EU

Eredmények megjelenítése 2241-től 2260-ig 2285 találatból.

EU: több mint 3,8 milliárd euró jut Magyarországnak vidékfejlesztésre

EU - 2006-09-12

Több mint 3,8 milliárd euró jut Magyarországnak az Európai Unió központi költségvetéséből vidékfejlesztési támogatásra a következő hét évben - derül ki az Európai Bizottság kedden Brüsszelben kiadott közleményéből, amelyben az unió végrehajtó testülete bejelentette az e célra szánt EU-pénzek elosztásának véglegesítését.

Az uniós támogatások hosszútávon meghatározzák a fejlődést

EU - 2006-09-12

A 2007-2013 között Magyarország által felhasználható nyolcezer milliárd forintos európai uniós támogatás 10-20 évre meghatározza Magyarország fejlődését, amelynek tervezésében, monitoringjában, és végrehajtásában fontos szerep hárul a civil szervezetekre - mondta Bajnai Gordon, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztosa.

Pozitív döntés születhet a konvergenciaprogramról

EU - 2006-09-08

Reményét fejezte ki Brüsszelben Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse, hogy testülete pozitív értékelést tud adni a múlt héten benyújtott magyar konvergenciaprogramra.

Társadalmi vitán a  lisszaboni akcióprogram

EU - 2006-09-07

Az Európai Unió állam- és kormányfői 2005. márciusában egyetértettek abban, hogy a növekedést és foglalkoztatást középpontba állító lisszaboni stratégia céljainak megvalósulásához elengedhetetlen a nemzeti elkötelezettség erősítése. Ennek érdekében minden tagállamnak 2005. október 15-ig 3 évre szóló nemzeti akcióprogramot kellett benyújtania az Európai Bizottságnak.

Vízumkötelezettséget róna amerikai diplomatákra az EU

EU - 2006-09-06

 Az Európai Bizottság fontolgatja, hogy felkéri az uniós tagállamokat az amerikai diplomatákkal szembeni vízumkötelezettség bevezetésére, megtorlásul amiatt, hogy az Egyesült Államok halogatja a vízummentesség kiterjesztését az összes uniós tagországra - közölték brüsszeli tisztségviselők.

Egyperces csend Pálfi István emlékére az Európai Parlamentben

EU - 2006-09-05

Az Európai Parlament strasbourgi ülésének kezdetén a képviselők egyperces csenddel emlékeztek a júliusban elhunyt Pálfi Istvánra. A néppárti képviselő utódja De Blasio Antonio.

Az EB ragaszkodik a regisztrációs adó eltörléséhez

EU - 2006-09-05

Több mint 15 millió új gépkocsit érint a személygépkocsik regisztrációs adójának eltörlésével foglalkozó európai uniós jogszabályjavaslat - hangoztatta a téma európai parlamenti plenáris vitájában Kovács László, az Európai Bizottság adóügyi és vámuniós felelőse.

Havonta 86 új EU-tagországi vállalkozás jelenik meg Belgiumban

EU - 2006-09-04

Havonta 86 új vállalkozás kap munkaengedélyt a tavalyelőtt csatlakozott európai uniós új tagországokból Belgiumban, ebből átlagosan 85 lengyel, és a nagy része építési cég, jelentette a De Standaard című napilap.

Jövő héttől újra ülésezik az Európai Parlament

EU - 2006-09-01
Az Európai Parlament szeptember 4. és 7. között tartja a nyári szünet utáni első plenáris ülését, a franciaországi Strasbourgban.

42 millió eurós újjáépítési segélyről döntött az Európai Bizottság Libanon javára

EU - 2006-08-30

Negyvenkétmillió eurós támogatásról határozott az Európai Bizottság szerdán a libanoni újjáépítés segítésére - jelentette be az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testületének külügyi felelőse, Benita Ferrero-Waldner.

