Fontos

Eredmények megjelenítése 2521-től 2540-ig 2781 találatból.

Önálló pavilonja lesz Magyarországnak a Sanghaji világkiállításon

Fontos - 2007-09-05

Magyarország önálló pavilonnal vesz részt a 2010-es sanghaji világkiállításon - erről született megállapodás szerdán Sanghajban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök látogatása alkalmából. A részvételről szóló hivatalos szerződést Huszty András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott, és a kínai szervezők írták alá a magyar kormányfő és Han Cseng (Han Cheng) sanghaji főpolgármester jelenlétében.

OKM: 6218 pedagógusnak nincs állása

Fontos - 2007-09-04

Hétfőig 8856 pedagógust küldtek el az iskolákból és óvodákból a fenntartók, s az intézményi átalakítások következtében jelenleg 6218 pedagógusnak nincs állása; a közoktatási feladatot ellátó intézmények száma ma 456-al kevesebb, mint tavaly ősszel - közölte az oktatási tárca.

Az ausztrál legfelsőbb bíróság meghallgatja Charles Zentait

Fontos - 2007-09-03

Az ausztrál legfelsőbb bíróság úgy döntött hétfőn, hogy meghallgatja a háborús bűnökkel vádolt Charles Zentai fellebbezését Magyarországnak való kiadatása ellen.

Márkás kínai áruk európai elosztóközpontja épül ki Budapesten

Fontos - 2007-09-03

A kiváló minőségű kínai áruk európai elosztóközpontjának Budapesten történő kialakításáról és egy magyar ipari parknak a kínai Senjangban (Shenyang) való létrehozásáról írtak alá egyezményt több más üzleti szerződés mellett hétfőn Pekingben a magyar-kínai Gazdasági és Üzleti Fórumon, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is magyarországi üzletkötésekre biztatta a megjelent több száz kínai vállalati vezetőt.

A kormány jövő héten tárgyalja a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos javaslatokat

Fontos - 2007-09-02

Az uszító hangvételű tartalom eltávolítására nincs lehetőség a külföldi szerverről működő kurucinfo hírportál esetében, de jogszabály változtatással elérhető, hogy az ilyen cikkek íróját, szerkesztőjét bíróság elé lehessen állítani Magyarországon, ha innen töltötték fel az anyagot.

Veszélyes harci gázra bukkantak az ENSZ-székház közelében

Fontos - 2007-08-31

Veszélyes harci gázt tartalmazó fiolákra bukkantak a New York-i ENSZ-székház közelében, miközben felszámolták a világszervezet iraki fegyverellenőreinek irodáit. A folyékony formában tárolt veszélyes vegyi anyagot - a szén-monoxidból és klórgázból előállított, az első világháborúban harci gázként is használt foszgént - fém és üveg fiolákban, illetve golyóstoll nagyságú tartályokban találták meg.

A Magyar Köztársaság kormányának  állásfoglalása

Fontos - 2007-08-30

A Magyar Köztársaság kormánya minden alkotmányos eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy visszaszorítsa, illetve elejét vegye a szélsőséges ideológiák és mozgalmak térnyerésének Magyarországon.

A Magyar Köztársaság álláspontja a Magyar Gárdával kapcsolatban világos. Az önmagát kulturális és hagyományőrző egyesületként legitimáló szervezet megalapítása erkölcsileg és politikailag elfogadhatatlan.

XVI. Benedek elítélte a gyújtogatók bűntetteit

Fontos - 2007-08-29

XVI. Benedek pápa szerdán, a katasztrofális görögországi tüzek nyomán elítélte a gyújtogatók "bűntetteit", akik "felelőtlen magatartásukkal emberek testi épségét veszélyeztetik, és elpusztítják a környezetet".

Magyar nyelvű táblákat függesztettek ki a kolozsvári egyetemen

Fontos - 2007-08-28

Hivatalosan és nem hivatalosan is magyar nyelvű táblákat függesztettek ki a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) több épületében - erősítette meg az MTI érdeklődésére Magyari Tivadar, az egyetem rektorhelyettese. Hétfőn az intézmény több kolozsvári épületében a román nyelvű Dohányozni tilos! felirat mellé magyar és német szövegű táblát is elhelyeztek ismeretlen személyek.

Kiszámíthatóságot várnak az államtól a protestáns egyházak

Fontos - 2007-08-27

A két magyarországi protestáns történelmi egyház kiszámíthatóságot szeretne az állammal kialakított viszonyban, továbbá a jelenleginél intenzívebb párbeszédet a közös jövőről. Erről vasárnap nyilatkozatot adtak ki, melyet az MTI-hez is eljuttattak.

