Belföld

Eredmények megjelenítése 6281-től 6300-ig 6498 találatból.

Szakértői vizsgálóbizottságok létrehozásáról döntött a miniszterelnök

Belföld - 2006-09-07

Három vizsgálóbizottság létrehozására adott megbízást a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén: Gyurcsány Ferenc független szakértőktől kér elemzést az energiapiacról, a lakossági banki szolgáltatásokról és a kiskereskedelemi láncok tevékenységéről.

Móri per: Kiglics szerint Kaiser csak Hajdúval együtt követhette el a rablást

Belföld - 2006-09-06

A móri ügy koronatanújaként számon tartott Kiglics Attila, akit a rendőrség korábban "együttműködő gyanúsítottként" jellemzett, a Hajdú László elleni per szerdai tárgyalásán kommandósok gyűrűjében, símaszkban és golyóálló mellényben tett vallomást.

Mától olcsóbb a benzin

Belföld - 2006-09-06

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 10 forinttal, a gázolajét 3 forinttal csökkenti szerdán a Mol.

Gyurcsány: nem lesz több pénz a traumatológusok béremelésére

Belföld - 2006-09-06

A kormány nem tud több pénzt adni a traumatológusok béremelésére, mert nincs - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az egészségügyi szakma képviselőinek tartott előadása után, egy hozzászólásra reagálva.

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács

Belföld - 2006-09-05

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács, amely a kormány külső stratégiai, társadalmi tanácsadó testülete - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Debreceni sportolókat bántalmaztak Romániában

Belföld - 2006-09-05

A korábbi többszörös magyar bajnok kerékpáros, Nagy II. Zoltánt és társát bántalmazták Romániában. Leszorították őket az útról, majd megverték őket.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Medgyessy Péter tárgyalásairól a konvergenciaprogram ügyében

Belföld - 2006-09-04

Medgyessy Péter volt miniszterelnök és utazó nagykövet az elmúlt héten találkozott Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank elnökével, Romano Prodival az Olasz Köztársaság miniszterelnökével és Peter Sutherlanddel, a Goldman Sachs és a British Petroleum elnökével.

Változik a gyógyszerfelírás, -támogatás, -forgalmazás rendszere

Belföld - 2006-09-04

A gyógyszergyártói árajánlatok nyilvánossá tétele, a generikus készítmények gyorsított befogadása mellett a gyógyszerfelírás rendjében és egyes vény nélküli készítmények patikán kívül forgalmazásában várhatók változások a jövőben - mondta Kökény Mihály szocialista politikus.

Gyurcsány lemondott Debrecenről

Belföld - 2006-09-04

A kormányfő októberig mintegy húsz napon keresztül napi négy települést keres fel: csak azok a városok maradnak ki a kampánykörútból, ahol behozhatatlan a jobboldal előnye – közölte az MSZP kampányfőnöke a Magyar Hírlappal.

MSZP: az elkerülhetetlen változtatásokat akarja a Fidesz megakadályozni

Belföld - 2006-09-04

"Engem elszomorít, hogy a Fidesz és Mikola István nyilatkozatai arról szólnak, mit miért nem lehet megcsinálni. Ezzel mintegy összekacsint mindazokkal - egészségügyi szereplőkkel, állampolgárokkal - és segíteni igyekszik, akik megszokták azt, hogy a változások kapcsán a túlélésre spekuláljanak" - jelentette ki Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa vasárnap az MTI-nek.

Orbán Viktor: jó esélye van a jobboldalnak

Belföld - 2006-09-04

A jobboldal jó esélyét látja az önkormányzati választásokon Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki pártja vasárnapi kampánynyitóján arról beszélt, hogy ma nem a demokrácia irányítja a kormányt, hanem a kormány a demokráciát és ezen az októberi önkormányzati választáson változtatni kell.

Gyurcsány: nem készül újabb megszorító csomag

Belföld - 2006-09-04

Nem lesz újabb, Gyurcsány-csomagként emlegetett sokkszerű beavatkozás - jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő vasárnap A szólás szabadsága című televíziós hírműsornak adott interjújában.

Gyurcsány: újra kell rendezni a viszonyokat Magyarországon

Belföld - 2006-09-03

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarországon egy sor dolgot másképp kell csinálni, újra kell rendezni a viszonyokat, az egyéni és a közfelelősséget, és bár bonyolult és nehéz időszak következik, folytatni kell a "bátor és teljesítményelvű reformokat".

A Fidesz szerint a gyógyszerpiac liberalizálása a legsúlyosabb döntés

Belföld - 2006-09-03

A gyógyszerpiac liberalizálását nevezte a kormány balatonőszödi döntései közül a legsúlyosabbnak Mikola István, a Fidesz parlamenti képviselője. Ezzel a döntéssel a szupermarketek járnak jól, az üzleti világ elérte azt, amit akart - jelentette ki a politikus.

Áremelések péntektől

Belföld - 2006-08-31

A 15 százalékos áfa-kulcs megszüntetésével, minden, eddig idesorolt termék ára emelkedik szeptember 1-jével, mivel 20 százalékos lesz a fogyasztási adó kulcsa. Emellett drágább lesz a vonat- és a buszjegy, továbbá a fogyasztási adó növekedése miatt az alkoholos italok és a dohánytermékek is drágulnak.

150 éve szentelték fel az esztergomi bazilikát

Belföld - 2006-08-31

Az évforduló alkalmából tudományos emlékülést tartanak és emlékérmet bocsátanak ki augusztus 31-én. A konferencia előadásai az esztergomi bazilika történetének egyháztörténeti és építészettörténeti vonatkozásaival, művészeti értékeivel foglalkoznak.

Elfogadta a kormány a konvergenciaprogramot

Belföld - 2006-08-31

Véglegesítette és elfogadta a kormány a konvergenciaprogramot csütörtökön balatonőszödi ülésén - közölte Danks Emese kormányszóvivő.

Szemcsepp a hipermarketből, aszpirin a benzinkútnál

Belföld - 2006-08-31

A gyógyszerészek kedden demonstráltak, hogy elejét vegyék a patikaalapítás, illetve a gyógyszerforgalmazás szabadabbá tételének. Külföldi tudósítóink körképéből az tűnik ki, hogy a fejlett piacgazdaságokban megszokott a recept nélkül is adható gyógyszerek patikákon kívüli árusítása, a volt szocialista országok némelyikében viszont hasonlóan kötött a rendszer, mint nálunk.

Októbertől az egész országban leállhat a sürgősségi baleseti betegellátás

Belföld - 2006-08-31

Nem vállalnak többlettúlórákat október 1-jétől a traumatológusok - fogadott el egyhangú határozatot a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) szerdai rendkívüli közgyűlésén Budapesten; ha az egészségügyi kormányzat nem emeli meg a traumatológusok bérét, a határozat értelmében leállhat a sürgősségi baleseti betegellátás az egész országban.

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Szabadi Bélára

Belföld - 2006-08-30

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész perbeszédében Szabadi Bélára, Torgyán József egykori politikai államtitkárára az ellene és társai ellen folyó, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított büntetőperben a Fővárosi Bíróságon