy évről évre adják ki a bankok a diadaljelentéseket, mennyivel is növelték a nyereségüket. Legutóbb az OTP jelentett be „szerény” 187,5 milliárd forint hasznot, adózás után.

A válasz –szerintem - egyszerű, de hogy az olvasók is megértsék: mire gondolok, kell öt perc türelem. Éppen annyi, mint az alábbi okfejtés elolvasásához.