Fontos

Eredmények megjelenítése 2521-től 2540-ig 2633 találatból.

Kemény fellépést a szemétmaffia ellen!

Fontos - 2007-02-09

Az Európai Unió legutóbb 2005 őszén szabályozta a hulladék nemzetközi szállítását. Az irányelv szigorúan korlátozza ezt a tevékenységet, s tiltja, hogy a kommunális hulladékot lerakás céljából másik országba szállítsák. Javaslatomra került be az a paragrafus, mely szerint a hulladék szállításakor szúrópróbaszerűen azok tényleges, fizikai ellenőrzését is el lehet végezni.

Újabb 600 dolgozó állása forog veszélyben a Kenézy Kórházban

Fontos - 2007-02-08

A magyar egészségügy ismét a politikai egyeztetéseknek esik áldozatul. A regionális egészségügyi tanácsok szakmai javaslataival ellentétben a szakmaiság teljes kizárásával, zárt ajtók mögött dőlt el a kórházak, így a magyar betegek sorsa. A megye szocialista országgyűlési képviselői, élükön Juhászné Lévai Katalinnal ismét asszisztálnak a kormány egészségügyet ellehetetlenítő intézkedéseihez.

 Az OVB eltörölné vagy korlátozná a kampánycsendet

Fontos - 2007-02-07

A kampánycsend intézményének eltörlését vagy korlátozását, továbbá az ajánlószelvény-gyűjtés jelenlegi rendjének megváltoztatását tartja szükségesnek az Országos Választási Bizottság (OVB) abban a jelentésben, amelyet várhatólag február 7-én tárgyal az önkormányzati és területfejlesztési bizottsága.

Elkészült a Gönczöl-jelentés

Fontos - 2007-02-06

A tavaly szeptember-októberi tüntetéssorozat kialakulásáért eltérő mértékben ugyan, de felelős az egész politikai osztály, a közszolgálati média, a társadalomtudományokkal foglalkozó értelmiség és a helyzet kezelésénél hibázott a rendőrség a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök is - állapította meg a Gönczöl Katalin büntetőjogász vezette bizottság.

 A Gönczöl-jelentés a rendőröket is bírálja

Fontos - 2007-02-05

Elkészült és a rendőrséget is bírálja a tavaly őszi zavargásokat vizsgáló Gönczöl-bizottság jelentése - értesült a Népszabadság. Az elemzés múlt pénteken lett kész, egy példányát megkapta a miniszterelnök, egy másikat pedig közjegyzőnél helyeztek letétbe, hogy utólag a "kozmetikázás" vádja fel ne merülhessen - írja hétfői számában a lap.

 A házasság és az élet szentségének védelmére szólított fel a pápa

Fontos - 2007-02-04

A házasság intézményének és az élet szentségének védelmére szólított fel újólag a katolikus egyházfő szokásos vasárnapi angelusában.

 Ahtisaari nem hajlandó a végtelenségig várni a státusra vonatkozó döntéssel

Fontos - 2007-02-03

Martti Ahtisaari ENSZ-főmegbízott nem hajlandó belemenni Koszovó etnikai alapon történő területi felosztásába, további albán-szerb tárgyalásokat kíván, de nem hajlandó a végtelenségig halogatni az ENSZ BT-nek szóló javaslata elkészítését.

 Pozitív adóslista létrehozását javasolja a banki bizottság

Fontos - 2007-02-02

Pozitív banki adóslista létrehozását, a bankok közötti váltás könnyítését és magatartási kódex létrehozását is javasolja jelentésében a miniszterelnök által létrehozott banki szakértői bizottság - mondta a testület elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az EB megindította az első bírósági kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

Fontos - 2007-02-01

Az Európai Bizottság megindította az Európai Bíróságon az első kötelezettségszegési eljárást a Magyar Köztársasággal szemben - közölte a luxembourgi székhelyű bíróság sajtóosztálya.

Bihari Mihály: egyszerűsíteni kéne a népszavazási eljárást

Fontos - 2007-01-31

Egyszerűsíteni kellene a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó szabályokat, mert másfél évig is eltarthat az eljárás - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke. Bihari Mihály szerint a népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos eljárás az egyik "legrejtélyesebb" a magyar közjogban.

