Fontos

Eredmények megjelenítése 2501-től 2520-ig 2633 találatból.

Az Ab ma dönt a Fidesz népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatban

Fontos - 2007-03-08

Az Alkotmánybíróság (Ab) tagjai ma írják alá a Fidesz-KDNP hét népszavazási kezdeményezésével kapcsolatos határozataikat, amelyek tartalmát a testület elnöke délután ismerteti.

 A vártnál kisebb lett a magyar államháztartási hiány

Fontos - 2007-03-07

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya 216,9 milliárd forint lett 2007 februárjában, szemben a korábban prognosztizált 251,2 milliárd forinttal - közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium. Az államháztartás az idén az első két hónapban - önkormányzatok nélkül - 413,1 milliárd forint deficittel zárt.

 Mind a 13 kisebbség megalakíthatja országos önkormányzatát

Fontos - 2007-03-06

Mind a 13 nemzeti és etnikai kisebbség megalakíthatja országos önkormányzatát; az Országos Választási Iroda világhálós honlapján közzétett hétfő esti nem hivatalos adatok szerint viszont tizenegy kisebbség alakíthat összesen 57 területi kisebbségi önkormányzatot.

Egyre kevesebb szabad állást jelentenek be a munkáltatók

Fontos - 2007-03-05

Jóval kevesebb szabad állást jelentenek be a munkáltatók jelenleg az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnak, mint néhány évvel ezelőtt - derül ki az intézmény honlapján közölt adatokból.

 A múlt évben mintegy 55 ezer engedélyt adtak ki külföldi munkavállalóknak

Fontos - 2007-02-28

A múlt évben 54.721 engedélyt adtak ki a munkaügyi központok a külföldi munkavállalóknak, ebből 52.505 általános engedély volt, 2.216 engedélyt mezőgazdasági szezonmunkára adtak ki - tájékoztatták a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalban az MTI-t. Ez körülbelül egyezik a 2005-ben kiadott 53.324 munkavállalási engedéllyel, és kevesebb mint a 2004-ben kiadott 64.695 munkavállalási engedély.

 Környezetvédelmi irányváltást követel az Európai Bizottság elnöke

Fontos - 2007-02-26
Az elkövetkező évtizedekre jósolt felmérhetetlen klímakatasztrófa elhárítása érdekében alapvető irányváltást sürgetett a környezetvédelem területén José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

 Csak a kedvezőtlen helyzetű álláskeresők után jár járulékmentesség

Fontos - 2007-02-24

A múlt év végéig még általánosan igénybe vehették az egy éves járulékmentességet a legalább három hónapja regisztrált álláskeresőket alkalmazó mikro-, kis-, és közepes cégek, civil szervezetek.

Éghajlatot veszélyeztető kibocsátások a légi közlekedésben - a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium reagálása a Levegő Munkacsoport közleményére

Fontos - 2007-02-23

Magyarország támogatta, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos, az éghajlatot veszélyeztető kibocsátásokat szabályozzák; az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei tanácsának február 20-ai, keddi ülésén vita ennek a kezdeményezésnek a részleteiről  alakult ki, amely vitában az EU-tagországok jelentős hányada részt vett.

A miniszterelnök megbeszélése Franco Frattinivel

Fontos - 2007-02-22

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Franco Frattinivel, az Európai Bizottság alelnökével folytatott megbeszélést 2007. február 21-én Budapesten. A fő téma Magyarország felkészülése volt a schengeni övezethez való csatlakozásra.

EU - GMO-döntés - A Fidesz közleménye

Fontos - 2007-02-21

Az EU környezetvédelmi miniszterei keddi ülésükön minősített többséggel a magyar álláspontot erősítették meg a génmódosított kukorica hazai termesztési moratóriumával kapcsolatban, és leszavazták az Európai Bizottság azon indítványát, amellyel kezdeményezte e termesztési és forgalmazási moratórium feloldását.

 HM: nem volt szerződéses katona a postásgyilkosság gyanúsítottja

Fontos - 2007-02-20

A közöltekkel ellentétben nem volt szerződéses katona a 2003 nyarán Veszprémben elkövetett postásgyilkosság gyanúsítottja - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a büntetés-végrehajtásnál dolgozott korábban a férfi.

 Készül a kkv-fejlesztés intézkedési terve a GKM-ben

Fontos - 2007-02-19

Rövid időn belül elkészül a kis- és középvállalkozás-fejlesztési koncepció alapján az intézkedési terv, amely meghatározza a fejlesztési programokat - mondta Kállay László, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) vállalkozásfinanszírozási főosztályának vezetője az MTI-nek.

 Azonosították a madárinfluenza H5N1-es vírusát Moszkva mellett

Fontos - 2007-02-18

Újabb háztáji gazdaságban fedeztek fel madárinfluenzás megbetegedést Moszkva térségében - jelentette be szombaton Alekszej Pantyelejev, a moszkvai terület ügyvezető kormányzója.

Simor Andrást jelöli az MNB élére a miniszterelnök

Fontos - 2007-02-16

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben bejelentette, hogy Simor Andrást jelöli a Magyar Nemzeti Bank elnökének. "A kormány tiszteletben tartja és óvja a jegybank és monetáris politika függetlenségét" - mondta Gyurcsány.

Kiszabták az első bírságot az illegális szemétimport ügyekben

Fontos - 2007-02-16

Összesen 13,54 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtotta az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Bazax Kft.-t, amely engedély nélkül gyűjtött hulladékot Magyarországon - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

 Bajnai Gordon a zászlóshajó programok költségvetéséről

Fontos - 2007-02-15

A XXI. század iskola elnevezésű zászlóshajó programra 270 milliárd forint, a pólusprogramra 600 milliárd, a hátrányos helyzetű kistérségek fejlesztésére 20 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben .

 Sólyom az erdélyi magyarság helyzetéről folytatott eszmecserét Kolozsvárott

Fontos - 2007-02-14

Az erdélyi magyarság helyzete állt annak a megbeszélésnek a középpontjában, amelyet Sólyom László köztársasági elnök és Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tartott Kolozsvárott.

 Árhullámot és belvizet okoz az esőzés Szabolcsban

Fontos - 2007-02-13

A tovább tartó esős időjárás árhullámot és belvizet okoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: a Túr mentén elsőfokú az árvízvédelmi készültség, míg Tiszabercel térségében másodfokú belvízvédelmi készenlét keretében vezetik le a vizet az elöntött földekről - tudta meg az MTI munkatársa a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi központjában.

 Világméretű mobiltelefonos zeneletöltés kezdődik a nyáron

Fontos - 2007-02-12
A világ 23 mobiltelefon-szolgáltatója és a legnagyobb zenekiadók szövetkeztek: a második negyedévben megindítják a MusicStationt, amelyről a világ 690 millió mobil-előfizetője tölthet le zeneszámokat, heti 2,99 eurónak megfelelő összegért annyit, amennyi a készülékén elfér.

 Putyin bírálta Washington Irak-politikáját

Fontos - 2007-02-11

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az amerikai beavatkozás nagyobb kárt okozott Iraknak, mint Szaddám Huszein volt iraki elnök diktatúrája, és ismét felszólította Washingtont, hogy határozza meg az Irakban állomásozó külföldi csapatok kivonásának határidejét. Az orosz elnök ezt az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott interjúban fogalmazta meg.