Helyi

Eredmények megjelenítése 2201-től 2220-ig 2230 találatból.

Gadus István, az SZDSZ megyei elnökének sajtóközleménye

Helyi - 2006-07-12

Nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a régiók létrehozásához szükséges alkotmánymódosítási javaslat (195 igen, 148 nem szavazat és 1 tartózkodás). Az alkotmányt módosító javaslat célja az önkormányzati rendszer reformja volt.

Körkép és kórkép: az egészségügy Hajdú-Biharban.(1.rész)

Helyi - 2006-07-12
Hajdú-Bihar megye lakosainak egészsége sok szempont alapján más, mint az ország többi megyéjében élőké. Hatnak az országban mindenütt tapasztalható negatív tendenciák, de  vannak olyan területek ahol jobb a helyzet. Most induló sorozatunkban a körkép sokszor kórképpé változik.

Az MDF Debrecenben önállóan indul a helyhatósági választásokon

Helyi - 2006-07-11

Az MDF Debreceni Szervezete 2006. július 7-én tartott közgyűlésén döntött a helyhatósági választások főbb kérdéseiről. A taggyűlés a debreceni lista vezetőjének egyhangúlag szavazta meg Makay Zsoltot, az MDF országos kampányfőnökét, az MDF megyei elnökét.

Autóalkatrész gyár épül Nyíregyházán

Helyi - 2006-07-11

Autóalkatrész gyárat épít a belga THYCO cég a Nyíregyházi Ipari Parkban - jelentette be a fémipari tevékenységet folytató nyugat-európai nagyvállalkozás ügyvezető-igazgatója a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a beruházási szerződést a város önkormányzatával

A turizmus a régió stratégiai ágazata

Helyi - 2006-07-10

Az Észak-alföldi régió turizmusfejlesztési stratégiáját a Szolnoki Főiskola és szakértő partnerei készítették el a 2007-2013-as tervezési ciklusra

Másfélmillió forintos tűzkár az erdőben

Helyi - 2006-07-09

Mintegy másfélmillió forintos kárt okozott a Nyírerdő Zrt.-nek egy Debrecen melletti tűzeset, amikor már letermelt területen levő rönkfák kaptak lángra. Mivel a társaság erdeiben több hasonló eset történt az elmúlt hetekben, arra gyanakszanak, hogy szándékosság van a háttérben.

Élőlánc a Kollégium körül

Helyi - 2006-07-09

A debreceni Református Kollégium köré vont élőlánccal tiltakoztak szombaton délután az élet- és jövőellenes jelenségek, folyamatok ellen a Magyar Református Középiskolák XI. találkozójának résztvevői. A demonstrációhoz a cívisvárosban élők közül is csatlakoztak.

Fiatal diplomások a régióban

Helyi - 2006-07-07

A Lokálpatrióta Egyesület már önkormányzati szerepvállalása előtt is foglalkozott az információs társadalom kérdéskörével. Ennek újabb mérföldköve a jelen projekt: a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Lokálpatrióta Egyesület pályázatot nyert a Regionális Operatív Program keretében. Az Egyetem egy karának és a civil szféra képviselőinek összefogása Debrecen és a régió fejlesztésének előmozdításáért példaértékűnek tekinthető.

Református fiatalok Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

35 hazai, erdélyi, kárpátaljai, illetve felvidéki iskola képviseletében mintegy 180 diák és tanár vesz részt Magyar Református Középiskolák 11. találkozóján július 5. és 9. között, Debrecenben.

Július 17: költözik a piac Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

Még bő egy hétig marad jelenlegi helyén a Csapó utcai piac. A kereskedők július 17-től az ideiglenes kispiacon árulnak a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán

Nyugtát- vagy számlát adni kötelező

Helyi - 2006-07-05

Az ellenőrzési feladatok 2006. évi ellátásához kiadott APEH irányelv értelmében az eltitkolt bevételek feltárása érdekében kiemelten kell vizsgálni a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, különös tekintettel a piacokra és közterületekre, valamint a kötelezettségük teljesítését többször elmulasztókra.

Déli iparterület: jelentés az asztalon

Helyi - 2006-07-04

A debreceni közgyűlés 2004. 12. 16-án elfogadta a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nek a déli iparterület részét képező, mintegy 89 hektáros ingatlan fejlesztésére vonatkozó terveit és támogatta az SCTO Hajdúság Kft. 100 % üzletrészének megvásárlását.

Új képviselőjelöltek Debrecenben

Helyi - 2006-07-03

Öt korábbi, egyéni körzetben mandátumot szerzett fideszes önkormányzati képviselő vonul vissza a városi politizálástól, vagy húzódik vissza a második vonalba. Gulyás Mihály 3, Bodnár Anikó és Horváth Zoltán 2, dr. Bégány Ágnes és Molnár György 1 ciklusban töltött be helyi képviselői szerepet. A 26 korábbi képviselőből 21 indul el újra, s a párt két olyan körzetben is önálló jelöltet állít, ahol korábban az MDF jelöltjeit támogatta.

Már megint a polgári pihenőpark

Helyi - 2006-07-02

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló

4/2006. (II. 24.) HBMÖK rendelet módosításáról szóló előterjesztés váltotta ki a legtöbb vitát a testület legutóbbi ülésén. Pontosabban annak is egy tétele: az M3 Kht.  támogatásának növelése újabb 27 millió forinttal, és a megyemarketing költségekből juttatott 8,5 millió forinttal.

A városházán történt

Helyi - 2006-06-30

Június 29-én fegyelmi tanáccsá alakult át a közgyűlés, Zárt ülésen tanácskoztak az önkormányzati képviselők, majd a rendes napirend szerint folytatódott a munka. A sürgősségi napirendekről kiadott sajtóközleményt közöljük

Új igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízások a DEOEC-ben

Helyi - 2006-06-29

Igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízásokat valamint docensi és tudományos főmunkatársi kinevezéseket ad át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában  Dr. Fésüs László centrumelnök, Dr. Paragh György dékán, Dr. Márton Ildikó dékán és Tósaki Árpád dékán július 29-én.

Hétfőtől az Ítélőtábla mélygarázsában is parkolhatunk

Helyi - 2006-06-29

Az autósok hamarosan birtokba vehetik az Igazságügyi Centrum térszint alatti parkolóit. Az 510 millió forintos beruházás 2005. november végén kezdődött el, a műszaki átadásra pedig június elején került sor.

Honnan jön a troli?  

Helyi - 2006-06-29

Felmondta a Ganz Transelektro Közlekedési (GTK) Zrt. tizenegy trolibusz szállítására kötött szerződését a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. A Transelektro közlekedési cége egymilliárd forint árbevételnek mondhat búcsút.

Újabb pénz a repülőtér fejlesztésére

Helyi - 2006-06-28

Az elmúlt évek során a debreceni  repülőtéren jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek hatására létrejöhetett egy, az Európai Uniós normáknak és a nemzetközi előírásoknak is megfelelő, rendszeres járatok fogadásához alkalmas repülőtéri alapinfrastruktúra. A debreceni önkormányzat június 29.-i  ülésén újabb fejlesztésekről dönt a közgyűlés.

Ülést tart a megyei önkormányzat

Helyi - 2006-06-28

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését június 30-án délelőtt 9.00 órakor tartja a Megyeháza Árpád termében. A közgyűlés ezen az ülésén közmeghallgatást tart!