EU

Eredmények megjelenítése 2181-től 2200-ig 2284 találatból.

 Bajnai: Brüsszelben megalapozottnak tartják a magyar fejlesztési stratégiát

EU - 2007-02-07

Nincsenek alapvető tartalmi vitái az Európai Bizottságnak és Magyarországnak a nemzeti fejlesztési stratégiát illetően, Brüsszelben a magyar helyzetjellemzést megalapozottnak nevezték - jelentette ki Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján, az uniós végrehajtó testületnél folytatott kétnapos tárgyalásait követően.

Kedvezőtlenebb feltételek a kisvállalkozásoknak az uniós pályázatoknál

EU - 2007-02-06

A kormány diszkriminál a 2007-es első uniós pályázat kiírásakor, és a korábban bejelentettnél jóval kedvezőtlenebb feltételeket ír elő a hazai kis- és középvállalkozások számára - közölte Surján László a KDNP európai parlamenti (EP) képviselője Budapesten.

 Kormányszóvivő: nem tilthatják ki az unióból a magyar baromfitermékeket

EU - 2007-01-30

Miután az Európai Unió teljes egészében elfogadta Magyarország madárinfluenzával kapcsolatos intézkedéseit, nem tilthatják ki az unió országaiból a magyar baromfitermékeket - mondta Danks Emese kormányszóvivő.

Az EU tudomásul vette a madárinfluenza ügyében hozott magyar intézkedéseket

EU - 2007-01-30

Az Európai Unió tudomásul vette, teljes egészében elfogadta a madárinfluenza megjelenése miatt hozott magyar intézkedéseket, és azokon kívül semmilyen lépést nem rendelt el - erősítette meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfő esti brüsszeli sajtótájékoztatóján, az európai uniós agrárminiszterek tanácskozását követően.

Liberális elnökválasztás: Eörsi Mátyás lesz a befutó?

EU - 2007-01-22

2007. az elnökválasztások éve a liberális Európában. Nem csak a magyar szabad demokraták, hanem Európa legnagyobb parlamentjének, a 46 ország parlamenti képviselőit tömörítő Európa Tanács Parlamentjének liberálisai is új elnököt választanak maguknak.

Öesszeültek az EU bel - és igazságügyi miniszterei

EU - 2007-01-15

A német uniós elnökség bel- és igazságügyi prioritásairól kezdtek tanácskozást vasárnap késő délután Drezdában az Európai Unió tagállamainak felelős miniszterei. Az úgynevezett informális - azaz a hivatalosnál kötetlenebb - találkozó kapcsán Petrétei József magyar igazságügyi és rendészeti miniszter az MTI-t arról tájékoztatta: a napirenden szerepel a prümi szerződés uniós szintre emelése.

Olcsóbb lesz a mobiltelefonálás?

EU - 2007-01-12

Már nyáron életbe léphet az európai uniós rendelet, amely lehetővé teszi a roaming díjak csökkenését - vélték annak a tanácskozásnak a résztvevői, amelyet csütörtökön Brüsszelben, az Európai Parlamentben a szocialista frakció szervezett a témáról.

Brüsszel kérdéseket intézett hazánkhoz az Operatív Programokkal kapcsolatban

EU - 2007-01-08

Egyes sajtóhírek szerint az Európai Bizottság leállította a magyar fejlesztési terv operatív programjainak értékelését és ezzel csúszást szenvednek a támogatási programok. Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Uniós támogatási programok hazai indítása eddig sem szenvedett késedelmet, a Bizottsággal pedig éppen most kezdődtek meg a hivatalos tárgyalások az operatív programokról.

Ingyen szabadulhatunk meg a roncsautóktól?

EU - 2007-01-03

A jövőben ingyen dobhatják szemétre használt személygépjárműveiket a kocsitulajdonos EU-polgárok. Egy uniós direktíva a költségeket az autógyártókra hárítja. A rendelkezés a 2002 után gyártott személygépkocsik esetében már korábban is érvényben volt, ám most kiterjesztik a korábbi évjáratú autókra is - írja a BBC.

Hatékonyabbá válik az uniós források felhasználása

EU - 2007-01-02

Hatékonyabbá válik az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megnyíló európai uniós támogatások felhasználása az államháztartási intézmények számviteli előírásainak módosításával, amelyről a múlt évi utolsó ülésén döntött a kormány.

