Belföld

Eredmények megjelenítése 6241-től 6260-ig 6536 találatból.

Javaslat a szakértői kormány tagjaira

Belföld - 2006-09-26

Az Alkotmánybíróság elnökét javasolja egy szakértői kormány miniszterelnökének a Nézőpont Intézet. A kabinetben helyet kapna Ferge Zsuzsa szociológus, valamint Surányi György és Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnökök is. A szakértői kormány felállítását Orbán Viktor Fidesz-elnök javasolta.

Háromszázan  a Kossuth téren, ugyanennyien Debrecenben 

Belföld - 2006-09-26

Keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél után a mintegy háromszáz tüntető előtt a Kossuth téren megjelent a színpadon Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője; ez volt a tüntetés kilencedik napjának utolsó, említésre méltó eseménye.

A tüntetők átadták petíciójukat a Parlamentnél

Belföld - 2006-09-25

Az Országgyűlés Civil Irodájának vezetője átvette a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának képviselőitől petíciójukat. A Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Hargitay András egykori világbajnok úszó, Melocco Miklós szobrászművész és Kelemen András fideszes parlamenti képviselő által is aláírt petíció alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli.

Ab: alkotmánysértő a felsőoktatási törvény módosításának egyik passzusa

Belföld - 2006-09-25

Az Alkotmánybíróság (Ab) helyt adott a köztársasági elnök felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos indítványának, mely szerint alkotmánysértő a jogszabály módosításának egyik pontja - közölte az Ab sajtófőnöke. Sólyom László köztársasági elnök augusztus 2-án fordult indítványával az Alkotmánybírósághoz.

Egykori 56-osok nyilatkoznak a hétfői eseményekről

Belföld - 2006-09-25

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke megcsúfolásának tartja \"a szélsőjobboldal és a futballhuligánok közös budapesti garázdálkodását\" állásfoglalásában több mint hatvan 1956-os elítélt, illetve hozzátartozója.

KSH: lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés

Belföld - 2006-09-25

Az év első hét hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme; a népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10.069 ezer fő volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Az MSZP nem mondatja le a kormányfőt

Belföld - 2006-09-25

Az MSZP nem mondatja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - erről Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője nyilatkozott vasárnap este a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában.

Már csak ezer ember van a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-25

2006. szeptember 24. 23:43

 

A Himnusz eléneklését követően hazatértek az emberek a fővárosi Kossuth térről, már kevesebb mint ezer ember hallgatja a színpadon zenélőket. Időközben újraindult a közúti forgalom a tér körül, rendbontás nem történt.

Mintegy 25 ezer ember szombat este a Kossuth téren

Belföld - 2006-09-24

Mintegy 25 ezer ember gyűlt össze szombat estére a Kossuth téren, ahol hatodik napja tart a miniszterelnök és a kormány távozását követelő tüntetés. A Kossuth teret lezárták a forgalom elől. A tiltakozók teljesen megtöltötték a teret, a bevezető utcákon kisebb csoportok vonulnak fel és alá zászlókkal.

Nyomozócsoport keresi Budaházy Györgyöt

Belföld - 2006-09-22

A tüntetésekkel kapcsolatban felállt nyomozócsoport keresi Budaházy Györgyöt - mondta el az MTI kérdésére a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. "Ott, abban a közegben nem volt célszerű beavatkozni és kiemelni, más módon szerettük volna őt elfogni" - tette hozzá Tóth Gábor, aki reményét fejezte ki, hogy munkatársai órákon belül eredménnyel járnak.

A Fidesz kizárta a Szabadság téren dobálózó önkormányzati képviselőt

Belföld - 2006-09-22

A Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból Goró Oszkár 15. kerületi Fidesz- frakcióvezetőt, a Fidelitas alelnökét, akiről kiderült, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban - közölte Szijjártó Péter szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

A Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz szította az indulatokat

Belföld - 2006-09-22

Az ellenzéki érzelmű polgárok jelentős része is úgy gondolja, hogy a Fidesz prominenseinek, így Wittner Máriának és Orbán Viktornak a beszédei szerepet játszottak a tüntetések eszkalálódásában, az indulatok elszabadulásában - olvasható a Szonda Ipsos felméréséből.

Nyugodt éjszaka Budapesten 

Belföld - 2006-09-22

Erőszakos cselekmény nélkül zajlott az éjszaka a fővárosban. A Kossuth téren felszólalt egy országosan körözött személy, de a rendőrök nem vették őrizetbe. Estére megint nagy tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, ahol az előző napokhoz hasonlóan meghallgatták a szónokokat, majd hazamentek. Hajnalra aludni tértek a tüntetők is.

Az EON és a Hortobágyi Nemzeti Park együttműködése

Belföld - 2006-09-22

Lebontják  két nemzeti park térségében a védett madarak tömeges pusztulását okozó legveszélyesebb elektromos légvezeték szakaszokat, amelyeket 2007. december végéig fokozatosan, mintegy 100 kilométeres szakaszon földkábel vált ki, így az érintett térség területén a madarak repülése 95%-ban válik biztonságossá.

A Fidesz elhalasztja nagygyűlését!

Belföld - 2006-09-21

A Fidesz az önkormányzati választások utánra halasztja szeptember 23-ára tervezett nagygyűlését - jelentette be az ellenzéki párt elnökségének döntését Kövér László választmányi elnök csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Csend és nyugalom uralkodott délelőtt a budapesti Kossuth téren

Belföld - 2006-09-21

Csend és nyugalom uralkodott csütörtök délelőtt a budapesti Kossuth téren, ahol sok turista társaságában mintegy száz-százötven ember várta a fejleményeket - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Gyorsított bírósági eljárásban két embert elítéltek, de szabadon távozhattak

Belföld - 2006-09-21

Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel, ahol több, az elmúlt napok budapesti összecsapásai után őrizetbe vett fiatal vár ítéletre; az első két fiatal szabadon távozhatott, miután a 3 napos őrizettel letöltöttnek számít a büntetésük.

Elfogytak a baseballütők a legnagyobb fővárosi sportáruházakban

Belföld - 2006-09-21

Felvásárolták a baseballütőket a legnagyobb fővárosi sportáruházakban - derült ki a távirati iroda szerdai körkérdésére adott válaszokból.

Szerda este, csütörtökön hajnalban  3. rész

Belföld - 2006-09-21

09.21. 02:46 A Blahánál vannak a rendőrök 

A rohamrendőrök eljutottak a Blaha Lujza térre, több embert letereltek az aluljáróba. A téren sok járókelő van, és az autók a Rákóczi úton már közlekedhetnek. Tiltakozónak, rendbontónak látszó figurákat alig látni.

Szerda este, csütörtökön hajnalban  2. rész

Belföld - 2006-09-21

09.21. 01:01 Elvonult a rendőrség 

Ezekben a percekben a Nyugati térről a rendőrök zöme elindult a Váci út irányába. A rohamrendőrök állnak a körúton végig az Oktogonig. A Nyugati téren megindult a forgalom.