Az uniós háztartások 23%-ában van szélessávú internet

EU - 2006-08-28

Egyre elterjedtebb a széles sávú internet összeköttetés az Európai Unió tagországaiban: minden négy háztartás közül egyben van széles sávú internet - állapította meg felmérésében az Európai Bizottság.

Kiemelten bíznak a magyarok az uniós intézményekben EU-felmérés szerint

EU - 2006-08-28

Az Európai Unió központi intézményeibe vetett bizalom az átlagosnál magasabb Magyarországon, az Európai Parlament iránti pedig magasan ott a legszilárdabb - derül ki egy, a témával foglalkozó nemzetközi közvélemény-kutatásból, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Kezd összeállni az ENSZ-erő

EU - 2006-08-25

Az Európai Unió külügyminisztereinek jövő heti találkozóján valószínűleg sikerül elegendő számú ország részvételét biztosítani az ENSZ-csapatok libanoni küldetéséhez - mondta tegnap az EU külügyminiszteri tanácsának soros elnöke, Erkki Tuomioja finn külügyminiszter. Izraelben megkezdődhet a libanoni háború során elkövetett katonai tévedések felmérése. E tévedések egy részét az izraeli vezérkari főnök már el is ismerte.

Uniós bíróság előtt a magyar iparűzési adó

EU - 2006-08-23

Immáron hivatalosan is vizsgálódik a magyar iparűzési adó ügyében az Európai Bíróság: hat hazai nagyvállalat ügyében intézett hozzá kérdést a Zala Megyei Bíróság, és azt - a tegnap megjelent közlemény szerint - napirendre tűzték.

Miniszteri EU-találkozót tartanak a libanoni ENSZ-békefenntartás ügyében

EU - 2006-08-23

Rendkívüli ülést tartanak az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei pénteken Brüsszelben arról, milyen mértékű hozzájárulást vállaljon az EU a libanoni tűzszünet ellenőrzésének segítésére tervezett ENSZ-erőben - jelentette a belga hírügynökség kedden a finn EU-elnökségtől származó információra hivatkozva.

Fazakas: az EP-ben fel sem vetődött Magyarország megbüntetése

EU - 2006-08-19

Biztos vagyok abban, hogy Magyarország megalapozott konvergenciaprogramot nyújt be szeptember 1-jén az Európai Bizottságnak - jelentette ki a pénteki tájékoztatón Fazakas Szabolcs az Európai Parlament (EP) költségvetési bizottságának szocialista tagja, aki szerint nem lesz akadálya annak, hogy a következő hét évre szóló 22,4 milliárd euró összegű EU támogatást Magyarország lehívja.

2006 az európai munkavállalók mobilitásának éve

EU - 2006-08-17

Magyarország is több rendezvénnyel népszerűsíti a munkavállalói mobilitást, az idei európai mobilitási év céljaihoz csatlakozva. Veszprémben szeptember 29-én és 30-án fogadják a külföldi munkavállalás iránt érdeklődőket. Külföldi és hazai tanácsadók, szakértők tartanak előadást a különböző országok álláslehetőségeiről.

Csak elméletben ismerik a magyarok az uniót

EU - 2006-08-16

Szakértők szerint inkább csak elméletben ismerik a magyarok az Európai Uniót és annak intézményrendszerét, a felmérések alapján jobban teljesítenek a lexikai tudást mérő kérdéssoroknál, de a gyakorlati dolgokról, például az uniós munkavállalásról, vagy a tanulásról keveset tudnak.

Az EU szerint Libanonban humanitárius katasztrófa fenyeget

EU - 2006-08-10

Humanitárius katasztrófa fenyeget Libanonban, ha a konfliktus tovább húzódik - figyelmeztetett szerdán az EU segélyügynökségének, az ECHO-nak egyik illetékese. "Ez már ma is válság, de katasztrófává válhat" - mondta Simon Horner.

Ha  dohányzik, nem kap állást

EU - 2006-08-07

Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.