EU

Eredmények megjelenítése 2221-től 2240-ig 2280 találatból.

The Economist: az új EU-tagállamok egyikében sincs igazi reformkormány

EU - 2006-10-15

A nyolc új kelet-európai EU-tagállam egyikének sincs erős, reformpárti kormánya - írja pénteki elemzésében a The Economist. A vezető londoni gazdasági-politikai hetilap, amely az utóbbi hónapok kelet-európai politikai viharairól közölt hosszas elemzést.

Egyperces csend a meggyilkolt orosz újságírónő emlékére az EP-ben

EU - 2006-10-12

Megkezdődött az EP kétnapos plenáris ülése Brüsszelben. A képviselők megemlékeztek Anna Politkovszkaja orosz újságírónőről. A parlament napirendjén szerepel például - két magyar jelentéstevővel - az EU Alapjogi Ügynökségének felállítása, az állatviadalok beszüntetése és a távol-keleti cipődömping is.

A magyar kormány az Európai Bírósághoz fordul, ha nem változtatják meg a kukorica intervenciós szabályokat

EU - 2006-10-12

Magyarország számára súlyosan hátrányosnak, diszkriminatívnak és elfogadhatatlannak nevezi Gyurcsány Ferenc miniszterelnök José Manuel Barrosohoz, az Európai Bizottság elnökéhez írt levelében a Gabona Irányító Bizottság szeptember 28-i ülésén született döntést, amely módosítja a kukorica intervenciós minőségi követelményeit.

Az EU pénzügyminiszterei jóváhagyták a magyar konvergencia programot

EU - 2006-10-10

Az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei kedden jóváhagyták az átdolgozott magyar konvergencia-programot, illetve az országnak szánt ajánlásokat a magas államháztartási deficit leszorítására.

Javasolni fogja az EU-bizottság a fényszóró kötelező nappali használatát

EU - 2006-10-06

Részben a kedvező magyar tapasztalatok alapján az Európai Bizottság hamarosan javasolni fogja, hogy az Európai Unióban tegyék kötelezővé a fényszórók nappali használatát - jelezte Jacques Barrot közlekedési biztos.

A versenyképességet is növelő új kereskedelmi stratégiát hirdetett az EU

EU - 2006-10-06
Új európai uniós kereskedelmi stratégiát jelentett be az Európai Bizottság, amelynek lényege kétoldalú nemzetközi egyezmények révén határozottabban segíteni az európai cégek versenyképességét, elutasítva az unión belüli nemzeti protekcionizmust

Az EU megtámadta a légitársaságok árképzését

EU - 2006-10-03

Az EU a jövő év elejétől nem engedi, hogy az unión belüli egy napon belüli átszállásos repüléseknél a jegyárakat a légitársaságok közös megegyezéssel alakítsák, mint teszik ez most az IATA, azaz a Polgári Repülésügyi Szervezet szabályozásának megfelelően.

2050-ben 30 százalékos lesz az öregek aránya az EU-ban

EU - 2006-10-01

Az Európai Unió tagállamai között Magyarországon a legrosszabbak a 65 év feletti férfiak egészségi kilátásai: az EU statisztikai hivatalának jelentése szerint átlagban a 65. év elérése után már csak 6,1 év vár rájuk jó egészségben, miközben a \"régi\" EU-tagok átlaga 10,1 év. Nem sokkal jobb a 65 év feletti magyar nők helyzete sem: ők a finnek után másodikak e listán, 7,2 évvel.

Támadták is, védték is a magyar kormányfőt az EP-plenárison napirend előtt

EU - 2006-09-26

Több néppárti képviselő élesen bírálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a kormány hazugságaival kapcsolatban kiszivárgott hangfelvétel miatt az Európai Parlament hétfői plenáris ülésén Strasbourgban, ugyanakkor Martin Schulz, az EP szocialista frakciójának vezetője határozottan kiállt a kormányfő mellett.

