Fontos

Eredmények megjelenítése 2461-től 2480-ig 2642 találatból.

Megállapodtak a pártok a házszabály-módosítás ütemezéséről

Fontos - 2007-05-03

A parlamenti pártok megállapodtak a házszabály-módosítás és az Alkotmánybíróság határozataiból adódó feladatok ütemezéséről. A frakciók megállapodtak abban, hogy négy csomagban tárgyalnak a jogalkotási feladatokról.

Magyarországon szabad a sajtó, de megosztott

Fontos - 2007-05-02

Magyarországon szabadon működnek a független sajtóorgánumok, jóllehet egyértelműen tükrözik a politikai élet megosztottságát - állapította meg a sajtószabadság nemzetközi helyzetéről kedden közzétett éves jelentésében a Freedom House nevű washingtoni civil szervezet.

Elmarad a liberális majális a Hajógyári-szigeten

Fontos - 2007-05-01

Elmarad a keddre meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait - közölte az SZDSZ.

Több száz gyógyszer ára csökken május 1-től

Fontos - 2007-04-29

Átlagosan 8,3 százalékkal csökken május 1-től 348 gyógyszer ára - tudatta az Egészségügyi Minisztérium. Ezek közül 70 gyógyszer ára több mint 10 százalékkal, 34 gyógyszeré több mint 20 százalékkal lesz kevesebb - olvasható a tárca közleményében.

Korózs Lajos: tovább folytatódik a nyugdíjkorrekciós program

Fontos - 2007-04-28

A 2005-ben elfogadottnak megfelelő ütemben folytatódik a nyugdíjkorrekciós program - mondta az Országgyűlés szociális bizottságának szocialista elnöke Tarnamérán.

Kovács: 2.000 milliárd forint uniós támogatás környezeti beruházásokra

Fontos - 2007-04-27

Az elkövetkező hat évben Magyarország 2.000 milliárd forint közvetlen európai uniós támogatást fordíthat környezetvédelmi célokra - közölte Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) államtitkára  Debrecenben. Ebből az összegből 1.323 milliárd forint a KvVM Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében áll majd rendelkezésre - tette hozzá az államtitkár.

Magyar találmányok és az elnyert díjak a 35. Genfi Találmányi Szalonon

Fontos - 2007-04-25

Közel ezer találmány szerepelt 45 országból a 2007. április 18-22. között a Genfi Találmányi Szalonon. A Magyar Feltalálók Egyesülete állami támogatás híján ebben az évben csak hét találmányt tudott bemutatni. Mindegyik alkotás jelentős erkölcsi elismerést szerzett. Az üzleti érdeklődés élénk volt találmányaink iránt. Ebben a tekintetben az "Új típusú biodízel" és Raisz Iván professzor szennyvíztisztító megoldása emelhető ki.

„Az igazi da Vinci „ című kiállítás Debrecenben

Fontos - 2007-04-23

Hétfőn délután a Modemben  rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Gulyás Gábor, a Modem igazgatója, valamint Franco Ruggeri, az Opera Laboratori Fiorentini (Firenze, Olaszország) igazgatója.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy 2007. augusztus 16-án nyílik a MODEM-ben „Az igazi da Vinci „ című kiállítás, ami már Firenzében a  múlt év kulturális szenzációja volt, és jelenleg Tokióban látható.

A Magyar Szociális Fórum-KMB Szociális Érdekvédelmi Kerekasztalának (SZÉK) nyilatkozata a nyugdíjas szegénységről

Fontos - 2007-04-22

Dr. Szili Katalin házelnök védnökségével, szakértők és 15 civil szervezet képviselői tanácskoztak 2007. április 21-én, szombaton, a Kossuth Klubban. A résztvevők egyetértettek abban, hogy:

Demszky: EU-forrásból épülhet a 4-es metró

Fontos - 2007-04-20

Az Európai Unió  kohéziós alapjának támogatásával valósulhat meg a 4-es metró -  közölte Demszky Gábor egy pénteki tájékoztatón, a Bihari úti  csatornarekonstrukciónál.