Megjelennek az első uniós pályázati kiírások

Fontos - 2007-01-30

Több mint 100 milliárd forint befektetését teszik lehetővé hazánkban azok a pályázati kiírások, amelyeket technológiafejlesztésre és a hátrányos helyzetű kistérségekben megvalósuló munkahelyteremtő beruházásokra ír ki a kormány több mint 30 milliárd forint értékben január végén és február elején. A támogatásokban várhatóan mintegy 3 000, elsősorban kis- és közepes méretű vállalkozás részesülhet ebben a pályázati körben.

 A pápa a közel-keleti erőszak megfékezésére szólított fel

Fontos - 2007-01-29

A libanoni és gázai övezeti erőszak megállítását szorgalmazta vasárnap XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő mélységet fájdalmát fejezte ki a közel-keleti erőszak újabb hullámai miatt, és párbeszédre szólította fel a térség népeit.

 Elkészült a kormány külhoni magyarsággal kapcsolatos politikájának koncepciója

Fontos - 2007-01-28

A kormány meg akarja újítani a magyar-magyar kapcsolatokat az anyaország, valamint a határon túli közösségek közti viszonyt, és ezért koncepcióváltásra törekszik a nemzetpolitikában. Ez derül ki abból az összefoglalóból, amely a Miniszterelnöki Hivatal oldalán olvasható és amelyről az MSZP szombati országos választmányi ülésén is szó volt.

 Az ENSZ Közgyűlés holokauszttagadást elítélő nyilatkozatot fogadott el

Fontos - 2007-01-27
Az ENSZ Közgyűlése a holokauszt-tagadást elítélő határozatot fogadott el pénteki ülésén, néhány héttel azután, hogy Irán a náci népirtást megkérdőjelező személyeknek felszólalási lehetőséget adó konferenciát rendezett Teheránban.

Dinamikus fejlődés előtt a magyar agrárium

Fontos - 2007-01-26

A magyar agrárium termelését 2013-ra a jelenlegi szinthez képest 20 százalékkal kell növelni - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. Az agrártárca vezetője az MSZP Országos Agrár- és Vidékpolitikai Tagozatának ülésén számolt be a magyar agrárium múlt évi teljesítményéről és az elkövetkező időszak terveiről.

A román külügyminiszter levele a Babes-Bolyai egyetemi magyar feliratok ügyében

Fontos - 2007-01-25

Ez év július 1-én lép életbe a Babes-Bolyai Egyetem szenátusának az a határozata, amelynek alapján magyar nyelvű táblákat helyeznek el az intézetben. Erről Mihai-Razvan Ungureanu román külügyminiszter tájékoztatta Göncz Kingát abban a levélben, amellyel a magyar külügyminiszter tavaly decemberi levelére válaszolt.

A HÖOK közleménye az új juttatási rendeletről

Fontos - 2007-01-24

Kedden a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai - köztük a HÖOK is - egyhangúlag támogatták a  kormány elé szerdán kerülő, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló kormányrendeletet.

Csokonai Vitéz Mihály Alkotói-díjat kaptak

Fontos - 2007-01-23

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kitüntetéseket adott át az Iparművészeti Múzeumban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

 Villamosipari alkalmazotti tarifa: tovább kell tárgyalni

Fontos - 2007-01-22

A Villamosipari Társaságok Munkaadóinak Szövetségét (VTMSZ) alkotó négy vállalatcsoport - az E.ON, az MVM, az RWE és az EdF képviselői a jövő héten tárgyalnak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak arról a javaslatáról, hogy a villamosenergiaipari vállatok finanszírozzák az ágazat dolgozóinak áramtarifa-kedvezményét - mondta Janka Mária, a szövetség elnöke.

47 ember halt meg az Európán végigsöprő Kirill orkán miatt

Fontos - 2007-01-20

Újabb adat szerint negyvenhét ember vesztette életét csütörtökön és pénteken az Európán átsöprő Kirill orkán miatt, amely súlyos fennakadásokat okozott a légi és a vasúti közlekedésben is.