Az Ab-hez fordul az OVB a népszavazási kérdések ügyében

Fontos - 2007-08-24

Az Alkotmánybírósághoz fordul az Országos Választási Bizottság az azonos tartalmú népszavazási kérdések ügyében - döntött a testület csütörtök esti ülésén. Arról kérik az Ab állásfoglalását, hogyha azonos tárgyú, de eltérő tartalmú és megfogalmazású kérdésekben hoz döntést az OVB, akkor mi történjen, mivel ezt a jelenlegi választási törvény nem szabályozza.

A miniszterelnök levele Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterhez

Fontos - 2007-08-23

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon azt kérte Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy a lehető legrövidebb időn belül készítsen jelentést a kormány számára a kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről elhíresült Kurucinfó internetes kiadvánnyal szembeni jogi fellépés lehetőségeiről. A levél tartalmát teljes terjedelmében az alábbiakban tesszük közzé.

Kóka: új válaszokra van szükség

Fontos - 2007-08-22

Néhány évvel ezelőtt valóban az autonómia és a kollektív jogok lehettek a legfontosabb kérdések, Románia és Magyarország európai uniós tagsága után azonban ezek nem igazán időszerűek - jelentette ki Kóka János, a Szabad Demokrata Szövetség (SZDSZ) elnöke. A politikus az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című napilapnak és az Erdélyi Riport című hetilapnak adott interjút.

229 ezren igazoltak alkalmi munkavégzést tavaly

Fontos - 2007-08-21

A legális munkavégzés érdekében 419 ezer alkalmi munkavállalói könyvet váltottak ki a múlt évben az érdekeltek, de csak 229 ezer könyvvel jelentkeztek az év során a munkaügyi kirendeltségeken, igazolva a tényleges munkavégzést, a közteherjegy beragasztását. Erről az Állami Foglalkoztatási Szolgálat közöl részletes elemzést.

Virágkarneváli hét

Fontos - 2007-08-17

augusztus 18. szombat

9.00 Kreatív játszóház

11.00 Csider Krisztina műsora: „Brumi maci nyaral” – interaktív zenés, bábos mesejáték

Baltazár Dezső tér

17.00 Délutáni pezsgés

Kossuth tér

Nem változott a kormány álláspontja: független Molra van szükség

Fontos - 2007-08-16

A magyar kormány álláspontja nem változott: Magyarországnak az az érdeke, hogy a nemzeti olajipari vállalat megőrizze függetlenségét - reagált az MTI megkeresésére a kormányszóvivői iroda az osztrák gazdasági miniszter kijelentésére, amely szerint az OMV számíthat az osztrák kormány támogatására a Mol-lal való szövetség ügyében.

Für Lajos avatja fel a Jobbik fekete egyenruhásait

Fontos - 2007-08-15

Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere a Népszabadságnak megerősítette: augusztus 25-én a Szent György téren valóban ő adja át az okleveleket az első ötvenhat gárdistának - írta a napilap szerdai számában.A politikus ennél többet a Magyar Gárdával kapcsolatosan nem kívánt mondani.

APEH-razziák a Balaton körül

Fontos - 2007-08-14

A héten három régió revizoraival megerősítve, a társszervek - munkaügyi felügyelőség, vámhatóság, fogyasztóvédelem - bevonásával több APEH ellenőrzési akcióra is lehet számítani a Balaton körül.

Az Ausztráliában betiltott gyógyszer miatt az EU még nem riadóztatta hazánkat

Fontos - 2007-08-13

Az Ausztráliában betiltott fájdalomcsillapítóval kapcsolatban az Európai Unió még nem riadóztatta a tagállamokat, így Magyarországot sem, a gyógyszer nálunk is forgalomban van - mondta el Szabó Franciska, az Országos Gyógyszerészeti Intézet szóvivője az MTI-nek.

Közlekedésfejlesztési célok az Új Magyarország Fejlesztési Tervben

Fontos - 2007-08-07
A Kormány holnap több mint 1000 milliárd forint út- és közlekedésfejlesztésről dönt. A döntés része és első lépése az Új Magyarország Fejlesztési Terv hét éves közlekedésfejlesztési koncepciójának, melynek célja az élhetőbb, gyorsabban és kiegyensúlyozottban fejlődő Magyarország megteremtése. A most meginduló fejlesztések nyomán két év alatt 600 milliárd forint uniós támogatás kerülhet felhasználásra.