Az Európai Globalizációs Alapról

EU - 2006-12-21

 2006. december 19-én a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén a tagállamok miniszterei elfogadták az Európai Globalizációs Alap (továbbiakban: EGA) létrehozásáról szóló rendeletet.

"... és lehull nevedről az ékezet" - magyar EP-képviselők az euró mellett

EU - 2006-12-21

Az Európai Parlament magyar ajkú képviselői ezen a héten  közös levelet intéztek Jean-Claude Trichet-hez, az Európai Központi Bank elnökéhez a közös európai fizetőeszköz nevének írásmódjával kapcsolatban. A levél az Európai Központi Bank idén decemberben kiadott konvergencia-jelentésére kíván reagálni, amely megerősítette, hogy hivatalos szövegekben a közös fizetőeszköz kizárólagos írásmódja az "euro".

50 milliárd euró kutatásra, fejlesztésre

EU - 2006-12-20

Az Európai Unió Tanácsa is jóváhagyta az Európai Parlament által november végén elfogadott, 2007-2013 időszakra szóló közösségi szintű kutatási- technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramot. A közösség 7. Kutatás-fejlesztési Keretprogramja a hétéves időszakban az EU 50,521 milliárd eurót szán kutatás-fejlesztésre.

Utolsó intést kapott Magyarország

EU - 2006-12-13

Másodszor és egyben utoljára figyelmeztette kedden az Európai Bizottság Magyarországot, hogy sürgősen adja át Brüsszelnek az EU 2008–2012 közötti szén-dioxid-kereskedelmére vonatkozó Nemzeti Kiosztási Tervét.

Magyarország a schengeni határidők betartását kéri

EU - 2006-12-12

Az Európai Unión belül határellenőrzések nélküli személymozgást lehetővé tevő schengeni övezet bővítésére elfogadott határidők betartását sürgette Göncz Kinga az EU-tagállamok külügyminisztereinek  brüsszeli találkozóján.

Jövőre vége a kukorica intervenciónak?

EU - 2006-12-06

A brüsszeli bizottság olyan javaslatot készül előterjeszteni, miszerint a következő értékesítési szezonban megszűnne a kukorica intervenciós rendszere. Egy bizottsági illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy teljesen felszámolnák az intervenciót július 1-től. A javaslat már a jövő héten előterjesztésre kerülne.

Egyetértenek az EU-tagok a vámkódex korszerűsítésére tett javaslatokkal

EU - 2006-12-05

Csaknem egyöntetűen támogatják az Európai Unió tagországai az uniós vámkódex egyszerűsítését és korszerűsítését célzó európai bizottsági elképzeléseket - jelentette be Kovács László adó- és vámügyi biztos, valamint Egyed Géza, a GKM szakállamtitkára a tagországok versenyképességi ügyekben illetékes minisztereinek  brüsszeli találkozóját követően.

A magyar cégek a legborúlátóbbak az EU-ban brüsszeli felmérés szerint

EU - 2006-12-05

Az Európai Unió tagországai közül Magyarországon a legkevésbé bizakodóak a vállalatok gazdasági kilátásaikat illetően - derül ki egy hétfőn kiadott brüsszeli felmérésből. A kereskedelmi kamarákat tömörítő Eurochambres szervezet 27 országban 78 ezer céget kérdezett meg átfogó gazdasági körképéhez.

A vizsgált új EU-tagok közül senki sem teljesíti az euróövezeti feltételeket

EU - 2006-12-05

Az Európai Unió most megvizsgált nyolc új tagja közül egyik sem teljesíti még az összes euróövezeti feltételt, különösen a magas infláció és az államháztartási hiányok adnak okot aggodalomra, állapítja meg az Európai Bizottság most elkészült jelentése.

A jelentést a terv szerint december 6-án hozzák nyilvánosságra, de néhány részletét már kiszivárogtatták hírügynökségeknek.

Franciaország "korlátozottan" megnyitja munkaerőpiacát

EU - 2006-12-03

Catherine Colonna francia Európa-ügyi miniszter a héten tett bukaresti és szófiai látogatása során bejelentette, hogy Franciaország megnyitja munkaerőpiacát a román és bolgár munkavállalók előtt - adta hírül a Le Figaro című francia napilap.