Csalással gyanúsítják az illegális pártadományokkal vádaskodó EU-képviselőt

EU - 2006-09-24

Csalással gyanúsítja az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az ausztriai parlamenti választásokon induló Hans-Peter Martin osztrák európai parlamenti képviselőt, aki a közelmúltban azzal vádolt többek között magyar parlamenti pártokat, hogy törvénytelen adományokat fogadtak el a Strabag osztrák építőipari konszerntől.

Brüsszel támogatja a konvergenciaprogramot 

EU - 2006-09-22

Az Európai Bizottság támogatja a magyar középtávú kiigazítási programot annak várható kockázatai ellenére is - derül ki abból a szövegtervezetből, amihez a Reuters csütörtökön hozzájutott. A jövő héten hagyja majd jóvá a bizottság a konvergenciaprogramot.

Konzervatív EP-képviselők kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak

EU - 2006-09-22

Az Európai Parlament konzervatív frakciójának tagjai kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak a Brüsszelnek jelentett deficitadatokkal kapcsolatban, mert utána akarnak járni annak a gyanúnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tudatosan hamis adatot jelentett az Európai Uniónak - véli tudni a Süddeutsche Zeitung.

Egységesen kiállnak az EP szocialistái Gyurcsány mellett Tabajdi Csaba szerint

EU - 2006-09-21

Az európai szocialisták bizalma töretlen a Gyurcsány Ferenc vezette kormány iránt - jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) frakciójának szerdai ülése után.

Semleges uniós, és elvhű EU-pártnyilatkozatok kommentálták a magyar helyzetet

EU - 2006-09-20

A hivatalos uniós központi szervek belügynek minősítették kedden azokat a fejleményeket, amelyek a hazugságokat beismerő miniszterelnöki hangfelvétel vasárnapi közzétételét követték Magyarországon.

A Corvinus Egyetem Gazdálkodási mesterképzése Európa legjobbjai között

EU - 2006-09-13

A Financial Times 2006-ba újra osztályozta Európa legjobb általános menedzsment mesterképzéseit. Az értékelést követően végül 35 iskola került a rangsorba, a Corvinus Egyetem a 25. helyen végzett.

EU: több mint 3,8 milliárd euró jut Magyarországnak vidékfejlesztésre

EU - 2006-09-12

Több mint 3,8 milliárd euró jut Magyarországnak az Európai Unió központi költségvetéséből vidékfejlesztési támogatásra a következő hét évben - derül ki az Európai Bizottság kedden Brüsszelben kiadott közleményéből, amelyben az unió végrehajtó testülete bejelentette az e célra szánt EU-pénzek elosztásának véglegesítését.

Az uniós támogatások hosszútávon meghatározzák a fejlődést

EU - 2006-09-12

A 2007-2013 között Magyarország által felhasználható nyolcezer milliárd forintos európai uniós támogatás 10-20 évre meghatározza Magyarország fejlődését, amelynek tervezésében, monitoringjában, és végrehajtásában fontos szerep hárul a civil szervezetekre - mondta Bajnai Gordon, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztosa.

Pozitív döntés születhet a konvergenciaprogramról

EU - 2006-09-08

Reményét fejezte ki Brüsszelben Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse, hogy testülete pozitív értékelést tud adni a múlt héten benyújtott magyar konvergenciaprogramra.

Társadalmi vitán a  lisszaboni akcióprogram

EU - 2006-09-07

Az Európai Unió állam- és kormányfői 2005. márciusában egyetértettek abban, hogy a növekedést és foglalkoztatást középpontba állító lisszaboni stratégia céljainak megvalósulásához elengedhetetlen a nemzeti elkötelezettség erősítése. Ennek érdekében minden tagállamnak 2005. október 15-ig 3 évre szóló nemzeti akcióprogramot kellett benyújtania az Európai Bizottságnak.

Vízumkötelezettséget róna amerikai diplomatákra az EU

EU - 2006-09-06

 Az Európai Bizottság fontolgatja, hogy felkéri az uniós tagállamokat az amerikai diplomatákkal szembeni vízumkötelezettség bevezetésére, megtorlásul amiatt, hogy az Egyesült Államok halogatja a vízummentesség kiterjesztését az összes uniós tagországra - közölték brüsszeli tisztségviselők.