Fontos

Eredmények megjelenítése 2541-től 2560-ig 2621 találatból.

Sólyom László köztársasági elnök újévi beszéde

Fontos - 2007-01-01

Boldog újévet kívánok mindenkinek!

 

Tisztelt Honfitársaim! Nehéz évet hagytunk magunk mögött, és nehéz év áll előttünk. Mégis azt kívánom, legyen mindnyájunknak boldog az új esztendő.

 45 új orvosság lesz, 300 gyógyszer drágul

Fontos - 2006-12-30

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már júniusban bejelentette, hogy januártól összesen csaknem 300 gyógyszer tb-támogatása szűnik meg. Az egészségbiztosító tájékoztatása szerint harminc készítmény esetében a dotációt hivatalból törölték, mivel alacsony áruk miatt a betegek túlnyomó többsége támogatás nélkül vásárolja meg a patikákban. A gyártó vagy a forgalmazó kérésére további 200 termék kerül ki a támogatotti körből.

Debrecen a régiós  közigazgatási hivatal központja

Fontos - 2006-12-29

Az ügyfelek jobb kiszolgálása és az átláthatóbb, takarékosabb működés biztosítása a célja a közigazgatási hivatalok átalakításának. A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 2007. január 1-jétől a megyei közigazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét a regionális szervezeti modell váltja fel, amellyel évente mintegy 700 millió forintos megtakarítás érhető el.

Petárdázni tilos, de mi az, amit szabad?!

Fontos - 2006-12-28

Vége a karácsonynak, készülődünk a szilveszterre. Ez a vigasság, az öröm, a zenés ünneplés ideje, amikor számot vetünk az évben történtekkel, s a jövő év kezdetét ünnepelve, valami újra, elhatározásaink, fogadalmaink betartására, megvalósítására törekszünk.

Moody′s leminősítés Magyarországnak

Fontos - 2006-12-27

 Egy fokozattal az eddigi A1-ről A2-re minősítette le a magyar hosszú lejáratú deviza és forintadósság besorolását a Moody′s Investors Service. Az új besorolások kilátása stabil.

Göncz Kinga: szövetségesekre van szükség

Fontos - 2006-12-24

Magyarországnak szövetségesekre van szüksége - mondta Göncz Kinga a Külügyminisztérium évzáró sajtótájékoztatóján. A külügyminiszter úgy fogalmazott: szükségünk van arra, hogy legyenek olyanok, akik egyetértenek törekvéseinkkel, akik hasonló célokat tűznek ki, mint Magyarország.

Bulgária és Románia - első két év, 219 szakma

Fontos - 2006-12-22

Felsőfokú műszaki és természettudományi foglalkozások

1. Gépészmérnök (FEOR: 2117)

2. Erősáramú villamosmérnök (FEOR: 2118)

3. Gyengeáramú villamosmérnök (FEOR: 2121)

4. Egyéb mérnök (FEOR: 2129)

A Financial Times szerint nagy szerencsénk volt

Fontos - 2006-12-20

Budapest utcáit ugyanannyi emelődaru szegélyezi, mint tavaly ilyenkor, és karácsony előtt a magyarok ugyanolyan sietősen özönlenek a hipermarketekbe és a bevásárlóközpontokba, mint 2005-ben, de a felszín alá tekintve kiderül, hogy nagyon sok minden megváltozott - áll a Financial Times keddi Magyarország-mellékletében.

Kórházátalakítás: elfogadva

Fontos - 2006-12-19

Jövőre az aktív kórházi ágyak száma a jelenlegi 60.146-ról 44.215-re csökken. Ezzel párhuzamosan a krónikus fekvőbeteg ellátásban (rehabilitáció, ápolás) elérhető ágyak száma 19.979-ről 27.169-re nő. Az összes ágyszám mintegy 11 százalékkal, 80.125-ről 71.384-re csökken. Közel hét és félezer aktív ágy krónikussá alakul.

Európa keleti postaládája Debrecenben

Fontos - 2006-12-18

Az M35-ös autópálya Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát pénteken délelőtt ünnepélyes körülmények között adta át rendeltetésének Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.  A 35 kilométeres autópálya-szakasz 68 milliárd forintba kerülő kivitelezése során az építők 3 millió köbméter földet mozgattak meg, leterítettek több mint 300 ezer tonna aszfaltot, s építettek 23 műtárgyat.