Veres: USA mintára költségvetési hivatal

Fontos - 2007-04-19

Az államháztartás rendszerének átalakítását a fenntarthatóság, az átláthatóság és a kiszámíthatóság jegyében kívánja megvalósítani a Pénzügyminisztérium - mondta Veres János pénzügyminiszter, az "Út az euróhoz" című budapesti konferencián csütörtökön.

ENSZ BT: a klímaváltozás, mint a békét fenyegető veszély

Fontos - 2007-04-18

Első ízben vitatták meg a klímaváltozást, mint a békét fenyegető veszélyt kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában. "Ez történelmi nap" - mondta újságíróknak Margaret Beckett brit külügyminiszter az országa kezdeményezésére

Veres: ma Magyarországon túl kevesen fizetnek adót

Fontos - 2007-04-17

Ma Magyarországon túl kevesen fizetnek adót, így azokra, akik betartják a törvényeket, jóval nagyobb terhek hárulnak. Ezért a kormány számos területen szűkíteni akarja a közteherviselést elkerülő lehetőségeket - indokolta Veres János pénzügyminiszter expozéjában az adótörvények módosítását kedden a parlamentben.

Gyurcsány: zéró tolerancia a gyűlöletkeltéssel szemben

Fontos - 2007-04-16

A gyűlöletkeltéssel, a kirekesztéssel szemben zéró toleranciát hirdető kiáltvány aláírására kérte az Országgyűlés tagjait a miniszterelnök a parlamentben napirend előtti beszédében hétfőn, a holokauszt emléknapon.

600 alkalommal riasztották a tűzoltókat két nap alatt

Fontos - 2007-04-15

Az elmúlt 48 órában több mint hatszázszor riasztották a tűzoltókat, ez két és félszer több, mint egy átlagos hétvégén - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek vasárnap. Dobson Tibor tájékoztatása szerint túlnyomó többségben - mintegy 80 százalékban - szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat.

Kaszparovot is őrizetbe vették a Putyin-ellenes tüntetésen

Fontos - 2007-04-14
Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnokot, orosz ellenzéki vezetőt is őrizetbe vette szombaton a rendőrség a Vlagyimir Putyin elnök elleni, a hatóságok által betiltott moszkvai tüntetésen - közölték a Kaszparov vezette Polgári Egységfront aktivistái, köztük szóvivője, Marina Litvinovics.

10,7 százalékkal nőtt az ipari termelés

Fontos - 2007-04-13

Az ipari termelés az idén februárban az előző év azonos időszakához viszonyítva - kiigazítatlan index szerint - 10,7 százalékkal nőtt, ami megegyezik a munkanaphatástól megtisztított mutatóval - közölte a KSH.

A mezőgazdasági termelői árak 13,1 százalékkal nőttek

Fontos - 2007-04-12
Az agrártermékek termelőiár-szintje január-februárban 13,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 23,5 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 2,4 százalékkal emelkedett.

Egry József festőművész gyűjteményes kiállítása a Kieselbach Galériában

Fontos - 2007-04-10

Egry József műveiből magángalériában még soha nem nyílt ilyen jelentőségű, az életmű egészét átfogó kiállítás. A Kieselbach Galériában több olyan mű is látható lesz, amelyek még az 1971-es nagy Magyar Nemzeti Galériabeli életmű-kiállításon sem kerültek a nézők elé.

Ezúttal sem valószínű nemzetközi gázkartell megalakítása

Fontos - 2007-04-09

Hétfőn kezdődik a Gázexportáló Országok Fóruma az Öböl menti Katarban, de ezúttal sem valószínű, hogy a résztvevők - köztük Viktor Hrisztyenko orosz energiaügyi miniszter - afféle termelést és exportot egyeztető szervezetet alakítanának, amilyen az olajpiacon az OPEC.