Debreceni drágulások: díjemelések

Fontos - 2006-12-15

Hat díjat emeltek csütörtökön a debreceni közgyűlésben. A testület döntött a parkolási díj, a temetési szolgáltatásokért fizetendő díj, a víz- és csatornadíj, a távhődíj, a szemétdíj, illetve a közterület igénybevételéért fizetendő díj emeléséről.    

Debrecen 2007. évi költségvetésének koncepciója: alkalmatlan a tervezés előkészítésére

Fontos - 2006-12-14

A közgyűlés elé kerülő költségvetési koncepció nem mutatja be teljeskörűen a költségvetés forráslehetőségeit, egyáltalán nem kezeli a kiadási előirányzatok keretszámait, így alkalmatlan arra, hogy a 2007 évi költségvetés tervezését koncepcionálisan előkészítse. - ismertették az MSZP véleményét a debreceni önkormányzati ülés előterjesztéseiről Csedrik Katalin és Szathmári Károly, az MSZP önkormányzati képviselői, december 13-i sajtótájékoztatójukon.

 

Mi lesz az egészségügyben?

Fontos - 2006-12-13

Az egészségügyi reformtörvénykezés négyötöde megtörtént – jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter. A parlament hétfőn elfogadta az egészségbiztosításról és az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvényt, amelyet megelőzött a gyógyszer-gazdaságossági és a kamarai jogszabály.

Döntött a parlament a pénzügyi csomag módosításairól

Fontos - 2006-12-12

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításairól szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról döntött hétfőn a parlament, legtöbb elfogadott módosítást a költségvetési bizottság nyújtotta be.

Szinte minden magyarországi áruházlánc vásárolt a lejárt termékekből

Fontos - 2006-12-11

Nagyon sok áruházlánc vásárolt a M.E.G.A cégcsoporttól - bizonyítják azok az adatok, amelyeket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) juttatott el vasárnap az MTI-hez. Az interneten közben megjelent a meghamisított szavatossági idejű termékek listája.

KSH: 3,9 százalékkal nőtt a GDP tavalyhoz képest

Fontos - 2006-12-09

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2006 harmadik negyedévében 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a naptári hatás kiszűrésével a növekedési ütem 3,9 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tüntettek a BBTE elbocsátott tanárai mellett Kolozsváron és más városokban

Fontos - 2006-12-08

Tüntetést szerveztek csütörtökön a Babes-Bolyai Tudományegyetem két elbocsátott oktatója melletti szolidaritásból Kolozsváron és több más erdélyi városban. A kolozsvári megmozduláson rendőrségi források és a helyszínen tartózkodó több újságíró szerint 400-500-an vettek részt, a szervezők szerint azonban a megjelentek száma elérte az ezret.

Babes-Bólyai Egyetem -parlamenti pártok vezetőinek közös nyilatkozata 

Fontos - 2006-12-07

 Az elmúlt hetek kolozsvári történései rendkívüli jelentőséggel bírnak a másfél milliós erdélyi magyarság jövőjének alakulásában. A Babes-Bólyai Egyetemen két fiatal magyar oktató megtörte a hamisság hosszú csendjét, amikor vállalták annak kockázatát, hogy elsőként magyar nyelvű feliratokat helyeznek el egy magát multikulturálisnak nevező egyetem épületeiben.

Az új tagállamokra is kiterjesztik a schengeni övezetet

Fontos - 2006-12-06

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei kedden elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az unió 2004-ben felvett tíz tagállamára. A megszületett egyezség tisztségviselők szerint a határellenőrzések 2007 decemberétől kezdődő fokozatos megszüntetését irányozza elő.

Petrétei: az EU várhatóan jóváhagyja a schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését

Fontos - 2006-12-05

Az EU-tagállamok belügyminiszterei mai, keddi brüsszeli tanácskozásukon várhatóan jóváhagyják azt a portugál javaslatot, amely az európai államok közötti szabad mozgást biztosító schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését szorgalmazza az új EU-tagállamokra, így Magyarországra - közölte Brüsszelben Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.